Ако сте канени на парти за рожден ден в отрязъка от 24 август до 23 септември, трябва да имате предвид, че празнуващите са представители на една от най-практичните зодии - Дева. Advertisement

В избора си на подарък е добре да се запознаете с особеностите на Девата, за да се спрете на най-подходящото.

Хората, родени под този зодиакален знак, имат необходимост непрекъснато да се самоусъвършенстват, да анализират (себе си, околните и света) и да подреждат и систематизират факти. Това им помага да виждат живота ясно, тъй като се стараят да опростяват проблемите, без да се доверяват твърде много на интуиция.

Типично за Девата е, че мисли преди да действа и не е спонтанна, заради което пък се случва да пропусне предоставени възможности. Представителите на зодията обаче са умни, работоспособни и надеждни, съответно могат да направят всичко и да поемат всякаква позиция. Това, че са силни в комбинациите, логиката и цифрите им помага в кариерата, както и вниманието към подробностите, което не е типично например за родените под знака на Близнаци.

Освен това са логични, последователни, отговорни и интелектуални, повече отколкото, да кажем, емоционални. Това носи със себе си и опасност от крайности - могат да са консервативни, еднообразни, дори прекалено детайлни и критични. Останалите зодии може да ги възприемат като скъперници, ограничени и заядливи. В същото време могат да похарчат много повече за чужди нужди, вместо за своите, само за да не ги помислят за "стиснати". И все пак според тях доброто материално състояние се постига не толкова с добри приходи, колкото с пестеливост и икономии.

Типично за Девите е също болезнената им откровеност, заради която няма да си спестят мнението за вас дори и то да не ви хареса. Когато говорим за работни отношения, те са истински прагматици и обикновено се занимават само с конкретни неща, от които биха постигнали положителни резултати. Ако разказвате на Дева за перспективите и възможностите на проектите си, няма да чуе и дума, ако не споделите каква конкретна печалба очаквате.

Като деца се проявяват като будни, разсъдливи и подвижни, бързо усвояват нови навици и умеят да очароват. Заради добрите логически връзки, които умеят да правят, децата Деви проговарят по-рано, по-лесно и по-добре от своите връстници. За да се развиват бързо, най-добре да получават информация на малки порции и в подходящ вид. Способни са да се грижат отлично за животно или цвете.

Знаейки всичко това, нека видим какво може да изберете за подарък на едни от най-големите прагматици в зодиака. Те обичат да пазаруват изгодно, затова може да заложите на този подход. В Market.dir.bg може да намерите намаления на много от артикулите. 

1. ЗАЛОЖЕТЕ НА НЕЩО ПРАКТИЧНО 

Ако искате да очаровате Дева, бъдете практици. Познавайки човека, на чийто рожден ден ден сте канени, може да изберете нещо, от което има нужда и ще използва, а не толкова например да залагате на сантименталност или емоционално послание. Ако не знаете в конкретика какво му е необходимо, заложете на нещо, което по принцип е практично. 

Часовник с аларма и снимка от Market.dir.bg

Купи

Часовникът ще отчита времето от задача до задача на Девата, докато тя се наслаждава на снимката на любим човек - подарък, който съчетава в едно практичността и личния момент в избора. Хем казвате "Грижа ме е за грижите ти", хем оставяте вратичка на снимката да бъде поставен онзи/онази, който/която Девата пожелае - дете, любим/а, приятел. 

Мобилен вентилатор против насекоми от Market.dir.bg

Купи

Може би никой друг от зодиака не би се зарадвал толкова на мобилен вентилатор против насекоми, колкото Девата, която - дори и да не e първи къмпингар - ще го използва на балкона си, докато отпива от любимото си вино или чете любимата си книга, а както казахме, те обичат да четат. Всъщност този уред е проектиран да отблъсква мухи и други насекоми от масата, храната или всеки друг предмет или повърхност, което го прави подходящ да се ползва почти навсякъде.

Електрическа канa от Market.dir.bg

Купи

Както казахме по-горе, Девата обича да пести. Когато говорим за икономии, електрическата кана може да е първа в списъка ни като практична и удобна. Топлиш точно толкова вода, колкото е необходимо, почти навсякъде и по всяко време. Ако пестеливата Дева не иска да дава пари за кафе по време на почивка, или пък не желае да включва котлона само заради чаша чай, това е добро решение за нея. В Market.dir.bg има разнообразие от предложения за малки електроуреди - разгледайте и тях и много скоро ще сте готови с избора си.

Термоизолираща чанта за храна от Market.dir.bg

Купи

Без да се ангажирате с това обича ли да готви или не, носи ли храна в офиса си или не, и дори без изобщо да познавате навиците му, рожденикът Дева би се зарадвал на термоизолираща чанта за храна. Дали на плажа сега или догодина, дали на къмпинг в планината или за обяда на детето, чантата почти сигурно влиза в употреба. Ако пък не влезе, бъдете сигурни, че ще ѝ бъде намерен нов собственик и тя така или иначе ще изживее "мисията си".

