Някои хора изобщо нямат желание да се женят и избягват всякакви теми, свързани със сватбения марш на Менделсон. Това поведение отчасти се влияе от зодиакалния знак и ако Телецът и Козирогът например се смятат в астрологията за семейно ориентирани личности, то определени съзвездия влияят на светогледа ни по обратния начин.

Овен

Страстните и импулсивни Овни се влюбват моментално, но също толкова бързо охлаждат. Представителите на този знак умишлено не бързат да се женят. Когато става въпрос за сериозни предложения, те внезапно "обръщат главите си" и се опитват да преценят ситуацията изключително бавно и внимателно.

Овенът не вярва силно в институцията на брака и семейството, предпочитайки да бъде в свободни и независими връзки. Дори ако "времето изтича и роднините намекват", той продължава да остава невъзмутим и честно казва на света, че не вижда нужда да сключва официален съюз.

Близнаци

Близнаците се вкопчват в безценната свобода до последно. За много представители на този знак бракът означава истински затвор. Това е така, защото Близнаците не могат да си представят живота без пътувания, забавни партита и екстравагантни действия и съвсем основателно се страхуват, че половинката им няма да разбере духовните им стремежи.

За да се съгласят да създадат семейство, те трябва отчаяно да се влюбят в друг човек, но дори и при това условие ще избягват решителната стъпка до последния момент.

Скорпион

Скорпионите не са против сключването на брак, но поради сложния си характер рядко успяват да стигнат до това стъпало. Ето защо с течение на времето те се ориентират към отношения, които не включват ходене до службата по вписванията. Така Скорпионите по-лесно се справят със ситуацията и при недоразумения с партньора гордо посочват вратата.

Този знак не се страхува от самотата и етикетите от околните. Той се смее в очите на всички, които казват, че рано или късно всяка сериозна връзка трябва да стигне до сватбения олтар. Точно това мнение изглежда твърде пресилено за Скорпиона, така че той лесно се притеснява от факта, че няма печат в паспорта си.

Стрелец

Повечето Стрелци са единодушни, че бракът е утеха за слабите и несигурни хора, а силните личности като тях нямат нужда от подобно самодоволство. Наистина, този знак се чувства страхотно в свободен полет, популяризирайки мнението си на хората около него.

Те се местят от точка А до точка Б толкова често, че след известно време се убеждават, че не са създадени за семеен живот, който изисква определени правила и традиции.

Водолей

Подобно на Близнаците, на Водолеите им е много трудно да се сбогуват със свободата си, затова избягват всякакви "оковаващи" обстоятелства. Тази зодия вярва, че бракът е най-голямата заплаха за неговата независимост. Този знак е невероятно взискателен в ежедневието, но в повечето случаи обича да играе с една цел: критикува и забелязва недостатъците на другите, без да иска да коригира нищо в себе си. Ако Водолеят сключи брак и реши, че крилете му са подрязани, той може да се оттегли и да се опита да се отърве от семейните окови.