Всеки зодиакален знак в астрологията има определено ниво на привличане към други знаци, което зависи от техните уникални интереси и личностни качества.

Когато става въпрос за съвместимост с Близнаци, потенциалните партньори трябва да запомнят няколко неща за зодия Близнаци.

Близнаците няма да си губят времето с някой, който ги отегчава или не може да се държи самостоятелно в разговор. Общуването е всичко за тях и ако ви е трудно да изложите мислите си по интелектуален начин, не сте подходящ партньор за Близнаци.

Зодиакалната съвместимост се определя от начина, по който определени черти, приписвани на всеки зодиакален знак, си взаимодействат.

Близнаците, които са родени между 21 май и 21 юни, обичат промените и разнообразието; те се нуждаят от човек, който е гъвкав, отворен за нови преживявания и готов да опита почти всичко. Те често са смятани за двулични, но това не е задължително. Ако не друго, Близнаците имат много страни на личността си и се нуждаят от постоянен поток от стимули, за да останат ангажирани. Една от най-добрите характеристики на Близнаците е способността им да се разбират с почти всички. Този въздушен знак знае как да накара другите да се чувстват комфортно и да извлече най-доброто от хората. Идеалните партньори трябва да знаят как наистина да привлекат (и задържат) вниманието им. Те може да са очарователни и любезни отвън, но ако им е скучно, ще преминат към някой друг. Близнаците също така са безпогрешно забавни, така че търсят партньор с отлично чувство за хумор, който може да разсмива другите.

Най-добрите любовни съвпадения за Близнаци са Стрелецът и колегите му въздушни знаци Везни и Водолей.

Близнаците намират истинска сродна душа в лицето на Стрелеца заради техния подход към обвързването. И двамата обичат приключенията и си помагат взаимно да се развиват по съществен начин. Нуждата им да бъдат свободни личности е това, което ги сближава.

Близнаците са привлечени от знаците на зодиака, включително въздушните знаци Водолей и Везни, но също така и от огнените знаци Овен и Лъв, заради техните вълнуващи и големи личности. С тези знаци Близнаците ще имат лесна връзка и там ще открият, че химията е лесна, а любовта, сексът и връзките са най-добри с тези знаци.

Най-лоши знаци за съвместимост на Близнаци- изобщо няма да се разбират добре с Дева или Риби.

С тези два знака Близнаците намират проблеми заради техните полярно противоположни характери и ценности в любовта, секса и връзките.

Къде се намирате вие по отношение на съвместимостта с Близнаци? Дали Близнаците са идеалният партньор, който да ви държи в напрежение и да ви очарова? Вижте как се съчетава вашият знак.

Съвместимост между Близнаци и Овен: средна

Любов: Овенът е добър партньор за Близнаците.

И двамата имат проблеми с отлагането, така че има опасност нито един от тях да не завърши проекта. Овенът също така е много по-състезателен от Близнаците, така че ако не си лазят по нервите, едно романтично партньорство може да продължи известно време; ако ли не, по-малко може да е повече и тези двама биха се справили по-добре като приятели.

Дългосрочни връзки и брак: Близнаците и Овенът са активни и се радват на постоянна стимулация чрез опитване на нови неща, което може да вдъхне живот на техните взаимоотношения.

И двамата са независими и предпочитат партньорите им да не са прилепчиви или прекалено притежателни. Въпреки това те са склонни да нямат доверие един в друг. Ако успеят да се придържат към общите си позиции в опитването на нови неща, това е брак, който може да просъществува.

Съвместимост между Близнаци и Телец: ниска

Любов: Тези два знака са склонни да се движат с две различни скорости и по две (рядко пресичащи се) писти.

Близнаците могат да се възхищават на някои от качествата, които Телецът притежава, като например да бъде стабилен, заземен и устойчив; Близнаците не са склонни да бъдат толкова силни в тези области.

Близнаците са бързи и остроумни и макар че Телецът обича да се смее, част от този хумор може да се окаже над главата на Телеца, тъй като на Телеца му е необходимо малко повече време, за да го обработи цялостно, а дотогава Близнаците вече са продължили напред.

Дългосрочни връзки и брак: Близнаците се борят с обвързването и неспазването на обещанията ще дразни Телеца.

Близнаците обичат да разговарят, а Телецът понякога просто иска да бъде сам. Макар че Близнаците могат да отворят Телеца за нови неща, различията им са малко прекалено големи за успешен съюз. Но като съорганизатори на парти, социалните умения на Близнаците и даването на подаръци от страна на Телеца правят впечатление.

Съвместимост между Близнаци и Близнаци: високо

Любов: Двама Близнаци заедно са 10 пъти по-забавни!

