Планирането на перфектното бягство отнема много време. Изборът на правилния хотел и намирането на най-добрите местни заведения за хранене, както и някои решения могат да провалят пътуването ви. Но няма по-важен избор от този, с когото отивате на почивка.

Тръгването на път може да разкрие най-доброто и най-лошото в личността на хората и вярвате или не, навиците ви за пътуване са силно повлияни от астрологията.

Преди да опаковате багажа си, е важно да проверите дали вие и вашият спътник имате сходен стил на почивка. И така, кого не трябва да вземете със себе си на следващото си голямо приключение? Прочетете нататък, за да разберете кои зодиакални знаци никога не трябва да резервират пътуване заедно.

Овен и Скорпион

На Овните не са им чужди приключенията. Като първи зодиакален знак те винаги търсят следващото най-добро нещо и ще търсят най-вълнуващите екскурзии по време на всяко пътуване. От друга страна, тяхната упоритост ги прави трудни за пътуване в голяма група. Те могат да бъдат властни и импулсивни, като вземат решения на момента, а не въз основа на конкретен маршрут. Поради тази причина за методичния Скорпион може да е трудно да се наслади на пътуването с тях. Овните са склонни да търсят повече тръпка и да са по-спонтанни, докато Скорпионът предпочита да направи план и да се придържа към него. Тъй като и двата знака се управляват от страстния и агресивен Марс, едно малко несъгласие при пътуване може бързо да се превърне в огромна разправия.

Телец и Стрелец

Телецът е известен с любовта си към лукса и екстравагантността. Можете да очаквате, че почивката с Телец ще включва много разточителна храна, пазаруване и спа процедури. Въпреки това те са известни и с това, че не бързат, независимо кой се опитва да ги избута през вратата. Въпреки че може да не са проблем, когато пътуват с други земни знаци - Козирог или Дева, това е проблем за Стрелеца. Като авантюрист на зодиака, Стрелецът не може да понася да бъде задържан или забавян. Стрелецът вероятно ще иска да прави неща, които малко изнервят Телеца или го изтласкват твърде далеч извън зоната му на комфорт - и има вероятност безгрижното отношение на Стрелеца да изнерви Телеца.

Близнаци и Рак

Близнаците са общителни, очарователни и остроумни, така че пътуването с тях е преживяване като нищо друго. Те не се страхуват да се излагат и да създават нови приятелства по време на пътуването. Въпреки това този интелектуален въздушен знак не е от хората, които се отпускат дори по време на ваканция. Ако сте от хората, които предпочитат спокойната почивка, може да се почувствате изтощени от постоянната нужда на Близнаците от разговори и стимулиране. Където и да отидат, пътуванията им обикновено включват няколко дестинации, обикаляне на хотели и повече от няколко смени на дрехите. От друга страна, Раците предпочитат почивки, при които могат да се отпуснат и да се отдадат на малко време насаме. Ако Ракът замине с Близнаци, за да си почине от живота, вероятно ще се нуждае от втора ваканция след това, за да презареди социалните си батерии. Междувременно Близнаците ще се чувстват ограничени от Рака и неговата постоянна нужда да си почива от разглеждане на забележителности и партита. Така че, въпреки че тези два знака са достатъчно добри приятели, една съвместна ваканция може да бъде наистина доста изтощителна.

Рак и Водолей

Като любители на комфорта и спокойствието, Раците са най-щастливи, когато пътуват някъде, където има ол инклузив. Тези домошари рядко напускат комфорта на собствената си кабина и предпочитат ваканции с много уединение, комфорт и излежаване. Въпреки това, този мрачен воден знак се нуждае от много време насаме, за да се презареди, и може да стане раздразнителен, ако е твърде далеч от удобствата на природата. Това няма да се отрази добре на бунтарски настроения Водолей, който предпочита почивка, в която може да се потопи изцяло в местната култура. Водолеите не се интересуват от петзвездни хотели или ястия със звезди Мишлен. Те предпочитат да се отклонят от утъпкания път, за да намерят уникални преживявания. Малко вероятно е Водолеите да успеят да убедят Раците да излязат извън обичайната си рутина, дори и по време на международна ваканция. Почивката с тези два знака ще бъде прекарана в спорове за всичко.

Лъв и Дева

Лъвовете не са известни с това, че са срамежливи, в който и да е аспект на живота, а ваканциите не са по-различни. Обикновено те са доминиращата личност по време на почивка, което ги прави отлични партньори за пътуване за по-спокойни знаци като Близнаци или Стрелец, но не толкова за организирани знаци като Дева. Пътуването с Лъв може да бъде голям стрес за нервите на Девата, а силната личност на Лъва често може да засенчи Девата. Да не говорим, че на Девата ще ѝ е трудно да се отпусне при всички тези общувания и планове в последната минута, които Лъвът е склонен да прави по време на ваканция. Девите предпочитат структуриран план с електронни таблици, предварително направени резервации и предвидимост. Лъвът ще се чувства отегчен от това, че Девата постоянно следи часовника и се придържа към строг график.

