Целенасочените и практични Козирози вдъхват уважение и доверие. Как да намерим подход към представителите на знака, как да спечелим тяхната любов, доверие и приятелство?

Основни характеристики

Козирогът е най-мощният знак на зодиака, така че не е лесно да се работи с него. За да го разберете по-добре, трябва да познавате астрологичните особености на знака и характера на жените и мъжете от знака.

Дати и елементи на знака

От коя дата до коя дата е знакът Козирог? Те се раждат през зимата, на кръстовището на първия и втория месец на най-студения сезон на годината, от 23 декември до 20 януари.

Коя е стихията на Козирога? Козирозите са третият знак от елемента Земя, заедно с Телец и Дева. Техният планетарен покровител е Сатурн, планетата на времето и кармата. Той им дава благоразумие, мъдрост и висока самодисциплина.

В книгата на Алън Лео "Астрология за всеки" Козирозите са характеризирани като типични домошари. Виктория Часникова, автор на книгата "Легенди и митове за звездите и съзвездията. Блещукането на безброй звезди...", пише, че произходът му се свързва с козата Амалтея, която хранила Зевс с млякото си.

Характер на Козирога

Той е невероятно целеустремен, упорит, резервиран и сдържан човек, създаващ невидима преграда между себе си и хората около него. Практичен и усърден, той винаги постига целите си. Взима решения бавно, но съзнателно и също така разработва ясна стратегия за постигането им. Той е внимателен в отношенията и думите си. Създава силни приятели, дълго време избира брачен партньор и често живее сам.

Джил Крамър, автор на "Магията на астрологията". Ключът към успеха са любовта и парите", смята, че им е трудно да се променят и адаптират към външния свят и другите хора.

Мъжът Козирог демонстрира следните качества на характера:

- Прагматизъм, стабилност.

- Аналитичен ум, студена пресметливост.

- Упоритост и дисциплина.

Жената Козирог се отличава със следните черти на характера:

- Задълбоченост, благоразумие и надеждност.

- Мъдрост и способност да бъде глава на семейството, без да потискаш съпруга.

- Дисциплина, воля.

Благодарение на тези черти на характера, хората от тази зодия често си проправят път до върха на социалната пирамида, ставайки успешни и популярни. Сред звездите на шоубизнеса, политиката, спорта и модата има много Козирози.

Сред недостатъците на Козирога са алчността, арогантността, снобизмът и откритото изразяване на негативни мнения за хората. Те признават върховенството на властта, авторитета и парите и гледат отвисоко на обикновените хора.

Живот, приятелство, кариера и здраве

В ежедневието и отношенията Козирозите са доста авторитарни, рядко променят мнението си и не е лесно да се постигне споразумение с тях. Успешните Козирози обичат лукса и комфорта и са доста спретнати. Те нямат време да чистят дома си, защото са съсредоточени върху кариерата си и правенето на пари. Това се прави от друг - съпруг, деца или представители на почистваща фирма.

Козирогът внимателно подбира приятелите си, гледа дълго време и проверява силата им. Най-близките хора до него са тези, които са му оказвали някаква подкрепа. Той ще върне дълга, няма да забрави да ви поздрави за празниците, но не очаквайте специални емоции.

Всеки знае, че Козирозите са истински работохолици. Те учат през целия си живот, усъвършенствайки уменията си и инвестирайки нови знания в основата на своя опит. Предпочитат интелектуалната работа, но не се страхуват от физическата работа, в която показват най-добрите качества. Те стават силни лидери в екипа. Най-успешните са в професията на счетоводител, HR, финансист и програмист, архитект и строител, антиквар и оценител.

Козирозите са в добро здраве, но се нуждаят от активен начин на живот, слънчева светлина, добър сън и правилно хранене. За да намалите раздразнителността, освободете негативността във фитнеса. Състоянието на опорно-двигателния апарат, кожата и храносмилателните органи изисква специално внимание.

