Април е единственият месец през годината, в който Плутон ще е директно в новия си знак Водолей, което му придава усещане за неизследвана територия, а това е точно това, към което сте се стремили. Промяната винаги е малко плашеща, но все пак тя ви зове като обещание за повече, тъй като знаете, че единственият начин да изживеете живота по начина, по който мечтаете, е да поемете този невъзможен риск.

Април е "всичко ново", не само заради Плутон във Водолей, но и заради Новолунието в Овен, пълно слънчево затъмнение на 19 април. През април е второто новолуние в Овен. Второто показва две Новолуния, които се състояха едно след друго през тазгодишния сезон на Овен. Овенът олицетворява новото начало, напористите действия и уверената мотивация, които ще ви тласнат напред. По-късно през месеца Меркурий преминава в ретрограден режим по време на двуседмичния Портал на затъмненията между лунните събития, което означава важен размисъл, който може да промени всичко.

Можете само да направите най-доброто с това, което знаете във всеки един момент, и да се надяваме, че то ще се разшири, когато продължите да научавате повече. 

Овен

Най-щастлив ден: Четвъртък, 13 април

Луната в последна четвърт в Козирог в средата на месеца ви помага да се съсредоточите върху целите и чувствата си в професионалния живот. При толкова много събития, които се случват в последно време във вашата същност, това е чудесен начин да насочите част от това израстване към нова и вълнуваща възможност за кариера. Луната ви помага да приемете емоционалната си същност, а Козирогът ви държи фокусирани върху текущите въпроси, за да можете да се освободите от това, което вече не е част от вашата истина.

Телец

Най-щастлив ден: Четвъртък, 13 април

Енергията на Козирога управлява всички въпроси, свързани с късмета и изобилието в живота ви, което може да ви помогне да се възползвате от нови възможности и растеж. За вас Луната в последната четвърт е свързана с освобождаване от фалшиви убеждения, съсредоточени около това, което сте научили и върху което сте изградили живота си. Макар че освобождаването от неща, които някога са били полезни за вас, може да звучи негативно, не е задължително да е така. Вместо това се съсредоточете върху това, за което освобождавате място в живота си сега. Помислете за инструментите, от които се нуждаете, за да успеете, и си позволете да вярвате, че невероятните преживявания идват по пътя ви и как ще работите, за да ги донесете, когато не се случи.

Близнаци

Най-щастливият ден: Петък, 14 април

Сатурн в Риби ви помага да внесете по-голяма дълбочина и смисъл в професионалния си живот. Макар че Сатурн е стереотипно известен с границите, в Риби неговата цел е по-скоро единство, отколкото разделение. Тъй като Сатурн в Риби кармично се подрежда в една линия със Северния възел в Телец, вие ще започнете да придобивате по-добро разбиране, свързано с професионалните ви цели. Независимо дали става въпрос за нова работа или дори за бонус или преструктуриране, добрите новини са на път.

Рак

Най-щастливият ден: Понеделник, 24 април

Енергията на Рибите управлява вашия девети дом, който е този, който управлява късмета. Тъй като Сатурн навлиза в този воден знак, ще бъдете предизвикани да обедините мечтите си с действията, които стоят зад тях, за да ги превърнете в реалност. Точно това ви носи този месец, когато Сатурн в Риби се свързва със Слънцето в Телец. Започвате да напредвате, Рак, и това е най-хубавото усещане да започнете да постигате това, за което винаги сте мечтали.

Лъв

Най-щастлив ден: четвъртък, 20 април

Енергията на Овена управлява всички теми на изобилието в живота ви. Тъй като тук настъпва Новолунното пълно слънчево затъмнение, ще видите как ударна вълна от късмет ще се разнесе из живота ви. Това е второто поред Новолуние в Овен, като първото беше през март, така че се уверете, че се възползвате от новите начинания, които идват, вместо да се придържате към старите. Няма място за страх, когато работите за постигане на мечтите си.

Дева

Най-щастлив ден: Понеделник, 3 април

Меркурий е планетата на общуването и мислите; когато преминава в земния и рационален Телец, той активира и темите около вашия девети дом. Вашият девети дом в астрологията управлява усещането ви за късмет и изобилие. За вас това означава, че можете да се доверите на възможностите и шансовете да поемете пресметнат риск, защото те наистина са стабилни и основани на евентуален успех. Доверието може да бъде трудно, но този месец е почти толкова сигурна гаранция, колкото можете да получите.

Везни

Най-щастливият ден: Вторник, 11 април

Венера е планетата на любовта, финансите и недвижимите имоти. Когато Венера премине в Близнаци, ще усетите ефекта от това как животът ви започва да се разширява. Енергията на Близнаци управлява изобилието за вас, което, за да бъде постигнато, означава, че разширяването трябва да бъде внесено във всички области на живота ви, които са в застой. Сега, когато тази енергия ви посреща в топлата си прегръдка през този месец, вие ще виждате само възможности и макар че от вас зависи кои да изберете, единственият начин да изберете погрешно е да не изберете изобщо.

Скорпион

Най-щастлив ден: четвъртък, 27 април

Първата четвърт на Луната е моментът, в който Вселената ви насочва към вашата мечта или цел. Тази Луна е в Лъв, което оказва влияние върху кариерата и професионалния ви път. Уверете се, че никакви съмнения или каквото и да било не пречи на успеха ви тук. Време е да действате според мечтата си Скорпион и да повярвате, че връщането назад вече не е опция.

Стрелец

Най-щастлив ден: Четвъртък, 20 април

Пълното слънчево затъмнение при новолунието в Овен осветява вашия пети дом на радостта, творчеството и себеизразяването. Време е да си спомните, че този живот трябва да ви носи радост, а не хаос или липса; ако обаче все още се придържате към тези остарели вярвания, никога няма да живеете пълноценно. Позволете на това затъмнение да изгори всяко съмнение, позволете на Новолунието да ви изведе до прага на новото ви начало и си позволете да навлезете в тази нова глава, независимо колко трудно може да е да напуснете старата.

Козирог

Най-щастлив ден: Четвъртък, 6 април

Пълнолунието във Везни активира темите, свързани с вашата кариера, работа или професионално развитие. Пълнолунието има склонност да довежда нещата до резултат, така че, като погледнете назад към други Луни във Везни, например Новолунието на 25 септември 2022 г., вижте какво се е развило за вас оттогава. Използвайте тази възможност, за да се насладите на успехите си и да се ангажирате отново с още по-голямо израстване. Ако сте работили неуморно, за да постигнете целта си, това е и вашият шанс да възприемете почивката и баланса като важна част от успеха.

Водолей

Най-щастлив ден: Четвъртък, 6 април

Пълнолунието във Везни активира всичкo, свързанo с късмета, изобилието и разширяването за вас. Пълнолунието води до осъществяване на нещо, така че вероятно ще сте готови да се възползвате от нова възможност по това време, което ще доведе до по-голям баланс и радост в живота ви. Пътуванията са, както и усещането, че имате нов шанс за живот. Всичко това е свързано с разпознаването на това, което пълни чашата ви, за да поканите повече от него.

Риби

Най-щастлив ден: Четвъртък, 20 април

Новолунното пълно слънчево затъмнение в Овен осветява вашия дом на ценностите и макар че може да ви помогне да се съсредоточите върху това кой и какво има най-голямо значение за вас, то ще се отрази положително и на финансите ви. Това е ново финансово начало за вас, но също така представлява нещо невероятно, но неочаквано, тъй като сте насърчени да се възползвате от растежа, за който сте работили. Помнете, че всички виждат само успеха, но не и пътя, който е трябвало да извървите, за да го постигнете.