Погрешните схващания и обобщенията са често срещани в днешното общество. Хората биват неразбрани и съдени по един начин, когато всъщност са различни - а за зодиакалните знаци има много стереотипи.

Всички ние сме родени под слънчев знак, който ни помага да определим личностните си характеристики и как можем да реагираме в определени ситуации. Има обаче много различни астрологични елементи, които изграждат личността на човека извън слънчевия му знак, като например лунните знаци, знаците на Венера и т.н.

Всеки знак, включително и вашият, има някакъв негативен стереотип за себе си. Но това, което всеки зодиакален знак представлява в действителност, се различава от начина, по който хората го възприемат.

Овен: Агресивен

Вие сте енергичен инициатор на битки номер едно. Ако ваш приятел иска да нареже гумите на бившата си любовница, вие сте първият, при когото отива.

Може и да имате избухлив характер, но знаете своите граници и ограничения. Вашата решителност ще ви предпази от това да оставите бъдещето си да се разпадне на пух и прах заради някакъв несъществен спор. Може и да ви хрумне такава идея за момент, но силата ви се крие в това, че умеете да се сдържате.

Телец: Упорит

Телец, непрекъснато ви наричат упорит вол. Това не е вярно не само защото не сте съвършени, но и защото сте чувствителни и можете да се защитите, когато ви обвиняват в нещо.

Искате да бъдете най-добрите за близките си и да сте упорити за вас е просто защитен механизъм. Знаете, че сте търпеливи, силни и предани. Но също така сте човек и е нормално да признавате грешките си.

Силата ви се крие в чувствителността ви; тя ви прави по-добър човек и по-добър приятел. Вашите приятели могат да разчитат на вашата сила, когато имат нужда от помощ, и вие също трябва да можете да разчитате на тях.

Близнаци: Двуличен

Близнаци, вие имате лоша репутация на "луд" човек с множество личности. Не сте луди, нито пък имате дисоциативно разстройство на личността. Просто имате невероятна способност за адаптация. Можете да навлезете във всяка нова ситуация, без да се придържате към убеждения и стари навици.

Независимо дали трябва да бъдете забавни, сериозни или и двете, можете без усилие да се вмъкнете в тази нагласа. Бързата ви съобразителност ви помага да решите най-добрия отговор във всяка ситуация. Силата ви се крие в това, че можете бързо да възприемате информация и да се съобразявате с най-добрия резултат.

Рак: Нещастен

Рак, да, вие сте склонни да се оплаквате тук и там и единственият начин да харесате нещо е, ако то е много специфично за вашите интереси. Но това е само защото за вас удобството е приоритет номер едно.

Ако нещо не ви харесва, ще го съобщите на хората и ще го покажете чрез емоциите си. Когато сте сигурни в това, което харесвате, вие сте отдадени на него на 100 процента. Не понижавате стандартите си заради никого.

Силата ви се крие в упоритостта ви. Решимостта ви да бъдете доволни се приема погрешно за слабост.

Лъв: Драматичен

Лъв, вие можете да бъдете известни като кралицата на драмата. Ако не получавате внимание на всеки 3 секунди, ще изпаднете в паника, викайки всички, с които може да имате или да нямате добри връзки, за да ви дадат признание.

Да, вие обичате вниманието, но това е само защото сте толкова състрадателни и желаете връзка с другите. Искате топлото ви сърце и щедростта ви да бъдат взаимни.

Имате цялата тази любов и приятелство, които можете да дадете, и ако няма на кого да ги дадете, се чувствате изгубени. Вашата сила се крие в безкористността ви. Готови сте да се отдадете на някого, стига той да направи същото.

Дева: Критични

От време на време могат да ви нарекат робот. Обичате нещата да са чисти и подредени, като в същото време можете да разнищвате нечии недостатъци, без да се замисляте.

