Ако има един зодиакален знак, на който всеки знае, че може да разчита, това е Ракът. Родени между 21 юни и 22 юли, хората със слънчев знак Рак са най-грижовните хора, които някога ще срещнете. Ракът е човек, който държи на нещата, желае сигурност и основно иска да прекарва възможно най-много време в уюта на собствения си дом.

Какво представлява Ракът?

Ракът е четвъртият знак от зодиака и се символизира от рака. Този знак се управлява от Луната, което означава, че те могат да бъдат настроени, а нагласите им се променят точно както приливите и отливите. Ракът управлява емоциите и има склонност да се разпространява върху интуицията и психическите способности. Но този зодиакален знак управлява гърдите и стомаха, което ги прави много ориентирани към тялото и изключително осъзнати.

Ракът е воден знак, което означава, че той е емоционално интелигентен и осъзнава чувствата на другите хора. Раците са хладнокръвни във всяка ситуация и могат да запазят самообладание. Другите виждат това и изпитват голямо уважение към тях. Въпреки че мразят да се карат, те веднага ще се застъпят за приятел или член на семейството си.

Раците са най-известни с това, че са нежни, което означава, че разбират и съчувстват на почти всички и са чудесни приятели, които ги подкрепят. Те са естествени възпитатели с родителски инстинкти. Раците ще положат много усилия, за да се уверят, че за техните близки е положена грижа.

От друга страна, настроението на Раците може да бъде потискащо. В един момент те могат да бъдат жизнерадостни веселяци, а в следващия да се оттеглят. Постоянно променящите се емоции правят Рака интересен човек, но понякога близките му имат чувството, че ходят по черупки заради непредсказуемите му промени в настроението.

Благодарение на осъзнаването на собствените си емоции и на знанието колко лесно могат да бъдат наранени, Раците са склонни да бъдат внимателни към другите. Те изразяват загрижеността си по майчински начин. Въпреки че са грижовни и чувствителни, не позволявайте това да ви заблуди и да си мислите, че можете да се справите с тях. Тяхната интензивна емоционална сила им дава възможност да бъдат толкова солидарни с другите.

5 положителни черти на Рака

1. Лоялност

Лоялността е една от най-добрите личностни черти на Рака. Те са от типа хора, които карат или умират. Тоест, след като спечелите доверието им, което може да отнеме известно време. Раците ще направят всичко необходимо, за да помогнат на тези, които обичат. Те са отдадени благодарение на силната си емоционална интелигентност и съчувстват на хората около себе си.

2. Хумор

Раците са забавни, вярвате или не. Това е по-скоро тип забавно с мрачно чувство за хумор и най-вече самоиронично, но все пак забавно. Те могат да се разсмеят на почти всяка лоша шега.

3. Интуитивни

Раците се доверяват на интуицията си. Когато става въпрос за решения, те разчитат повече на интуицията, отколкото на логиката. Благодарение на това, че могат лесно да четат хората, това им позволява да вземат правилните решения и да избегнат да бъдат измамени.

4. Очарователни

Хората със знака на Рака могат да бъдат очарователни, когато искат, и са склонни да озаряват стаята. Очарованието на Раците е това, което привлича хората към тях, и те обикновено са добри в срещите с нови хора.

5. Защитници

Този знак изключително много защитава приятелите и семейството си. Въпреки че не обичат конфронтацията, когато става въпрос за хората, които обичат, те ще съборят всичко, което им причинява страдание.

5 отрицателни черти на Рака

6. Емоционалност

Раците са емоционални - понякога твърде емоционални. Те са известни с темпераментното си настроение, което може да се промени за миг. Настроението на Раците се променя като приливите и отливите или фазите на Луната, просто защото те са дълбоко загрижени. 

7. Параноични

Раците искат да знаят всичко, което се случва, затова ако не го знаят, стават изключително параноични. Те също така лесно стават подозрителни и имат чувството, че нещо "не е наред", докато в действителност всичко може да е наред.

8. Лекомислени

Тъй като са воден знак, Раците понякога се смятат за изменчиви. Подобно на вълните, те идват и си отиват и никога не са спокойни. Раците също така се страхуват да не бъдат подведени, което обяснява защо се държат по този начин.