С тези двамата ще има много смях и най-накрая всеки от тях ще може да каже, че е намерил равностоен събеседник. Стига нещата да останат леки и непринудени, тези двамата ще си подхождат чудесно.

Дългосрочни връзки и брак: Двама Близнаци се сблъскват с проблеми, когато се появят трудни неща, както се случва във всички връзки.

Няма да има кой да остане и да се бори за връзката; и двамата ще са готови да се откажат. Работата върху една връзка не е забавна и не носи незабавно удовлетворение, така че единият или и двамата Близнаци ще предпочетат да оставят нещата да си отидат.

Ако по някакъв начин намерят път един към друг, ще си останат най-добри приятели завинаги.

Съвместимост между Близнаци и Рак: ниска

Любов: Раците са склонни да бъдат донякъде прилепчиви и притежателни, а това може да бъде изпитание за Близнаците.

Близнаците обичат да са тук и сега, а Ракът има склонност да преживява и да се връща към миналото, което може да предизвика напрежение в една връзка. Раците също така са склонни да действат от сърцето, а Близнаците - от главата, така че и двамата ще трябва да положат огромни усилия, за да видят гледната точка на другия.

Начинът за успешна сексуална връзка е да се срещнат по средата, където Близнаците да останат търпеливи и да държат Рака спокоен, а Ракът да се отпусне и да прегърне вълнението.

Дългосрочни връзки и брак: Ракът и Близнаците си пасват най-добре като родител и дете.

Ракът може да даде много любов и грижи, а Близнаците са щастливи да бъдат обгрижвани. Проблемът е, че ако връзката им се превърне в романтична, Близнаците могат да се ангажират с нея само за толкова дълго време.

Щом Близнаците се отегчат, те ще си тръгнат, преди Ракът дори да започне да обработва края на връзката. Така че успешният брак между двамата е рядкост.

Съвместимост между Близнаци и Лъв: средна

Любов: Близнаци и Лъв вероятно ще имат почти мигновено привличане един към друг.

И двамата оживяват в обкръжението на други хора, завладяващи и забавни са и обичат драмата и оживлението, дори когато трябва сами да го внесат. Лъвовете обичат похвалите и макар че Близнаците имат дарбата да правят комплименти и да казват хубави неща, те могат да бъдат доста словесни дразнители, което може да подразни Лъва.

Дългосрочни връзки и брак: Лъвът е по-заземен и стабилен от Близнаците.

Близнаците обичат голямото разнообразие и са склонни постоянно да търсят своя житейски път, докато Лъвът е солиден, решителен и знае точно какво иска. Близнаците постоянно имат топки във въздуха, което прави фокусирането трудно, противоположно на лазерната интензивност на Лъва в областите на живота им.

Възможно е да има някои неравности по пътя, но в крайна сметка тези два знака се разбират доста добре.

Съвместимост между Близнаци и Дева: ниска

Любов: И Близнаци, и Дева са по-скоро рационални, отколкото емоционални и обичат да изследват нови идеи.

Тъй като Меркурий е управляващата планета и за двата знака, това може да бъде и благословия, и проклятие. Макар че и двамата са интелектуалци и могат да водят спорове, между тях няма доверие; Близнаците са твърде безотговорни за вкуса на Девата.

Дългосрочни връзки и брак: Тези два знака спорят - много.

Не всичко обаче е отрицателно; доброто различие в мненията и пламенната дискусия могат да допринесат за здрава дългосрочна връзка или брак. И двата знака са изключително интелигентни и естествени комуникатори.

Близнаците могат да бъдат малко прекалено небрежни и мързеливи за Девата, а Девата е малко прекалено осъдителна и напрегната за Близнаците. Близнаците може да се дразнят от отказа на Девата да поема рискове или да бъде спонтанна и да прави нещо само защото е забавно.

Съвместимост между Близнаци и Везни: висока

Любов: Близнаците и Везните се разбират много добре.

Везните са един от най-съвместимите знаци с Близнаци. Двамата обичат да водят задушевни разговори, да се разсмиват и почти винаги се забавляват заедно.

Нито един от двамата не е фантастичен във вземането на решения и двамата са склонни да отлагат, но Везните ще се чувстват виновни, че не са довършили нещо, докато Близнаците ще го изтласкат от ума си.

И двамата обичат да се забавляват, да общуват и да излизат навън.

Казано по-просто, те се балансират взаимно в сексуалните отношения.

Дългосрочни връзки и брак: Близнаците по-трудно се справят с обвързването, а Везните може да не се интересуват от по-отворена връзка, така че именно тук може да възникне конфликт.

