Риби е дванадесетият знак от зодиака и с него се слага край на астралното колело. Родените под неговото влияние са изключително чувствителни, с нежна и ранима природа и с добре развита интуиция.

Управлявани от планетата Нептун девизът на Рибите е "Аз съм тук, за да служа", който до голяма степен обяснява мисията на този знак - да бъде в помощ на другите, жертвайки собствения си комфорт.

Благодарение на Нептун, както и на Рибите, ние завършваме процеси или ги потапяме надълбоко в подсъзнанието си, докато дойде удачният момент да се изправим срещу тях отново. Работата на Нептун е да ни слее със заобикалящия ни свят и така да ни покаже, че всички сме едно цяло, независимо от нашия пол, раса, височина или други отличителни външни белези.

Под управлението на Нептун е едно от най-висшите проявления на изкуството - музиката. Чрез нея ние можем да повлияем на емоционалния си свят, да предизвикаме, засилим или потушим различни чувства, без дори да е необходимо да изпълняваме определени ритуали. Това е силата на Нептун. Той е способен да ни изведе от рутината на обикновеното и да ни преведе през приказни светове, където няма болка и страдание. Именно затова осмата планета е отговорна също и за онези вещества, чрез които излизаме от реалността.

Снимка: iStock by Getty Images

За повечето хора Рибите са чудновати, именно заради тази си способност, че сякаш живеят в няколко свята едновременно. Външният им вид е артистичен и необикновен, който подчертава интересната им личност. Едно от негативните качества на този знак е, че може да изпада дълго време в мечтателност, без да е способен да премине към действие. Затова е добре винаги наблизо да има по един добър приятел, който да насърчава представителите на дванадесетия знак да не спират да се опитват да реализират мечтите си.

Заради това, че лесно излизат от сегашната действителност, Рибите често са разсеяни и сякаш е в природата им да губят вещи или да забравят уговорки. Трябва обаче да сте сигурни, че те не го правят нарочно и ако си имате работа с точно тази черта от характера им, не им се сърдете, а по-скоро винаги имайте резервен вариант.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

С такъв приятел никога няма да ви е скучно, защото Рибите са умели разказвачи на истории, непринадлежащи на скучната действителност. Със своите приказки те ще ви отведат неусетно в някоя вълшебна гора, пълна с елфи, и ще успокоят бъбривия ви ум. Определено имат умението да заразяват със своето спокойствие, дори понякога повече, отколкото е необходимо.

Ако имате приятел, който е роден между 19 февруари и 20 март, честито! До вас стои интересен човек, с когото да покорявате не само физическия, но и много други фантастични светове.

А сега, нека видим какви са някои от най-подходящите подаръци за представителите на зодия Риби.

Ултразвуков арома дифузер с LED светлини от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Този арома дифузер изпарява ароматна мъгла на принципа на ултразвук - система от високочестотни вибрации, превръщащи водата във фина мъгла. Това се случва без нагряване на избраното етерично масло. Дифузерът създава изключително приятна атмосфера за релакс и уелнес, оцветява се в 7 цвята и има автоматично изключване.

Уредът е изключително полезен за предпазване от зимните епидемии, при алергични прояви на астма, бронхит или ринит. Ароматната мъгла овлажнява въздуха, което е особено важно през месеците, когато заради отоплението въздухът в помещенията се изсушава.

Използвайте винаги 100% истински етерични масла.

Свещник от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Уютът е изключително важен за всички водни знаци, в които влизат и Рибите. Свещи, топло одеяло и чай в студените зимни дни си е истинско блаженство за фините им сетива. Никога няма да ви се разсърдят, ако се погрижите за тях, дори напротив - може би ще ви заобичат още повече.

Унисекс чанта от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Практична и изключително удобна тази чанта ще улесни живота на всеки представител на зодия Риби. Макар и с тези размери, тя събира всичко необходимо, а и е в един от любимите им цветове - нюанс на морското дъно.

Самополиваща се кашпа от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Рибите са пословични със своята разсеяност, която си носят по природа. Ето защо, един практичен подарък като този ще им спести поне едно чувство за вина през деня, ако са забравили да полеят растенията си, които те обожават.

Тази кашпа е предназначена за зелени подправки, като им подсигурява по-дълъг живот. Специални подложки от хигроскопичен филц позволяват на билките да извличат вода колкото им е нужно.

Висящи обеци от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Всяка жена Риби би се зарадвала на още един чифт обеци. Особено, ако са фини и нежни като личността ѝ.

Тъй като този знак обича и с лекота излиза от реалността, колкото по-приказен е моделът, сякаш долетял от други светове, толкова по-добре.

Риза от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Ризата е универсален подарък, но може да се превърне и в доста оригинален, ако избягате от клишетата. По-меките тонове са любими на зодия Риби, а когато на сцената излязат и естествените материи, както е тази - 100% памук, със сигурност ще накарате мъжът Риби да се усмихне.

Плетена жилетка от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Плетивата са чудесен вариант за подарък в студените дни. Да не забравяме обаче, че с приключването на знака Риби идва и пролетта, така че с тази жилетка ще ударите "с един куршум два заека" - хем ще може да се използва и в последните дни от зимата, хем ще служи за връхна дреха в идните топли дни. А цветът... той е повече от подходящ за представителите на дванадесетия знак от зодиака.

Пъзел от Market.dir.bg

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Да не забравяме и най-малките Риби, които винаги се вълнуват от морския свят. Ако ви предстои да ходите на рожден ден на малчуган, роден от 19 февруари до 20 март, пъзелът е повече от добра идея. Този, който ви предлагаме, се състои от 28 подвижни елемента, изрязани в специална форма. Пъзелът ще бъде малко предизвикателство за децата, тъй като те ще трябва да открият точното място на тези отрязъци от картината. Целта му е да стимулира концентрацията, наблюдателността и търпението у малчуганите.

Книга за емоциите от Market.dir.bg

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Няма нищо по важно от това децата да разпознават емоциите. А една книжка, проектирана от детски психолог, ще им помогне по-добре да разбират и управляват чувствата си.

Гняв, тъга, гордост, срамежливост, страх, щастие, завист... Запознайте се с малката Симон и преживейте заедно една необикновена седмица, пълна с емоции. Бъдете неин приятел и я подкрепете, когато ѝ се струва, че не може да се справи. Надникнете под капачетата за още изненади. Риби е изключително чувствителен знак, затова е добре родителите да се занимават с тези деца с по-голямо внимание още от най-ранна възраст.

Стъклена ваза от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Ваза като от магически свят би зарадвала всяка дама от зодия Риби. В нея тя може да слага любимите си цветя или друг вид декорация, която да ѝ носи уют и спокойствие.

Вазата, която ви предлагаме, е изработена ръчно, което я прави наистина специална.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.