Според една теория цветовете имат чудесен начин да ни предават послания. Например за жълтия цвят се предполага, че ни кара да се чувстваме щастливи, докато за червения цвят е известно, че ни прави бдителни и внимателни.

Ние използваме тези понятия, за да общуваме помежду си чрез всичко, което виждаме.

В астрологията теорията на цветовете може да се приложи към 12-те зодиакални знака, като на всеки от тях са определени различни зодиакални цветове, които излъчват същата енергия като този знак. Ако сте зодиакален знак Риби, вашата личност може да диктува как се чувствате към цветовете и именно това прави определени нюанси най-добри за вас. Рибите по природа са много интровертни и трудно се отварят към другите. Въпреки че са изключително креативни и страстни, тяхната срамежливост понякога ги затруднява да изразят вътрешната си креативност и страст. Важно е да намерите начини да се изразявате невербално, за да подпомогнете самочувствието си, което може да стане чрез използване на цветовете на Рибите. Ако сте в състояние да помислите за всички специални черти в себе си, които бихте искали да подчертаете, най-добрият начин да изразите това пред другите е чрез цветовете, които използвате в ежедневието си. Най-хубавото на теорията на цветовете е, че тя ви дава възможност да изберете как да я изразите в ежедневието си. Това може да бъде чрез дрехите ви, декорацията на дома ви или цветовата схема на социалните ви медии.

Какъвто и начин да изберете, направете го свой собствен. Използвайте вътрешния си дух и творческата си страна, за да предадете дадено чувство на всички около вас. Това е най-добрият начин да кажете на всички невербално кои сте.

Най-добрите цветове за Риби според астрологията

Аквамаринът е цветът на силата на Рибите, а зеленото, лилавото, сребърното, лавандуловото и синьото също са чудесни цветове за Рибите.

1. Аквамарин

Като воден знак, чийто символ са две риби, Рибите изпитват естествено влечение към нюансите на синьото и зеленото, напомнящи за вода. Според теорията на цветовете аквамаринът предизвиква усещане за релаксация и чистота и насърчава спокойствието - все черти, аналогични на Рибите. Аквамаринът е естествено успокояващ за Рибите, които се чувстват като у дома си около този мечтан и деликатен цвят.

2. Зелено

Зеленото е цвят, който обикновено се свързва с обекти в природата като дървета, трева и цветя. Това придава на този цвят земно излъчване, което може да държи Рибите на земята. В духовен смисъл той олицетворява новото начало или "обръщането на нова страница". Това е важно за Рибите, тъй като новото начало им позволява да се отърсят от миналото и да продължат напред. Рибите обичат да превръщат интроспекцията в големи житейски уроци, което ги прави отлични ръководители на решения. Новата страница е идеалният начин да направят подобрения в ежедневието си. Pибите също така обичат този цвят, защото с него могат да предадат на другите своето чувство за баланс и спокойствие.

3. Лилаво

Лилавото е цвят, който се свързва с власт и амбиция. В духовно отношение той може да представлява също така удовлетворение, мир и жизненост. Този цвят е специален за Рибите, защото зад тяхната по-мека външност се крие някой, който е много силен и властен. Те притежават вътрешна сила, която им позволява да правят добри избори и да проявяват постоянство при трудности. Въпреки това те могат да останат спокойни и внимателни към другите в ежедневието си. Този цвят може да им позволи да изразят визуално тази концепция пред другите.

4. Сребро

Среброто се среща в предмети, които са високотехнологични, модерни и изтънчени. Рибите обичат този цвят, защото обикновено среброто се свързва и с иновациите или новите оригинални идеи. Естествено, този знак е много креативен и интуитивен. Тяхната интелигентност и голямото им чувство за въображение работят ръка за ръка, за да им помогнат с иновативната им страна. Среброто им помага да разкрият тази енергия и ги вдъхновява да я прегърнат. Освен това сребърният цвят им дава усещане за съвременен стил в ежедневието.

5. Лавандула

Този цвят е много подобен на лилавия, но малко по-различен. Лавандулата има мек успокояващ тон. Този нюанс идва по естествен път от растението лавандула, което е известно със своята успокояваща и предизвикваща сън миризма.

Когато животът стане забързан, може да се почувстваме сякаш ни връхлита торнадо, което ни кара да станем непостоянни. Важно е в живота ни да има баланс на невинност и мекота, които да компенсират хаоса. Включването на цвета лавандула в живота ви може да ви помогне да излъчвате тона на мекота, деликатност и красота. Този цвят работи най-добре с Рибите, защото те са склонни да бъдат много чувствителни хора с прости нужди и желания като всички останали.

6. Синьо

Синьото е синоним на океана и небето. Поради това, че небето и океаните ни са големи, синьото се свързва и с мистерия. Създаването на усещане за тайнственост у хората може да ги примами да се опитат да ви опознаят. Понякога на Рибите им е трудно да привлекат вниманието на хората поради тяхната срамежливост и интровертност. Обикновено те никога не са в центъра на вниманието по време на социални събирания, защото имат чувството, че много хора никога няма да ги разберат. Ключът е в това да привличате хората по невербален начин. Причината, поради която хората обичат мистериите, е, че хората имат естествено чувство на любопитство към нещата зад повърхността. Това работи много добре със знака на Рибите, защото на външен вид те са много тихи и интровертни, а дълбоко в себе си имат дива личност с въображение.