Всеки човек е уникален, но астролозите съставиха класация на най-умните зодии. Тя взема предвид както вродените качества, така и способността за учене и усвояване на знания през целия живот.

1. Стрелец

Рейтингът започва със Стрелец, който с право се счита за най-умният знак на зодиака. Стрелците са много практични, държат ситуацията под контрол и знаят как да използват социалните контакти. Колко умен е Стрелецът? Дотолкова, че може да ти каже истината в очите, като ясно обоснове мнението си. Смятат се за сурови, но техният пъргав ум, способност за натрупване на опит, знания и умения на практика са високо ценени. Юпитер, управляващата планета на огнения знак, се смята за планетата на знанието и мъдростта. Феноменалната памет и изобретателност помагат на Стрелеца да управлява хора, заемащи високи позиции. Пример - Йосиф Сталин, Леонид Брежнев, Уинстън Чърчил.

2. Дева

Много хора погрешно смятат Девите за скучни, но интелигентността на представителите на знака е извън класациите. Девите, почти от раждането си, демонстрират чудеса от интелигентност, памет и организационни способности, предсказвайки поведението и мислите на хората. Те ловко забелязват и най-малките детайли, изграждайки своя път към върха на славата. За близките си Девите изглеждат твърде нервни и фиксирани, но това не е така. Те са прекалено чувствителни и реагират на всяка промяна във външния свят. Помагат им прагматизмът, бизнес уменията и способността да използват интелигентността за лично обогатяване. Най-много милионери има сред Девите.

3. Близнаци

Близнаците са сред първите три по интелигентност. Астролозите знаят, че Меркурий, управляващата планета на знака, ги дарява със забележителен интелект. От детството си Близнаците се стремят към знания и четат много. Ученето е много по-лесно за тях, отколкото за другите им връстници. Представителите на този знак имат неконтролируемо въображение, което ги насърчава да постигат успехи в живота. Близнаците също са много хитри, така че някои хора се страхуват да им се разкрият. Но умението да говориш, след като си спечелил доверието, премахва всички бариери. Близнаците са най-добри в ораторството, журналистиката, политиката и посредничеството. Видни представители: Джон Кенеди, Ернесто Че Гевара, Доналд Тръмп.

4. Водолей

Водолеят се приближи до челната тройка благодарение на способността си да комбинира знанията с практическия опит. Изследователи по природа, представителите на тази зодия изпреварват прогреса. Не всеки може да разбере дълбочината на интелигентността на упорития Водолей, затова много хора го намират за странен. Понякога Водолеят съзнателно крие ума си, за да не се стресира. Остави другите да работят и той ще ги управлява. Много известни Водолеи бяха на ръба на гениалността и психическия срив. Галилео Галилей, Франсис Бейкън, Волфганг Амадеус Моцарт и Чарлз Дарвин са ясно доказателство за това.

5. Лъв

Силата на характера и харизмата излизат на преден план. Що се отнася до ума, Лъвът използва интуитивно мислене. Там, където умът спи, те се спасяват чрез способността си да предвидят ситуацията, да усетят приближаващата опасност и да отблъснат удара навреме. Лъвовете схващат всичко в движение, като изпомпват интелекта си между тях, вместо да гризат гранита на науката. Те винаги имат наполеонови планове, но естественият мързел пречи на Лъва да постигне всичко, което заслужава. Така че най-добрият тандем е умът на Лъва и ръцете на друг знак, който ще вдъхне живот на неговите идеи.

6. Козирог

Козирогът знае твърде много, затова мисли дълго време. Освен това мъжете Козирози често решават проблеми с помощта на сила и авторитет. Представителите на земния знак обичат да говорят за грандиозни неща, но не са никак практични в ежедневието. Всеки Козирог лесно се обърква от въпроса за цената на хляба. Въпреки това към Козирога често се обръщат за жизненоважен съвет. В действителност Козирозите са умни, но повече на думи, отколкото на дела. Но те са интересни събеседници и лесно могат да достигнат всякакви висоти в кариерата си, ако поискат.

7. Везни

Притежавайки висок интелект, Везните постоянно се колебаят при вземането на съдбоносни решения. Дори когато правят избор в ежедневните въпроси, те често не знаят какво да правят. Поради това страдат. Въпреки че природата е надарила Везните с изключителна способност да поддържат хармония и баланс в трудни ситуации, те са погрешно изчислени поради скромност и нерешителност. Везните са умни, особено жените от тази зодия. Имат нужда от повече смелост, за да покажат интелигентност пред другите хора. Сред тях има много талантливи хора като Моника Белучи, Бриджит Бардо, Маргарет Тачър, Уил Смит и Ким Кардашиян. Те са успешни и известни, просто трябва да се научат да демонстрират своята интелигентност пред другите.

8. Скорпион

Той можеше да оглави класацията, ако емоциите не бяха взели връх над разума. Представителите на знака могат да бъдат наречени гении и злодеи, толкова са умни и изобретателни. Но поради емоционални изблици Скорпионът може да отмени по-рано взети решения, което се отразява негативно на живота му. Скорпионите проверяват всички знания на практика. Те не обичат да учат, опитвайки се да получат необходимата информация от ежедневието, общуването и работата. Те са много умни и интуитивни, живеят живота по начина, по който самите те желаят.

9. Рак

Представителите на знака Рак са убедени консерватори. Те отлично помнят училищната програма и това, което са им преподавали в университета. Но им е трудно да задълбочават знанията си и да научават нови неща през целия си живот. Освен това срамежливостта, скромността и нерешителността пречат на Рака да разкрие своя интелектуален потенциал. Тези, които са отблизо с представители на водния знак, ги смятат за ерудити. Енциклопедичните знания на Рака са подходящи за решаване на кръстословици и правене на презентации, но трудно се прилагат в живота.

10. Телец

Този знак има уникално умение да знае предварително как ще се развият определени събития. Трудно им е да вземат решение тук и сега, но Телецът много добре знае какво ще се случи утре. Представителите на знака рядко дават съвети, освен ако не са помолени за това. Всъщност се оказва, че съветът на Телеца е бил най-разумният. Това е влиянието на Венера, планетата-покровителка на знака. Навикът да мислите за всичко, да претегляте и да го отлагате за по-късно създава впечатлението, че Телецът е муден. Всъщност това не е вярно. Просто тези хора трудно преминават от планове към действия, поради което заемат десето място в класацията.

11. Риби

За разлика от повечето хора, в ежедневието Рибите не използват ума си, а добре развитата си интуиция. Тя рядко ги разочарова, така че много представители на знака са доста успешни. Рибите са и непоправими мечтатели. Тази функция им помага много в живота: те лесно излизат от трудни ситуации. Интелектуалните успехи на Рибите са случайни. Сред тях са много творчески личности: Виктор Юго, Огюст Реноар, Микеланджело Буонароти, Фредерик Шопен. Този знак живее не от ума, а от сърцето, въпреки че това не му пречи да стане известен.

12. Овен

Колко умни са Овните? Представителите на тази зодия имат навика първо да правят, а после да мислят. Силната им страна е сръчността и интелигентността, благодарение на които на Овните често им се разминава. Те умело използват информация, получена от различни източници.