9. Самосъжаление

Раците не приемат твърде мило критиката. Ако им кажете едно злобно нещо, те вероятно ще позволят това да съсипе деня им. Те са мнителни и по този начин нараняват самочувствието си.

10. Отмъстителни

Точно както ще позволят на това, което сте им казали, да съсипе деня им, те няма да забравят и това, което сте направили. Раците са склонни да си отмъщават на тези, които са ги засегнали по лош начин. Те могат да станат невероятно дребнави, затова бъдете внимателни, когато попаднете на разгневен рак, тъй като те са големи манипулатори.

Съвети за взаимоотношения

1. Не се измъквайте

Раците могат да станат свръхподозрителни към вас, особено ако не ви имат доверие или току-що са ви срещнали. Бъдете откровени с тях и никога не крийте тайни от тях, защото те ще могат да усетят, че нещо не е наред.

2. Покажете разбирането си

Опитайте се да проявите разбиране към тях, когато са настроени. Раците ще реагират на съчувствие повече, отколкото на критика. Така че, ако в разгара на деня сте казали нещо, което не сте имали предвид, кажете им това.

3. Бъдете честни.

Трудно е да накарате Рака да ви се довери. Добавете и лъжата и никога няма да ги спечелите на своя страна. Вместо това бъдете открити и честни с тях и те ще бъдат най-надеждният човек в живота ви.

Най-добри съвети за съвместимост и връзка с Рак

Раците са флиртаджии и съблазнителни. Те са лоялни партньори, които очакват същото, ангажират се напълно, щом ви се доверят, но са жестоки любовници, когато става въпрос за отмъщение. Идеалният им партньор е някой, който няма да им изневери, тъй като те са напълно отдадени на това да съсипят живота си, ако някой се осмели. Ето защо, когато става въпрос за съвместимост с Раците, най-добрите им партньори са техните колеги от Водните знаци - Риби и Скорпион, и от Земните знаци - Телец и Дева.

Рак и Риби

Най-доброто любовно съчетание за Рака са Рибите, тъй като тези двама виждат сродна душа един в друг и са склонни да се разбират бързо. Ракът дава на Рибите така необходимата структура, докато Рибите предлагат на Рака необходимата емоционална подкрепа. Тези знаци разбират колко важна може да бъде добрата дума, както и до каква степен необмислените действия могат да повлияят на другите.

Въпреки че тези двама изглеждат като двойка, създадена на небето, те имат своите проблеми. Когато животът стане труден, те може да нямат необходимото, за да се изправят твърдо пред проблемите си. И двамата са склонни да изпадат в депресия и предпочитат да избягват, вместо да се изправят срещу суровата реалност.

Рак и Скорпион

Това е добра двойка поради това колко много общи неща имат Ракът и Скорпионът. И двата знака са силно емоционални и съпричастни, изключително лоялни и ще направят всичко възможно, за да накарат другия да се чувства обичан. Тези знаци обичат да са по-особени от другите двойки. Те харесват интимността помежду си пред общуването с голяма група приятели. Един страхотен аспект на това съвпадение е, че Ракът и Скорпионът са толкова интуитивни, че почти могат да общуват без думи. Но нещо, за което трябва да внимавате в това съчетание, е, че и двата знака са склонни да бъдат отмъстителни, когато възникнат недоразумения.

Рак и Дева

Тази двойка е хармонична и Ракът и Девата разкриват най-доброто един от друг. Тези знаци се подкрепят и осигуряват стабилността, от която всеки от тях се нуждае. Раците могат да станат капризни и да имат емоционална дълбочина, което е нормално в тази двойка; Девата има търпението и разбирането не само да се справи с това, но и да приземи Рака, докато то премине. Един от негативите на тази двойка е, че и двата знака могат да бъдат критични, което може да доведе до раздразнение.

Рак и Телец

Ракът има склонност да има сродни отношения с Телеца, тъй като и двамата са много привързани към физическите удоволствия и добрия живот. И двамата са чувствителни, грижовни и лоялни и въпреки грубата външна обвивка на Телеца, Ракът интуитивно знае, че те му мислят добро. Сексуалният им живот е особено пълноценен, защото Телецът разбира най-добре нуждите на Рака. Освен това и двамата ценят наличието на удобен дом и търсят сигурност във взаимоотношенията си. С връзка, изградена на базата на доверие, е малко вероятно да изневерят.