Но не го правите от злоба. Показвате колко много ви е грижа, като се опитвате да подтикнете другите да бъдат по-добри. Разбира се, не всички възприемат тази ваша черта като положителна. но вие знаете истината.

Искате близките ви да бъдат най-добрите версии на себе си. Вие оказвате най-голям натиск върху себе си да бъдете по-добри, така че очаквате и другите да правят същото. Въпреки че това може да нарани чувствата им, намеренията ви са чисти, защото силата ви се крие в добротата. Вашата доброта може да бъде разбрана погрешно поради критичния ви подход, но вие не искате да навредите наистина.

Везни: Любител на хората

Хората ви наричат очарователни. Можете да се измъквате от всичко; знаете точно какво да кажете и как да го кажете. Но намеренията ви не са злонамерени; вие искате най-доброто за всички. Ако през целия си живот можехте да направите другите щастливи, щяхте да сте доволни от избора си.

Понякога може да сте нерешителни, което може да предизвика известен гняв от страна на другите. Силата ви се крие във вашата щедрост. Вашето обаяние не е злонамерено, нито пък е наистина по ваша вина.

Скорпион: Емоционален

Скорпион, вие усещате всички емоции на по-силно ниво от всеки друг зодиакален знак, така че когато сърцето ви е разбито, то боли в невероятна степен. Но вие не можете да помогнете на това, че емоциите ви са толкова силни. Не искате нищо повече от това да обичате и да бъдете обичани. Именно в това се крие силата на вашата страст.

Дори сърцето ви да бъде разбито и да ви се струва, че върху вас минава 18-колесен автомобил, вие се изправяте и опитвате отново. Вашата страст ви кара да живеете живота си отново в търсене на някого, който знае, че сте дар от небето.

Стрелец: Неустановени

Стрелци, вие се придържате към клишето за пътешественика, който никога не се прибира у дома. Това може и да е вярно, но във вас има много повече от това да сте пътешественик. Вашият зодиакален знак е синоним на думата скитничество. Но на едно по-дълбоко ниво вие сте в търсене на просветление.

Вашето силно любопитство и идеализъм ви карат да търсите отговорите на легендарните въпроси, които ви поднася животът. По-важното е, че вашата сила се крие в желанието ви всеки да изпита свободата.

Козирог: Скучно

Козирог, хората може да ви наричат скучни, но вие не сте такива. Вие сте традиционни, консервативни и методични, но не сте скучни. Знаете как да се забавлявате с всичките си приятели. Ти знаеш как да бъдеш отговорен и дисциплиниран, а без теб приятелите ти щяха да потънат в пропуснати срокове и отговорности.

Вашата сила се крие в това колко добре умеете да управлявате нещата. Практикувате самоконтрол всеки ден, защото амбицията ви пречи всичко да се разпилее в лицето ви заради малка грешка.

Водолей: Студен

Наричат ви безчувствен чужденец за другите хора, Водолей. Вие не само можете да бъдете студени, но и имате способността да се изолирате от всички, включително и от семейството.

Но вие знаете, че това не е вярно. Просто изпитвате голям страх от отхвърляне, за който се подготвяте предварително. Студеното ви отношение е само защитен механизъм, но вие имате топло сърце, което е пълно с подкрепа. Изслушвате, като в същото време можете да се включите, без да говорите над човека. Грижите се на по-дълбоко ниво, защото виждате по-голямата картина на нещата.

Силата ви се крие във вашата дружелюбност. Не всеки заслужава да бъде ваш приятел и вие знаете това.

Риби: Чувствителни

Вие сте потиснатият и чувствителен артист в очите на другите хора, Риби. Теорията за това, че никога не поемате отговорност за нищо е преувеличена. Вие сте артист, но не сте жертва. Силата ви е в голямото ви сърце. Виждате доброто в хората, когато другите не го виждат, и това може да е благословия.

Някои хора все още се нуждаят от тази подкрепа, дори и да са допуснали няколко грешки. Както знаете, никой никога не е съвършен.