Но ако Везните могат да държат Близнаците заинтригувани и нащрек и ако има взаимно уважение, няма причина да не могат да имат дълготрайна връзка или дори брак.

Съвместимост между Близнаци и Скорпион: ниска

Любов: Освен че и двата знака са брилянтни, те нямат много общи неща.

Но това всъщност ги прави много привлекателни един за друг. Близнаците са доста открити по отношение на това, което са, докато Скорпионът е склонен да бъде по-загадъчен.

Дългосрочни връзки и брак: Близнаците обичат да оставят възможностите си отворени, докато когато Скорпионът се привърже, малко неща могат да го разединят.

Скорпионът може също така да бъде прекалено емоционален за Близнаците, а всепозволеността на Близнаците може да предизвика известни търкания и да има неблагоприятно въздействие върху връзката.

Съвместимост между Близнаци и Стрелец: висока

Любов: Тези два знака се разбират чудесно.

И двамата обичат да изследват, да се впускат в приключения, да опитват нови неща и да водят невероятни разговори. Нито един от двамата не обича да се чувства обвързан или поставен в рамка; и двамата са свободни духове, които извличат колкото се може повече от живота. Огненият знак Стрелец също споделя дълбока интелектуална връзка с Близнаците.

Дългосрочни връзки и брак: Скуката е враг и на двамата, така че Близнаците и Стрелците може да се окажат толкова претоварени, че едва да имат време един за друг. Освен това, ако не се опитат да синхронизират графиците си, може да се окажат не само физически, но и емоционално разделени.

Въпреки това, когато тези двама са заедно, ги очаква смях, обсъждане на въпроси от материалния и философския свят и безкрайни истории за приключения.

Съвместимост между Близнаци и Козирог: ниска

Любов: Тъй като Козирозите са много зрели, решителни и надеждни, те могат да накарат Близнаците да се чувстват като дете или тийнейджър. Близнаците могат да бъдат много по-игриви и необуздани от Козирога, а Козирогът може да сметне Близнаците за безотговорни и глупави.

Дългосрочни връзки и брак: Има някои различия между хората, които ги правят вълнуващи, а има и такива, които предизвикват раздразнение, неразбиране, а понякога дори и малко неприязън.

За съжаление, Близнаците и Козирогът имат втория тип различия и им е трудно да ги оценят. Козирогът трябва да се отпусне и да свали гарда си, а Близнаците трябва да пораснат малко, за да може съюзът между тези двама да проработи.

Съвместимост между Близнаци и Водолей: висока

Любов: Когато Близнаците срещнат Водолей, те най-накрая са срещнали своя партньор.

Най-сетне някой, който интелектуално е на същото ниво като тях. Водолеят и Близнаците обичат да обсъждат важните въпроси или просто да си говорят. И двамата приемат другите и са много креативни по свой собствен начин.

Дългосрочни връзки и брак: Емоционалните изблици или сривове не допадат на нито един от двата знака, тъй като те предпочитат да се справят с нещата на по-мозъчно ниво.

Истинската интимност ще се окаже предизвикателство и за двамата, но ако успеят да преодолеят неловкото чувство, че разкриват твърде много от себе си, това ще задълбочи връзката по неочакван начин.

Съвместимост между Близнаци и Риби: ниска

Любов: Близнаците няма да искат да го направят, но е много вероятно да наранят чувствата на Рибите.

Рибите са изключително чувствителни, а чувствителността не е най-силното качество на Близнаците. И двата знака са много отворени, гъвкави и креативни хора, но Рибите имат много емоции, а това е нещо, с което Близнаците не се чувстват напълно комфортно.

Дългосрочни връзки и брак: Когато Рибите се обвързват, те са доста сериозни по отношение на това, може би твърде сериозни, когато става въпрос за Близнаци.

Ако Рибите са забавни, може да имат връзка с Близнаци, но в момента, в който Рибите започнат да стават прилепчиви, прекалено чувствителни и замислени, Близнаците вече не са обвързани. В крайна сметка Близнаците ще се върнат и Рибите ще им простят, така че ще могат да преминат през всичко отново.

Какви са връзките на Близнаците?

Близнаците са склонни да се отегчават много лесно, което затруднява обвързването.

Въпреки това, когато намерят подходящия за тях човек и започнат връзка, те внасят в нея любопитство, логика и социализация. Партньорът на Близнаците трябва да е готов да прекарва времето си навън и да намира развлечения с другите. Не забравяйте, че винаги има изключения от правилото.

Слънчевият ви знак не е единственият начин да получите представа за съвместимостта на Близнаците с вашия зодиакален знак; всъщност обръщането на внимание на другите разположение в картата ви е от съществено значение за намирането на подходящия партньор.