Телецът е земен знак, което означава, че той е заземен, стабилен и логичен. Тяхната лоялност е несравнима, което им позволява да се посветят на страстите си за дълго време. Но това също така означава, че промените не са добре дошли, тъй като Телецът е фиксиран знак и е създание на навика. Сред допълнителните черти на Телеца е и нуждата му да е наясно и да командва, така че всичко драстично, което се случва в живота му, може да го разтърси из основи.

Въпреки това Телците имат вкус към комфорта и добрия живот и обичат приятните вечери навън или спокойните и релаксиращи вечери вкъщи. Тяхната упоритост не е черта, която се запазва 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, така че въпреки че Телецът се възприема като твърдоглав, това не винаги е така.

Те са изпълнени със здрав разум и гледната им точка е основана на реалността. Управляват се от Венера, планетата на любовта, така че физическите удоволствия са силни при този знак.

Телците могат да се превърнат от щастливи и засмени в избухливи. Те са страстни по отношение на живота, което се разпростира и върху емоциите им, и затова могат да се преобърнат толкова лесно. Тези хора могат да бъдат материалисти, но тъй като са склонни да работят усилено, смятат, че могат и да играят усилено, дори ако това означава да си купят пръстен в размер на вноската по ипотеката.

5 положителни черти на Телеца

1. Разбиране- Телците проявяват разбиране, защото анализират ситуациите от всички страни, независимо колко смазващи могат да бъдат те. Те имат силни наблюдателни умения, които лесно им помагат да разберат защо хората се държат по определен начин. Те не само го разбират, но и предлагат реалистични решения, когато ги помолят за съвет.

2. Пациент- Този знак притежава търпение, на което мнозина завиждат. Независимо дали се занимават с проект, който заслужава продължително време на съсредоточаване, или решават какво да правят, като цяло те не се разстройват и не се стресират.

3. Трудолюбив- Телците са трудолюбиви... когато искат да бъдат такива. Когато се заемат с нещо, то се получава. Ако искат да успеят в нещо, те ще положат всички усилия, които имат, и дори повече.

4. Лекота в работата- Заедно с търпението си Телецът е много земен и кротък. Те имат спокойна аура, която кара хората да искат да бъдат около тях и да поставят другите в това състояние на релаксация.

5. Организиран- Телците са естествени мултифункционални хора. Те са тези, които казват, че могат да работят многозадачно на интервюта за работа, и действително го правят. Този зодиакален знак обръща голямо внимание на детайлите и се справя добре с трудностите, като се адаптира бързо към препятствията по пътя си.

5 отрицателни черти на Телеца

1. Упорит- Телците са известни с това, че са упорити. Има причина символът им да е бик! Една от ключовите личностни черти на Телеца е да отстоява твърдо своята позиция. Поради това им е трудно да приемат гледните точки на другите хора.

2. Мързелив- Противоречиво, може би, но телците се разболяват от отлагане на изпълнението на дребни задачи. Това включва неща като домакински задължения. Те се заемат само с дейности, които правят с удоволствие.

3. Ревниви- Телецът може да стане много притежателен, когато става въпрос за неговата половинка. Подобно на бика, този знак се ядосва много бързо, когато връзката им е застрашена от някой друг. 

4. Зависим- Телецът изглежда, че всичко е наред и може да изглежда независим, но всъщност трудно се справя с автономността си. Много от тях изпитват затруднения при излитането от гнездото, когато пораснат. Този знак зависи от другите, което често води до разочарование.

5. Перфекционист- Те имат силно желание да имат най-доброто от всичко, да бъдат най-добрите във всичко и да се срещат с най-доброто, което могат да намерят. Затова, когато намерят нещо, което не отговаря на стандартите им, нямат проблем да го изоставят.

Съвети за взаимоотношения с Телец

1. Бъдете внимателни- Един голям съвет за общуване с Телец е да му обръщате внимание, когато говори. Телците обичат да са център на внимание, въпреки че са толкова земни, така че направете всичко възможно да покажете, че те означават много за вас и че се радвате на компанията им.

2. Бъдете любезни и не губете времето им- Телецът ще отговори на добротата със своята собствена. Те дават това, което получават, така че се отнасяйте с тях така, както бихте искали да се отнасят с вас.

3. Не бъдете агресивни-Когато имате проблем с Телец, опитайте се да не бъдете агресивни и да използвате логика вместо страст. Ако разказвате шега за тяхна сметка, дори не си правете труда да я казвате, защото няма да стигнете доникъде. 

Най-добри съвети за съвместимост и взаимоотношения за Телец

Тъй като Телецът жадува за стабилност, той търси такава и в партньора си. Искат някой, който да споделя техните идеали и ценности, но също така и техния интелект. Вероятно ще намерят партньор, който работи в същата област като тях. И най-малкото, те желаят някой, който ги стимулира сексуално и психически.

Ето защо колегите им от земните знаци Козирог и Дева, както и от водните знаци Скорпион и Рак, са чудесни партньори за Телеца.

Телец и Дева- Тази двойка е стабилна и надеждна. И двамата много си приличат, но имат определени различия, които ще поддържат връзката интересна. Телците ще се възхищават на организирания ум и остроумния хумор на Девата, докато Девата ще обожава търпението и силния характер на Телеца. И двамата високо ценят стабилността и ангажираността, когато става въпрос за взаимоотношения, което означава, че могат да разчитат един на друг. Тези два знака са чудесен екип.

Телец и Козирог- Козирогът и Телецът споделят едни и същи ценности и живеят в материален свят, но са и практични. И двамата са в играта, за да я спечелят, но Козирогът може да бъде леко сдържан в сексуалния си живот. След като се почувстват сигурни един в друг, сдържаността на Козирога допълва доминиращите черти на Телеца и създава невероятна връзка. Въпреки това Козирозите имат склонност да бъдат мързеливи, което наистина ще подразни Телеца, който не може да понася да скучае.

Телец и Скорпион- Телците ще възприемат ревността на Скорпиона като очарователна, докато другите ще се отдръпнат от нея. Упоритостта на Телците може да влезе в конфликт с тази на Скорпиона, но тъй като и двата знака са лоялни, това няма да се превърне в голям скандал. Тези два знака много си приличат на повърхността, но под нея не биха могли да бъдат по-различни. Докато Телците са много спокойни, Скорпионите притежават силна интензивност и страст. Тъй като и двата знака са толкова упорити и имат избухлив характер, когато са подтикнати твърде много, те могат да се объркат. От друга страна, ако връзката им продължи повече от първата година, тя ще се запази.

Телец и Рак- Тези два знака имат толкова много общо помежду си. Те се грижат много за дома, приятелите и семейството и за това да имат стабилен партньор. Телецът и Ракът ще създадат удобен дом за връзката си - от това да обичат много ласки до това да ценят храната и готвенето. Но недостатъците на това съчетание са, че и двата знака са склонни да стават притежателни и да искат да контролират връзката.