Овен

Ако Овенът отглежда дете, то със сигурност трябва да получава отлични оценки, да носи изгладена училищна униформа и да не получава критики от учителя. Ако почиства къщата, той го прави с памучен тампон и по такъв начин, че да няма следи. Ако гради кариера, тогава изпълнява всички работни задачи навреме и е опора на шефа (чието място рано или късно заема).

Затова Овенът изисква същите безупречни резултати от околните - в крайна сметка самите те работят денонощно. Ако Овенът срещне мързелив човек, тогава той директно го укорява. Поради вродената, доста агресивна природа на знака, тези забележки изглеждат дори обидни - затова Овенът оглавява класацията на най-взискателните (и доминиращи) личности.

Лъв

Независимо дали Лъвът е роден в кралско семейство или в отдалечена провинция, той е уверен, че заслужава най-доброто в живота. И ничии опити да убеди Лъва да намали прекомерните си желания, не са в състояние да разклатят самочувствието му. Това прави Лъвовете изключително взискателни хора, защото те няма да изпуснат жерава от ръцете си заради нечия некомпетентност. Затова можете да чуете груби и арогантни коментари от вашия шеф Лъв (а Лъвовете не обичат да бъдат подчинени). Същата съдба може да очаква семейството на Лъва - ако близките разрушат идеалния образ на знака, ще им бъде трудно.

Лъвът обаче не може да се нарече тирани. По правило това са твърди, но много човечни лидери, които са щедри към своите подчинени и знаят как да ги изслушват. Това прави Лъвовете родените лидери на Зодиака.

Дева

Не е изненадващо, че Девите са в този списък (дори е странно, че не са първи). За околните Девите изглеждат мили, нежни и срамежливи хора, които са съгласни с това, което животът им предлага. Всъщност знакът през цялото време спори със съдбата и ако е решил нещо, няма да се отклони от планираното. Всичко заради вродената критичност на Девите - както към себе си, така и към другите. Те ясно знаят от какъв партньор се нуждаят, как трябва да изглежда семейната им новогодишна снимка и каква позиция трябва да постигнат в различни периоди от живота си. И знакът възприема всички отклонения от високата летва като загуба.

Стрелец

Стрелците изглеждат безгрижни и свободолюбиви хора - но елементът Огън си знае работата. Той дава на знака непоклатима воля, която придава на Стрелец целенасоченост и взискателност. Те обичат пътуванията, общуването и жадуват за постоянна промяна. И всеки, който пречи на Стрелеца по пътя към насладата от живота, веднага ще отиде в "черния списък".

Стрелецът обаче не е непознат в кариерната надпревара. Ако реши да бъде най-добрият в отбора си, със сигурност ще го направи. Вярно е, че в такива моменти Стрелецът често започва да доминира и контролира други хора.

Рак

Удивително е как напълно различни черти на характера съжителстват в Рака. От една страна, това е нежен и уязвим знак, който никога няма да обиди любим човек. Затова Ракът изглежда напълно безобиден и нежен човек към партньора и приятелите си. И все пак напомняме за втората страна на знака. Той знае много добре какво иска и интересите му в живота не се ограничават само до семейното гнездо и "обслужването" на съпруга си. Неговата вродена емпатия позволява на знака да разбира чувствата на другите хора и да знае как да повлияе на човек.