Това, което консумираме (или не), е най-добре да се разглежда като специален начин на живот, а не като система за ограничения и контрол.

Овен

Кето диета

Екстремни и изключително крайни, хората от зодия Овен ще открият себе си в кето диетата. Планът с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, който осигурява бързи резултати, е перфектен за небцето на тази зодия, която живее според духа да действа по-бързо от останалите и да е първа. Въпреки че срещу кето режима все още има доста въпросителни доколко е полезна и носеща резултати, за Овните тя е идеална, когато става въпрос за избор на хранителен режим.

Телец

Средиземноморска диета

Ако Телецът беше крайбрежен регион, това несъмнено щеше да е Средиземно море: земя на сини води, древна естетика, слънце и обедни хранения, които продължават с часове.

По същество Средиземноморската диета - която се фокусира повече върху изобилие от зеленчуци, висококачествени съставки и здравословни мазнини, отколкото върху ограничения (най-малко любимата дума на Телец) - подхожда на начина на живот и максимата "колкото повече, толкова повече", които следва този земен знак.

Близнаци

Програмата HMR

Вслушвайки се повече в ума, отколкото в тялото си, когато става въпрос за спазване на диета, хората от зодия Близнаците бързо започват даден хранителен режим, но се борят да се придържат към него. Диетата HMR е в две фази и включва структурирани планове за хранене и поведенчески коучинг, за да гарантира дългосрочен успех.

Рак

Диетата TLC

Ракът е знакът на фамилните корени. Семейно ориентирани и склонни да се тревожат за благосъстоянието на другите до парализираща степен, хората от този зодиакален знак ще се зарадват на диетата TLC, която понижава холестерола, подобрява здравето на сърцето и е достатъчно обширна, за да позволи на цялото семейство да се храни заедно.

Лъв

Платформата Noom

Не е тайна, че хората от зодия Лъв обичат да се чувстват като звезди и платформата Noom предлага достатъчно индивидуално внимание и подкрепа, за да допълни тази им фантазия. Абонаментното приложение предлага ежедневни уроци, инструменти за проследяване на храненето и упражненията, персонализирана обратна връзка и чувство за общност, за да помогне на потребителите в пътуването им към богатството на здравето.

Дева

Противовъзпалителната диета на д-р Уейл

Девата е знакът на ритуалното пречистване и божествен ред. Противовъзпалителната диета на д-р Уейл има за цел да намали хроничното възпаление и свързаните с него заболявания като сърдечни заболявания, рак и Алцхаймер, чрез укрепване на тялото с органични продукти, риба и омега-3 мастни киселини. Предполагаемите недостатъци на диетата включват "досадно порциониране, планиране или приготвяне на храна" и "много правила, които трябва да запомните" - и двете крият еротична тръпка за този променлив земен знак.

Везни

Диетата на Аткинс

По-балансиран подход за постигане на кетоза, диетата на Аткинс е проектирана от представителят на зодия Везни Робърт С. Аткинс. Хората, които се подлагат на този режим, често съобщават, че мислят по-ясно, фокусират се по-добре, страдат от по-малко болка, чувстват се по-енергични и спят по-добре като цяло.

Скорпион

Диетата Mayo Clinic

Скорпионът е знакът на сеизмичната промяна и личната трансформация, а диетата на Mayo Clinic е 12-седмична програма, предназначена да прекалибрира тялото и ума с промени в поведението и базиран на пирамида подход към ядене. Диетата Mayo Clinic е строга и тези, които се подлагат на нея, са наясно, че психологията на здравето е толкова важна, колкото и нейното физическо приложение.

Стрелец

Диетата DASH

Стрелец е знакът на експанзивността и излишъка. Алергични към ограниченията, подценяването и думата "не", те ще оценят, че нито една група храни не е забранена, нито графикът за хранене е наложен, в диетата DASH. Подхранвайки фибрите и калция, като същевременно поддържа таван на солта, DASH гарантира, че хората от този зодиакален знак могат да поддържат кръвното си налягане ниско и същеврменно с това ще имат силата да продължават все напред.

Козирог

Волуметрична диета

Управляван от строгата планета Сатурн, Козирогът е зодия, която се уповава на здравия разум, предначертания път и истината. В съответствие с това, Волуметричната диета е хранително стабилна и включва изпитани във времето техники като пресмятане на порциите и консумация на богати на хранителни вещества и нискокалорични храни. Представителите на зодиака ще оценят и че тази диета е доста бюджетна.

Водолей

Диетата MIND

Водолеят се управлява от двама планетарни управители, Сатурн и Уран, и следователно е енергиен агрегат от традиция и напредък, основи и бъдеще. Диетата MIND — която означава Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay — включва принципите на две доказани диети, DASH и Средиземноморската, за да създаде план, който подобрява здравето на знака.

Риби

Веган диета

Хората от зодия Риби обичат да имат кауза, на която могат да се отдадат. В подкрепа на тяхното грижовно поведение, преминаването към веган режим може да е добър ход за хората от този знак. Добрата новина? Докато спазвате веганска диета, вие все още можете да включвате по малко захар и алкохолни напитки, докато намалявате холестерола и се чувствате добре.