Има много състояния между прилепчивостта и независимостта и в по-голямата си част всички ние имаме по малко и от двете.

В началото на една връзка може да сте яростно независими, но да не можете да понесете да сте далеч от партньора си. Или пък може да сте много нуждаещи се и все още да жадувате за самостоятелно време. Освен това степента на нужда или независимост, която изпитвате, може да се променя от момент на момент в зависимост от други фактори. Тъй като астрологията оказва голямо влияние върху личността ни, тя може да ни помогне да направим разлика между прилепчивите зодиакални знаци и най-независимите зодиакални знаци. Тя обаче не предполага, че Лъвът винаги е такъв или Скорпионът винаги е обратното. Звездите просто подсказват, че всеки от знаците е склонен да бъде прилепчив или независим, или някъде по средата.

1. Рак

Раците се нуждаят от контакт по всяко време. Ако партньорът им е в едно и също физическо пространство с тях, ще има много нежни докосвания. Ако не са на едно и също място, ще има много обаждания, текстови съобщения и съобщения. Ако Ракът не се чуе с партньора си, трябва да бъде успокоен или ще се притесни. Раците могат много бързо да преминат от това да се чувстват добре във връзката си, до това да са сигурни, че са изоставени.

2. Везни

Везните мразят да бъдат сами и ако това означава, че са прилепчиви и нуждаещи се, те нямат нищо против - просто не ги карайте да прекарват времето си сами. Опитват се да прикрият нуждата си с чар, но това не заблуждава никого. Те могат да изчакат да изгледат заедно следващия епизод на любимия ви сериал или да изчакат да опитат новото тайландско заведение, когато сте свободни. Ако партньорът им заминава, те ще попитат дали и те могат да дойдат; не ги интересува дали става дума за скучно бизнес съвещание. Стига да не им се налага да спят сами, те ще го направят. Те са доста нуждаещи се, но за щастие, са доста прекрасни, когато са наоколо.

3. Риби

След като някой е завладял сърцето на Рибите, тяхната потребност се повишава значително. Те са толкова самоотвержени, че ще направят почти всичко за всеки; ако ги прецакате, ще ви дадат втори или трети шанс. Те имат нужда да имат някого, когото да обичат, някой, който да ги кара да се чувстват обичани, и някой, с когото да споделят изкуството си. Те не обичат да правят нещата сами, освен когато творят. Те са много чувствителни и ако усетят, че партньорът им губи интерес, ще засилят любовта. Тяхната потребност ги прави изключително уязвими и е лесно да се възползвате от тях.

4. Телец

Телецът е търпелив и спокоен, така че може да не успеете да забележите нуждата му, която кипи под повърхността. Те имат нужда да бъдат прави, да бъдат обичани и да им се възхищават. Искат да се доверяват на хората, но им е необходимо много време, за да изградят доверие. Това не означава, че са независими; означава, че са избирателни по отношение на това с кого са уязвими. Могат да бъдат много пристрастни към хората и личните си вещи, защото се нуждаят от тези неща, за да се чувстват уверени. Телецът има много нужди, просто не ги споделя със света.

5. Дева

Девите не изглеждат толкова нуждаещи се, но определено имат своите моменти. Те могат да бъдат изключително самостоятелни, но се страхуват, че не са достатъчно добри за партньора си. Затова ще направят всичко възможно, за да направят партньора си щастлив и да задоволят нуждите му. Ако партньорът им се нуждае от внимание, Девата ще го обсипе с обич и похвали; ако партньорът им се нуждае от пространство, Девата ще намери проект, който трябва да бъде завършен.

6. Скорпион

През повечето време Скорпионите не са толкова нуждаещи се, но ако се влюбят в друг човек и той не отвърне на обичта им, стават малко обсебени. Когато Скорпионът е единственият, който инвестира в дадена връзка, той става изключително нуждаещ се и тази нужда може да се прояви по много неподходящ начин. Скорпионът просто иска любовта му да бъде върната, но може да изглежда странен. Те не мислят за себе си като за нуждаещи се, а като за хора, които преследват това, което искат, и го получават. Понякога интензивната им съсредоточеност дава резултат, а друг път просто отблъскват обекта на своята любов.

7. Близнаци

Близнаците са смесица от нужда и независимост - може би заради двойствеността на техния знак? Те не искат да се обвързват, но, от друга страна, не искат да бъдат пренебрегвани. Искат да бъдат обичани и да бъдат уверени, че всичко ще бъде наред. Могат да правят нещата самостоятелно, но предпочитат да са сред хора. Имат силна нужда да общуват с други хора и да бъдат чути. Понякога отхапват повече, отколкото могат да сдъвчат, което ще ги направи тревожни.

8. Лъв

Лъвовете си мислят, че са независими, но всъщност са изцяло зависими от вниманието и комплиментите. Те имат нужда да бъдат лидерът, човекът, към когото всички гледат с добро око, и звездата. Ако партньорът им не им дава това, от което се нуждаят, те ще отидат с някой друг. Лъвовете не са много сами и не обичат да са сами. Може да изглежда, че те са напълно способни да бъдат сами - и това е така, стига да са сами и да им се възхищават куп хора.

9. Козирог

Козирозите са добре сами, но когато поемат ангажимент към някого, могат да станат нуждаещи се. Сякаш имат нужда да са сигурни, че ако покажат колко много искат някого, този човек няма да избяга или да ги предаде. Те могат да бъдат предпазливи, докато не се почувстват комфортно. Семейството е много важно за Козирога, но те няма да вземат прибързано решение само за да започнат процеса на изграждане на живот с някого. Те ще бъдат внимателни и ще правят малки стъпки, докато не разберат, че е безопасно да се доверят на някого.

10. Водолей

Водолеите са олицетворение на независимостта. Те обичат да правят неща сами, например да пътуват, да ходят на походи или да къмпингуват. Те пазят емоциите си за себе си и се опитват никога да не натоварват някой друг с проблемите си. Независимостта, самодостатъчността и самостоятелността са качества, които те ценят в себе си.

11. Овен

Овенът е твърде зает и твърде независим, за да бъде нуждаещ се. Ако имат нужда от нещо, те могат да го направят сами. Те не искат да се обвързват само с един човек, затова са склонни да пазят малко сърцето си. Не искат да зависят от никого другиго и не искат да променят плановете си заради нечии чувства или страхове. Овенът няма нужда от вашата помощ.

12. Стрелец

Стрелците процъфтяват в това да се справят сами - те не се нуждаят от никого и от нищо. Когато все пак се установят с един човек, те трябва да бъдат обучени как понякога е хубаво да позволиш на друг човек да направи нещо за теб или как когато се довериш на партньора си, ставате още по-близки.