Снимка: iStock by Getty Images

Дева и Везни

Педантични и ориентирани към детайлите, Девите са най-добрите в планирането на почивки, които дават най-много пари - и никога няма да останете да се чудите какво следва в маршрута. Придържането към строг график гарантира, че няма да пропуснете нищо, което сте дошли да видите, но също така може да ви лиши от възможността да изживеете истинско приключение. Това може да е проблем за обичащите да се забавляват Везни, които предпочитат да оставят възможностите си отворени и да видят къде ще ги отведе денят. Те искат да правят по малко от всичко, докато Девата не харесва идеята да губи време в лутане без цел. Тези два знака не само желаят различни неща, но и могат да имат проблеми в общуването помежду си. За Везните е по-добре да пътуват с по-импулсивен и по-малко тревожен знак от Девата.

Везни и Козирог

Везните са известни с любовта си към лукса и с артистичния си усет. Всяка ваканция е възможност за Везните да покажат естетическата си страна и да похарчат малко пари. Това не предвещава нищо добро за финансово отговорния Козирог. За разлика от Везните, които не се притесняват да проверяват състоянието на банковата си сметка по време на пътуване, Козирогът ще стигне до всякакви крайности, за да спести няколко долара тук или там. Тези двама ще прекарат по-голямата част от пътуването си в спорове за това къде да ядат, докога да останат навън и дали тази екскурзия си заслужава цената или не. Везните ще смятат, че Козирогът е прекалено евтин, а Козирогът ще се възмущава от лекомислените навици на Везните. Въпреки че нито един от тези знаци няма да изрази открито недоволството си от другия, можете да очаквате много пасивно-агресивни коментари през цялото време, докато са заедно.

Скорпион и Риби

Скорпионите са тайните романтици на зодиака, което ги прави най-добрите партньори за уютно пътуване. За тях обаче е трудно да се насладят на спонтанността, която идва с пътуването със самолет. Те не се радват на затрудненията при пътуване и се изнервят, когато нещата не вървят по план, което може да доведе до раздразнителност и неудовлетвореност. От друга страна, безгрижните Риби процъфтяват в неизвестността и обичат да се носят по течението. Те също така са по-малко склонни да поемат отговорност за пътуването, когато нещата тръгнат накриво, оставяйки Скорпиона да събира парчетата и да се справя с нещата сам. Скорпионът бързо ще се възмути от безразличието на Рибите, а Рибите няма да могат да понасят песимистичното отношение на Скорпиона. Тези двама вероятно няма да могат да си говорят, докато се върнат на проверката на багажа.

Стрелец и Овен

Стрелецът е известен като световния пътешественик на зодиака. Има голяма вероятност този знак да е бил там, където сте се запътили, и да е направил това. И въпреки че е хубаво да знаете малко за мястото, към което сте се запътили, Стрелецът може да бъде малко властен, когато става въпрос за ролята на екскурзовод. Овенът и Стрелецът може да се разбират добре у дома, но едно съвместно пътуване със сигурност ще доведе до борба за власт. Овенът е твърде горд, за да признае, че идеята му не е най-добрата, а Стрелецът предпочита да спечели борбата, отколкото да направи компромис. Те ще прекарат повече време в спорове кой знае повече, вместо да се наслаждават на пътуването.

Снимка: iStock by Getty Images

Козирог и Лъв

Козирозите са известни със своята финансова съобразителност и лидерски качества. Никога няма да се чудите дали подробностите са планирани, когато пътувате с този земен знак. Въпреки това те са мотивирани и от финансовата сигурност и обичат добрите сделки. И макар че това може да е добро качество, когато резервирате стоки с висока цена, като например самолетни билети, Козирозите са известни с това, че са малко скъперници и се увличат в търсене на изгодни оферти, вместо да се наслаждават на автентичните преживявания, които предлага едно пътуване. От друга страна, Лъвът е тук, за да се забавлява, и няма да се поколебае да похарчи малко пари. Тяхната любов към лукса ще натовари сериозно бюджета за пътуване, който Козирогът се опитва да спазва, и Лъвът трудно ще накара Козирога да се отпусне и просто да живее в момента. Тези два знака са твърде различни, за да се разберат за това, което прави ваканцията вълнуваща, и вероятно ще се разделят, за да направят нещо свое преди края на пътуването.

Водолей и Телец

Известен като бунтаря на зодиака, Водолеят бързо приема нови преживявания и култури, когато пътува. Тяхната представа за страхотна ваканция включва всичко, което им вдига адреналина, и истинско потапяне в новата среда. Това ги прави невероятни партньори за международни пътувания. Този нетърпелив знак обаче лесно се отегчава и не обича да се задържа на едно място твърде дълго. Вероятно ще ви накарат да бързате от едно място на друго, преди да успеете да видите всичко, за което сте дошли. Това може да доведе до търкания с Телеца, който предпочита ваканция, в която може да поспи и да не бърза да се наслаждава на забележителностите.

Риби и Риби

Рибите са спокойни и приятни и предпочитат да имат свободен график, когато са на почивка. Те са много склонни да правят всичко, което техният спътник иска да прави. Макар че това може да е идеално за по-отговорния приятел, за другите може да е вбесяващо да бъдат оставени да взимат всички решения. Тяхната непринуденост понякога може да бъде разчетена като безразличие, поради което пътуването между две Риби бързо ще се провали.