Козирозите в любовта и семейството, с които са съвместими

Чиома Ннади ги нарича сдържани и скромни, но в брака те жадуват за поклонение, възхищение и подчинение. Козирозите са типични моногамни хора. Ако бракът завърши с развод, те често изживяват живота си сами. Децата са обичани, обгрижвани, уважавани, а бунтът и конфронтацията не се приемат. Тези, които успеят да уловят типичния Козирог в мрежата си, ще намерят в него каменна стена, зад която могат да се скрият и отпуснат.

С кого са съвместими Козирозите?

Най-хармоничните съюзи са възможни с представители на елементите на Водата (Рак, Скорпион и Риби), със земни знаци (Телец, Дева). С Козирозите ги свързва прагматичен подход, надеждност и уважение. Ето как се развиват отношенията на Козирога с представителите на знаците:

- Овен и Козирог са два силни знака, които ще се състезават. И двете са самодостатъчни и успешни. Такъв брак ще се основава повече на бизнес, отколкото на емоционални връзки.

- Отношенията с Телец са доверчиви и честни. Възгледите за кариерата, финансите, живота и семейството съвпадат, което дава на съюза добри перспективи.

- Не му е лесно на Козирог с Близнаци. Те са твърде небрежни, ексцентрични, лекомислени. Приоритетите, начинът на живот, мечтите и стремежите рядко съвпадат.

- Рак и Козирог могат да се сближат, ако са колеги или бизнес партньори. В други случаи емоционалният, уязвим и нежен Рак ще раздразни суровия партньор.

- Лъвът и Козирогът едва ли ще успеят да се споразумеят. Лъвовете се смятат за център на Вселената и няма да търпят арогантността и консерватизма, присъщи на Козирога. Открито изразявайки мнението си, те ще накарат Козирога да нажежи.

- За Козирога е лесно и приятно да бъде с Дева. Това е доста хармоничен, силен и креативен съюз, в който партньорите се ценят и уважават взаимно за реални действия. И двамата педанти, които знаят как да броят пари, тези двамата ще създадат комфортен живот.

- С Везни ви очакват конфликти и неразбирателства. Везните са разточителни, винаги се съмняват в решенията. За Козирога ще бъде трудно да намери общ език с тях дори в ежедневните неща, да не говорим за грандиозни планове.

- Скорпион и Козирог се разбират добре. Въпреки че и двата знака имат силни личности, те ще могат да се грижат трогателно един за друг. Характеризират се със стабилност, взаимно доверие и помощ. Вярванията и семейните ценности на тази двойка напълно съвпадат.

- По-добре е да работите заедно със Стрелец, отколкото да живеете заедно. Такава двойка ще направи идеален бизнес съюз, но ще им бъде трудно в семейството. Двойката ще се справи, ако Стрелец и Козирог отворят семеен бизнес и също така изберат брак за гости.

- Двама Козирози няма да се разбират един с друг. Такива връзки са лишени от емоционален компонент, безвкусни, скучни и едностранчиви. И двамата партньори ще се опитват да доминират, ще завиждат на постиженията и ще се опитват да установят свои собствени правила.

- С Водолей се очертава интересен романс, но времето ще покаже дали ще се превърне в брак. Водолеят ще идеализира партньора си и когато розовите очила се счупят, ще изпита шок. В отношенията са вероятни лъжи, предателства и дълбоки обиди.

- Има идеална съвместимост с Риби. Такъв съюз е изпълнен с грижата на Козирога, нежността на Рибите и желанието на всеки от тях да защити пламналото чувство. С такъв партньор Рибите ще живеят проспериращ живот, а Козирогът ще се почувства като герой в роман.

В любовта с Козирозите не е лесно, тъй като те не вярват в ярко и красиво чувство, считайки го за прищявка и прищявка. Те гледат на другите трезво, оценявайки качествата на характера, външния вид, себереализацията и колко добре е той, Козирогът, с партньора си. Козирозите са сложни и упорити личности, с които може да бъде трудно да се работи.