2. ПОДАРЕТЕ ЗНАНИЕ

Заради тяхната аналитичност, книги, които ги карат да правят връзки между събития и герои биха били интересни за Девите - например исторически и криминални романи. Самоучителите биха се харесали на представителите на тази зодия, тъй като - както вече казахме, са прагматици. Те биха предпочели да се информират към какъв специалист да се обърнат, преди да се впуснат в безкрайни изследвания на здравето си. 

Ebook четец от Market.dir.bg

Купи

Ако не можете да се спрете на конкретно четиво, зарадвайте рожденика с електронен четец PocketBook Basic 3. С базова конфигурация, моделът е с 6-инчов екран E Ink Carta™ от последно поколение. Интуитивен потребителски интерфейс, намалено тегло, добър контраст на екрана, вградени речници - всички тези функции правят PocketBook Basic 3 идеален за тези, които ценят простотата и удобството.

"Кажи ми какво те боли, за да ти кажа защо" от Market.dir.bg 

Купи

Нашето тяло говори. Трябва само да се научим да го чуваме. Алергия, треска, хронична болка, възпаление, киста, лумбаго, мигрена, ринит, наднормено тегло, ишиас, рак и много други - всички тe са признак за вътрешно напрежение, което търси външен израз. Книгата на Мишел Одул е практически наръчник за всеки, който търси причините за своето заболяване, а не се задоволява просто да лекува симптомите. Почти сме убедени, че Девата ще е щастлива да има този "атлас" на човешкото здраве, дори да няма конкретна болка в момента. 

"Храната като лек" от Market.dir.bg

Купи

Това е още един пример за подходящо заглавие, което би харесало на Дева, тъй като те държат на добрата храна. Независимо дали мъж или жена, всеки представител на зодията обича да се информира за възможностите, от които може да се възползва, за да се поддържа в добра кондиция. Книгата на д-р Уилям Ли е отговор на това как храната помага на тялото.

3. ГРИЖА ЗА НЕГО/НЕЯ

Девата обича да се вглежда и да се грижи за себе си, затова освен книги за самопомощ и самоусъвършенстване, подходящи биха били и по-общи подаръци като комплекти грижа за себе си. Не, тя/той няма да го приеме като "подарък за всеки", а ще се зарадва, че сте помислили практично.

Сет грижа за лице и тяло от Market.dir.bg

Купи

Kомбинацията от био розова вода и масла с органичен произход, с успокояващ аромат на лавандула и палмароза са прекрасен избор за всяка дама, дори без да сте наясно с предпочитаните от нея продукти и спецификите на кожата на лицето ѝ. А 100% натуралният крем за тяло със седем био растителни масла и био розовата вода, който омекотява кожата на цялото тяло и хармонизира духа, директно ви поставя в топ любимите гости на партито на Девата.

Комплект за бръснене от Market.dir.bg

Купи

Господата пък може да зарадвате с комплект за бръснене, който съдържа крем и четка за бръснене плюс поставка за четката. Кремът има аромат сандалово дърво, а четката е с естествен косъм и е подходяща за чувствителна и нормална кожа, което не ви ангажира да знаете твърде много за рожденика.

4. ЗА ДЕТЕТО

Както вече разбрахте от описанието на характеристиките на децата Деви, те са будни и умни и обичат да показват възможностите си пред другите. Затова при избора на подарък за най-малките, в зависимост от възрастта им, може да заложите на логически игри и занимания, развиващи интелекта.

3D пъзел "Световна обиколка" от Market.dir.bg

Купи

Ако вие или вашето дете сте канени на рожден ден на малък представител на Дева, спокойно може да заложите на гигантски пъзел, състоящ се от 108 части. Той ще поведе детето на фантастично приключение сред красотите на света. Първо се сглобява гигантският пъзел и след това се позиционират 3D животни на територията, която обитават. Идеално предизвикателно за малките любознайковци.

Къща за сглобяване и оцветяване от Market.dir.bg 

Купи

С къщата за сглобяване и оцветяване ще зарадвате не само малката Дева, но и родителите (ако са от същата зодия - защото обичат намаленията!). Унисекс забавление за малки и големи. Пъзелът е игра, която насърчава многостранното мислене на детето. Със сглобяването ще развие логическото си мислене, но забавлението не свършва до там, защото след това ще може да го оцвети, в каквито си пожелае цветове и нюанси.

Каквото и да изберете за рожденика Дева, най-важното е да вложите отношение и внимание. Предпочитанията на представителите на тази зодия зависят, разбира се, и от нейния асцендент, затова даваме общи насоки, за да се вдъхновите да намерите и по-добри попадения. 

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.