Овен

Правилото за 30 дни

Търпението обикновено не е ваш добродетел, Овни, но едно упражнение за сдържане от харчене, може да ви помогне да спестите пари и да различите кое ви е истински нужно и кое каприз. Ако обмисляте да си закупите по-скъп артикул, използвайте момента да си го запишете като идея на лист хартия и я приберете в някое чекмедже за следващите 30 дни. Ако забравите за него или решите, че в крайна сметка не ви трябва, вие успешно ще сте спестили пари.

Телец

Посветете един ден в седмицата на нулеви разходи

Като владетели на дома на богатството и парите, вие, Телци, често се самоуспокоявате с по някоя и друга излишна покупка. Голямо предизвикателство за представителите на зодиакалния знак ще бъде да отделят един ден в седмицата за нулеви разходи. Да, това може да ви отнеме малко повече планиране, но все пак направете всичко възможно да не похарчите нито лев през целия ден.

Близнаци

Поддържайте отделна спестовна сметка

Като знак, предразположен към посягане към спестяванията ви за харчене, да ги държите далече от полезрението си е наистина по-добре за вас, Близнаци. Помислете дали да не запазите спестовната си сметка напълно отделена от разплащателната си такава.

Рак

Поръчвайте хранителните си стоки онлайн

Много представители на зодиака обичат да се грижат за себе си и за другите чрез свещения дар на домашно приготвената храна. Поръчването на хранителни стоки онлайн ви позволява да контролирате този импулс, балансирайки бюджета си. Освен че ви спестява време и енергия, поръчването предварително ви спасява от изкушението да добавите повече, отколкото ви е необходимо.

Лъв

Дайте си месечен бонус

Лъвове, може да ви изглежда инфантилно сами да си давате месечна надбавка, но тя може да ви помогне да поемете контрол, да ограничите импулсивните покупки и да спестявате за това, което наистина ще ви потрябва. Дайте си плик с пари и когато той вече е празен, на следващия месец “се накажете с глоба“, намалявайки парите, с които можете да разполагате.

Дева

Направи си сам

Хората от зодия Дева са по-подготвени от всеки друг знак да научат умения, вместо да наемат специалисти. От уроци в YouTube за това как сами да поправите дрехите си, да облицовате собствената си баня или да изградите свои собствени хранилки за птици, можете да научите всичко, стига да имате желание.

Везни

Посъветвайте се с някого, преди да похарчите голяма сума пари

Вие, Везни, можете да се обърнете към склонността си да споделяте и да си създадете план за спестяване на пари. Намерете приятел, с когото да се разберете да му се обадите за съвет, преди да похарчите за нещо над определена сума и това може да ви спести доста излишни разходи.

Скорпион

Придържайте се към принципа 50/15/5

Разделяй и владей е името на играта за Скорпионите, които искат да спестят. Много финансови експерти препоръчват проста стратегия за разпределяне на доходите ви и бюджетирането: Похарчете 50% от парите си след облагането им с данъци за неща от първа необходимост; сложете 15% в спестявания и заделете 5% за спешни случаи. Останалите 30% могат да бъдат похарчени за пътуване и всичко, което си пожелаете.

Стрелец

Отседнете безплатно или ви се плаща за настаняване

Пътуванията са едно от любимите ви неща, Стрелци. Можете да се насладите на пътуването си и все пак да се придържате към бюджета си, като си осигурите работа, докато сте на път - например да гледате нечий домашен любимец, докато сте отседнали в къщата на стопанина му. Тази пестелива настройка ви позволява да пътувате евтино, да отидете по-далеч и да останете за по-дълги периоди.

Козирог

Купете си секъндхенд артикули от висок клас

Хората от зодия Козирог харесват по-фините изделия, вярват в това, че добрите неща се купуват веднъж и те остават дълготрайни. Вие обаче бихте могли да спестите, като пазарувате дрехи и артикули втора употреба. Независимо дали става въпрос за обновена електроника или ретро кашмир, можете да ограничите харчовете, без да се налага да се жертвате.

Водолей

Сложете си варел за дъжд

Като знак, символизиран от митичния водоносец, може би няма по-подходящ хак за спестяване на пари за Водолей от буре за дъжд. Лесен да си го направите сами, варелът за дъжд е екологичен и ви спестява поне малко от сметката за вода. Можете да я използвате за поливане на растения или за миене на чинии. Не е лошо да помислите и за общ душ с любимия човек, така хем пестите вода, хем ще си прекарате приятно.

Риби

Следвайте пестеливите хора в социалните медии

Като променлив воден знак, за вас е лесно да абсорбирате и да се влияете от енергията и емоциите на хората около вас. Използвайте тази вродена психическа гъба във ваша полза, като следите хора, които наблягат на принципа "спестявайте повече, харчете по-малко".