Ако си мислите, че да бъдеш описан като душевен означава да имаш дълбока душа, сте прави. Но също така означава някой, който е състрадателен, изпълнен с емоции и дълбочина. Те усещат всички емоции, включително нещастието и скръбта.

Невинаги е очевидно, че някой е одухотворен, тъй като той може да се опита да излезе по-малко уязвим като начин да се защити. Одухотвореният човек не прави нещата на повърхностно ниво, а се потапя в тях. Душевният човек иска да окаже влияние върху живота на другите и да направи света по-добро място, просто защото му пука за него. Те не са фалшиви; те са истински и може да изглеждат като твърде чувствителни.

Макар да проявяват загриженост и доброта към другите, душевните хора не дават сърцето си на всеки. Те го дават само на тези, на които вярват, че няма да го унищожат или да им причинят болка. За тях е изключително трудно да се излекуват от разбито сърце и могат да имат проблеми с идеята да продължат напред; знаят, че трябва да го направят, но това изглежда като невъзможна задача.

1. РИБИ

Можете да разберете, че Рибите са душеви, по тяхната доброта. Помагането на хората е нещо, което те правят. Това им дава чувство за цел и ги кара да се чувстват цялостни, когато са безкористни и помагат на другите. Рибите усещат нещата дълбоко и често пъти дълбочината на чувствата им се превръща в признателност или артистичен талант. Макар че Рибите обичат да прекарват времето си сами, те са насреща, когато други хора преминават през трудни моменти и имат нужда от някого, с когото да поговорят или да бъдат заедно.

2. СТРЕЛЕЦ

Стрелците са изцяло за преживявания. Материалните блага обикновено не им носят радост. Те знаят, че спомените за хората и местата ще останат завинаги, но че новият телефон ще издържи само няколко години.

Чувството за собствена стойност на Стрелците не зависи от това колко пари имат или от блясъка, който носят, а от новите неща, които са опитали, от културните преживявания, които са имали, и от невероятната природна красота, на която са станали свидетели. Стрелците са одухотворени по начина, по който се фокусират върху хората и местата, а не върху това да показват своите вещи.

3. ВОДОЛЕЙ

Водолеите са внимателни, имат дълбока душа и вечно се опитват да променят света към по-добро. Те ще помогнат на всеки, който има нужда от това, независимо дали е приятел, член на семейството или напълно непознат. Водолеите не само желаят нещата да са по-добри, но и предприемат действия за подобряването им, като измислят иновации и използват добре както времето, така и парите си. 

4. РАК

Раците са най-състрадателните и емоционално чувствителни от всички зодиакални знаци, което ги прави и едни от най-одухотворените. Раците се опитват да създават образ на почти безразличие, вярвайки, че другите хора не могат да видят как ги засягат думите и действията им. Въпреки това Ракът не е толкова добър актьор и това става съвсем ясно, когато е притеснен или обзет от емоции.

Ако сте в живота на Рака и той е емоционално инвестирал във вас, това не е връзка, която лесно се прекъсва. Когато един Рак бъде изоставен или връзката му не се получи, ще му отнеме много самоанализ и време, за да го преодолее.

5. ДЕВА 

Една от най-големите тайни (която всички знаят) на зодиака е, че Девите са много чувствителни и състрадателни. Девите си мислят, че тъй като са изключително аналитични, не са душевни, но истината е, че именно вниманието им към детайлите доказва точно обратното. Те забелязват дребните неща, които повечето хора пропускат, и постоянно се удивляват на красотата, която виждат в ежедневието. Девите често имат поетична природа, която добре кореспондира с тяхната душевност. Те винаги се влияят по силен начин от всичко, създадено от творчество или от естествената красота на земята.