В много отношения атмосферата в екипа зависи от това с какви зодиакални знаци са служителите, които работят там. Добре е, ако сте заобиколени от хора, които са съвместими от астрологична гледна точка, но е много лошо, когато наблизо има такива, с които определено няма да можете да работите заедно.

Овен VS Рак

Овенът обича да споделя идеи и да предлага рискови проекти, които всеки уважаващ себе си Рак не може да понесе. "Колкото по-бавно вървиш, толкова по-далеч ще стигнеш" - това е основният житейски принцип на всеки средностатистически Рак, който противоречи на нагласите на колегата им.

Овните обичат първо да действат, а чак после да мислят, обожават всякакви приключения и не се притесняват много от последствията. Дълбоко в себе си те се смеят на предпазливите Раци, които винаги следват утъпкания път и се страхуват от импулсивността и упоритостта.

В този бизнес съюз Овенът винаги оказва натиск върху Рака. От своя страна Раците мамят, манипулират и съжаляват партньора си, което го кара да действа яростно.

Телец VS Близнаци

Точният и отговорен Телец никога няма да работи добре с Близнаците, които не понасят правила и ред. В тази делова двойка винаги ще цари напрежение и ще се разгарят спорове.

Много скоро Телецът ще започне да се дразни от навика на Близнаците постоянно да закъсняват за сутрешната си среща или в последния момент да включват нови креативни предложения във важен проект. На свой ред Близнаците ще бъдат изумени колко упорит, консервативен и негъвкав е Телецът.

Лъв VS Козирог

Този бизнес тандем може спокойно да направи всичко възможно да провалят мащабен проект от чист инат и желание за надмощие.

Кралският Лъв е свикнал да дава заповеди и да командва парада, но изведнъж мълчаливият и привидно скромен Козирог внезапно ще покаже своите "рога". Оказва се, че той е шефът тук и никой друг, така че Лъвът трябва да свали короната си и да започне да върши работата на простосмъртните.

За Лъва и Козирога е невъзможно да се разбират не само в офиса, но и в личния си живот, тъй като и двамата са упорити, лидери и доста сложни хора. Никой тук няма да отстъпи на другия, влизайки в конфликт за правото да бъде първи.

Дева VS Стрелец

На работа, както и у дома, Девите винаги приличат на учители, които се опитват да притиснат в ъгъла пакостливите ученици. За тях главният "побойник в класа" неизменно се оказва Стрелецът.

Това е така, защото Девата цени практичността и сериозния подход във всичко, така че огненият знак със своите идеи и фрази от типа "Днес не съм в настроение за работа" ще предизвика силни чувства у нея. Стрелецът също има сто и една причина да се дразни на Девите. Първо, те мразят рутината и обичат гъвкавите работни графици. Второ, Стрелецът не обича реда и правилата (но Девите просто го обожават). Трето, скучните и банални идеи на Девата потапят огнения знак в меланхолия и депресия. Ако сте Стрелец, стойте възможно най-далече от Девите в офиса, а ако сте Дева, по-добре работете сами!

Везни VS Скрпион

Везните търсят компромиси, а Скорпионите са готови да изгорят всичко по пътя си. Везните показват нежност, докато Скорпионите показват желязна хватка. Определено не е възможно две толкова различни по темперамент зодии да работят заедно, колкото и да се опитват. За всички такова сътрудничество ще бъде истинско морално мъчение.

Скорпионът ще започне да се дразни ужасно от отношението на Везните всеки да си действа по свой си начин, а самите Везни ще бъдат извадени от равновесие от агресивността на Скорпиона. Тези колеги могат да си сътрудничат само в крайни случаи: ако всички останали са в отпуск по болест, във ваканция или отпуск по майчинство.

Водолей VS Риби

Ако сте Водолей и се окажете до Риби за повече от два дни в работното пространство, то на третия ще избягате. Тези знаци са несъвместими в живота, а още по-малко в офиса.

От първата секунда на Водолеите ще започне да им омръзва навикът на Рибите да прехвърлят цялата отговорност върху техните плещи и да се преструват на мълчаливи. Още повече, че съвсем скоро Рибите ще се разкрият и ще досаждат на Водолея с куп лични молби. Последните, свикнали да разчитат само на себе си, ще побеснеят и ще се опитат да вразумят самонадеяния си колега! Тогава ще чуете, че сте безчувствен и много ядосан човек, защото не искате да помогнете на бедните Риби.

Що се отнася до самите Риби, те ще бъдат много недоволни, защото не успяха да поробят Водолея и да отскочат от труден проект (това не е Телец, който е свикнал да работи за трима души, а не Близнаци, които не се интересуват от нищо всичко). В резултат на това тези знаци не само ще се закълнат да си сътрудничат, но и да се доближат един до друг повече от пет метра.