Овен

Според астрологичното издание Sky Horoscope през април Овните ще бъдат изпълнени с енергия и ще се почувстват мотивирани за тренировки, а скоро ще видят и усетят промени във външния си вид. Всичко това ще се отрази положително на самочувствието и отношенията с противоположния пол. Ретроградният Меркурий в Овен от 1 април ще осигури стабилност в отношенията на постоянните партньори. Особен късмет ще имат самотните Овни, които търсят любовта. Слънцето в техния знак от 13 април ще помогне за привличане на вниманието.

Телец

Според женското списание Marie Claire април е чудесно време за преосмисляне на целите и поставяне на нови намерения. Юпитер и Уран ще се подредят в знака Телец на 21 април, ще свалят тежко бреме от плещите му, ще му дадат късмет и ще му отворят пътя към щастието. Това ще се отрази положително на сферата на любовта и партньорството.

Вътрешният блясък на Телеца ще привлече вниманието на потенциалните партньори. Ще има много възможности за романтични запознанства и срещи. Поддържайте баланс между собствените си желания и нуждите на половинката ви.

Близнаци

Според астролога Сюзън Тейлър Венера в Близнаци от 11 април до 7 май повишава тяхната съблазнителност. Това е отличен период за запознанства с нови хора, флирт, развиване и подновяване на отношения със съществуващ партньор.

От първите дни на април Близнаците ще имат ясното усещане, че любовта им е близо. Тези, които търсят чувство за цял живот, трябва ясно да формулират качествата на идеалния партньор. Отворете се към хората и от втората десетдневка на месеца активно ходете на срещи.

Рак

Според астрологичното издание Insta Astro, Меркурий и Венера в петия дом на хороскопа ще направят Рака по-енергичен и ще му дадат самочувствие. От февруари до август отношенията между партньорите ще бъдат подложени на изпитание и положителният поглед върху нещата ще помогне да ги преодолеете.

През първата половина на април необвързаните Раци ще имат шанс за запознанства. Някои потенциални партньори не са подходящи за сериозна връзка. Не се разстройвайте, а се насладете на процеса. До края на април бившият ви ще се върне, но не вярвайте на празни приказки.

Лъв

Астрологичното издание Indastro препоръчва на Лъва да бъде по-откровен. Поемете контрол над егото си, за да не нараните партньора си. Началото на месеца ще даде човек, към когото ще има силно привличане. Въпреки че тази страст може да не прерасне в любов, Лъвът ще почувства криле в гърба си. В периода от 1 до 25 април е възможно да се повторят неблагоприятните ситуации. Не предизвиквайте повторно предателство със студенина. Опитайте се да отделите на партньора си достатъчно време и внимание. Обсъждайте открито належащите проблеми.

Дева

Изданието в социалните мрежи Medium препоръчва на Девата да бъде по-тактична, когато казва на партньора си какво трябва да промени. Във връзката разчитайте на сериозен човек, не си позволявайте да имате странични афери. Не губете увереност в собствената си привлекателност. Ако сте необвързани, срещата с нова любов е възможна в кафене или фитнес клуб.

Везни

През април Везните ще се влюбят в стар познат, но началото на връзката е трудно. Ще отнеме време, за да се приспособите и да преодолеете негативните мнения на другите. Не се отказвайте, тъй като връзката има голям потенциал да ви донесе щастлие. Конфликтите между сериозните партньори ще бъдат разрешени, ако се вземе предвид общото минало. Спомнете си колко сте били щастливи и върнете тези чувства. След 25 април, когато свършва ретроградността на Меркурий, направете заедно голяма покупка и решете да имате деца.

Скорпион

През април свободните Скорпиони ще имат шанс да спечелят вниманието на човек, когото харесват отдавна. Ако нямате предвид такъв човек, бъдете отворени за запознанства, проявете дружелюбност и чар. Отпразнувайте пълнолунието в Скорпион на 24 април с любимия човек. Отидете на сауна, басейн или воден парк. Съвместните водни процедури ще дадат невероятна релаксация и сплотяване. Тези, които са заедно от дълго време, ще имат шанса през април да си олекнат на душата, като разкрият тайната.

Стрелец

През април Стрелците ще имат много изкушения. Заинтересованите от постоянно партньорство трябва да се контролират. Връзки, които преминат теста за сила, ще завършат с декларация за любов и брак. Свободните Стрелци ще имат развързани ръце и ще има повече от достатъчно възможности да се опознаят. Новите запознанства ще се превърнат в силни връзки или ще повишат самочувствието и ще оставят приятен послевкус. Докато Меркурий е ретрограден (1-25-ти), не приемайте предложения от бивши партньори.

Козирог

Необвързаните Козирози имат голям риск да се забъркат в безперспективни връзки през април. Не правете това, ако не сте сигурни във взаимната привързаност. Ако видите, че съществува, вземете предвид разликата в характерите и сравнете житейските ценности. Тези, които съвпадат, ще създадат силна двойка. При обикновените двойки конфликтите вероятно се дължат на различия във възгледите. Те ще се засилят особено от април с настъпването на Самватсара Кродха. Сдържайте гнева си, за да не разрушите семейството и любовта, търсете компромис.

Водолей

През април има голяма вероятност да срещнете любовта. Новият човек ще бъде жизнен и независим като Водолея. Ще трябва да координираме графици и да бързаме да го опитомим. Ако това успее, очаквайте признание и се пригответе за великолепна сватба. Постоянните партньори ще преживеят период на пълна хармония. Споделете топлината си с вашите деца и близки, създайте обща кауза, хоби и страст. Водолеите, преживели криза в двойката, ще успеят да я преживеят и да подновят връзката си. Най-благоприятният ден за срещи и изповеди е 8 април, новолунието в Овен.

Риби

Пролетното слънчево затъмнение с ретро Меркурий в Овен ще се отрази негативно на личните отношения на Риби. Те ще трябва да следват ръководството на партньора си и да угаждат на всичките им капризи. Тази ситуация ще предизвика изблик на недоволство. Бъдете честни за чувствата си и спрете манипулацията. Свободните Риби могат да намерят идеалната половинка. Но за това ще трябва да отидете някъде или да се преместите, да промените мястото си на пребиваване. Тези, които са прекарали време в сайтове за запознанства и усърдно са ходили на срещи, ще получат резултата под формата на взаимна любов и честна комуникация.