Май е тежък месец за три зодиакални знака в астрологията. Невъзможно е да си помислим, че за някакви три зодиакални знака ще има изцяло тежък месец, така че нека погледнем на това по следния начин: има няколко неравности по пътя, които предстоят през май 2023 г., и Ракът, Скорпионът и Козирогът ще трябва да изпитат най-лошото от тях.

През май ни очаква много енергия на Юпитер и макар че именно тя може да ни помогне да преминем през нея, тя също така усилва негативните явления, ако ги изпитаме. Разглеждаме Юпитер в Телец и Юпитер в квадрат с Плутон и как тези транзити могат потенциално да разстроят трите знака, споменати по-горе. Това, което можем да очакваме през този период, е буря преди затишие. Това е мястото, където научаваме големите уроци, и ако искаме да стигнем до другата страна, трябва да приемем този път. През първата половина на май е сезонът на Телеца и това може да ни постави в контакт с много упорити хора; от нас ще зависи дали ще можем да се договорим да ги заобиколим или да се примирим с идеята, че трябва да споделяме планетата с тях. С Юпитер в съвпад с възел, който оказва голямо влияние върху нас този месец, много неща ще се сведат до идеята за приемане. Това е месец, изпълнен с изцеление и приключване, но много от приключването зависи от способността ни да се адаптираме и да приемаме. За пореден път ще имаме този избор - ако нещо ни притеснява, можем да направим едно от трите неща: да го приемем, да го отхвърлим и да направим нещо по въпроса или да не правим нищо и да останем нещастни. Винаги зависи от нас и това е едно от нещата, които много от нас ще "разберат" през май 2023 г.

1. Рак

Макар че прекалената чувствителност няма да ви послужи през този месец, може да прибегнете до старите си трикове, мислейки, че това все още ще ви върши работа. Това означава да бъдете упорити пред предизвикателство, което изисква действие, или умишлено да се отстраните от отговорност, която изисква присъствието ви. Може да извадите няколко пасивно-агресивни хода, които ще бъдат очевидни и притеснителни за хората в живота ви, които разчитат на вас да бъдете умни, а не по детски непокорни. Май е за израстване и изцеление, а вие може да се съпротивлявате на промените, което в крайна сметка може да задуши растежа ви и да ви отведе на места, които са задънена улица. С преминаването на Меркурий в директен режим може да се почувствате с по-ясно съзнание, отколкото в началото на месеца, и това ще ви помогне да се върнете в правия път. Придържайте се към това, което знаете, и се усъвършенствайте в него, вместо да си правите шеги и да пречите на напредъка си.

2. Скорпион

Юпитер в Плутон ще ви накара да мислите най-лошото за себе си, тъй като сякаш сте изровили някаква стара рана и сега единственото, за което можете да мислите, е как сте я създали; как сте направили това ужасно нещо и как трябва да платите за грешката си. Обикновено не обичате да се обвинявате за каквото и да било, но през първите две седмици на май чувството за вина сякаш ви завладява. Резултатът е, че след известно време тя се разсейва, особено когато Меркурий премине в директна посока на 14-ти. От особено притеснителните събития Новолунието в Телец ще бъде възприето лично от вас и може да сте толкова унили, че да чувствате, че не заслужавате да мечтаете за нещо голямо; през целия месец ще се самосаботирате и ще заобикаляте чудесни възможности да се излекувате. Спрете, поемете си дъх и разберете, че се превръщате в злодей, а не сте такъв. Спрете да се принизявате, Скорпиони.

3. Козирог

Това, което най-много ви притеснява през май, е, че всички около вас изглеждат толкова безгрижни и щастливи, а вие сте тук и се чувствате потиснати от любовния си живот. Имате шанс да излекувате живота си през този месец, Козирог, и все пак многото транзити на Венера сякаш непрекъснато ви напомнят, че не сте на мястото, където сте си представяли себе си... преди всички тези години. Съжалявате за себе си, но не споделяте това с никого, тъй като не искате да привличате внимание, че сте нещастни. Неспособността ви да изразите себе си не намалява и след директното преминаване на Меркурий, а всъщност използвате енергията на Телеца, за да си изкопаете още по-дълбока дупка. Всичко това подлежи на отминаване и вие трябва да работите върху изцелението на душата си, вместо да обръщате прекалено много внимание на всичко, което смятате, че ви липсва. Не ви липсва нищо друго освен смелостта да се почувствате отново добре, а това е във ваша власт, Козирог.