Телецът е земен знак, а Рибите са воден знак. Когато те се съберат заедно, просто имат смисъл! Разбира се, съвместимостта между Риби и Телец не се ограничава само до романтичните отношения. Те имат и чудесна приятелска съвместимост.

Слънчевият знак Телец се управлява от Венера. Те са нежни, лесни и търсещи комфорт. Обичат да се наслаждават на хубавите неща в живота, особено на храната и добрите дрехи, и не обичат да бъдат притеснявани или да бъде нарушавано спокойното им ежедневие.

Слънчевият знак Риби се управлява от Нептун. Те са нежни, любящи души с мечтателни, творчески и неземни наклонности. Някои Риби дори се раждат с ясновидски способности.

Когато тази двойка земя-вода се събере, връзката им винаги започва с добро настроение и много смях.

Любовна съвместимост между Телец и Риби

В романтичните си отношения Телецът и Рибите са страхотна двойка. Но като двойка те са склонни да бъдат малко по-нестандартни, отколкото когато са сами. Телецът е неподвижен земен знак, така че тази нестандартност не идва от Телеца. Тя се дължи на Рибите, които са променлив воден знак.

Рибите разкриват авантюристичната страна на Телеца, без да го карат да се чувства опасен, несигурен или неудобен. Те карат Телеца да се чувства така, сякаш изживява фантазия в реалния живот. Понякога Рибите дори могат да изглеждат неземни, особено очите им. Така че те привличат чувствената страна на Телеца.

Телецът носи комфорт и топлина на Рибите. Те са като пухкави плюшени мечета, независимо от пола им, и нямат нищо против емоционалната страна на Рибите. Всъщност Телецът не се срамува да пусне сълзите и да бъде уязвим, когато се влюби истински в Риби. А Рибите също не са от тези, които се притесняват от емоциите и уязвимостта.

Мъж Риби и жена Телец

Мъжът Риби внася мечтателна, изпълнена с фантазии романтика, когато е влюбен в жена Телец. Жената Телец помага на мъжа Риби да се приземи с практичността си, за да може той да постигне мечтите си по по-конкретен начин. Но понякога жената Телец може да има чувството, че е по-ангажирана с връзката от мъжа Риби. За съжаление, опитите да притиснете Рибите само ги карат да бягат. Така че човек трябва да бъде търпелив, за да хване тази риба.

Жена Риби и мъж Телец

Жената Риби не изразява своята сексуалност по груб, открит начин. Тя е красавица, която отразява или старовремски чар, или ефимерна приказна елегантност. Това кара мъжа Телец да я защитава изключително много. Той ще се отнася с нея като с любимка. Мъжът Телец и жената Риби изразяват любовта си чрез сетивата и чрез класически романтични жестове, лакомства и срещи.

 

Съвместимост между Риби и Телец

Телецът и Рибите имат интересна динамика, когато са приятели.

Телецът е много притежателен към Рибите и тайно иска само те двамата да бъдат най-добри приятели над всички останали. Рибите не са толкова притежателни като Телеца и са по-приспособими от двамата, като се съгласяват да се съгласят с повечето планове, които Телецът прави.

Рибите и Телецът като приятели обичат да гледат заедно сериали и филми, да се интересуват от музика и да споделят плейлистите си, да клюкарстват и да се смеят до късните часове на нощта заедно с другите си приятели.

Когато се карат обаче, Телецът е по-склонен да мълчи на Рибите. Това много разстройва Рибите и може да създаде големи пукнатини във връзката им, така че не е препоръчително. Телецът също така не харесва, че Рибите често се губят в облаците. Те не могат да следват Рибите там и имат чувството, че се конкурират с фантазиите за вниманието на Рибите.

Телец и Риби комуникационна съвместимост

Когато става въпрос за общуване, Телецът и Рибите не са най-подходящите партньори. Най-вече защото и двамата не обичат да разклащат лодката или да влизат в конфликти. Те са много склонни към конфликти. Рибите също така са склонни да бягат от трудни ситуации или да лъжат, когато има конфликт, което безкрайно дразни Телеца. Рибите се носят твърде много по течението и с времето започват да изпитват негодувание, че всички неща, които правят, се решават от Телеца. Но те не искат да говорят и да изразяват мнението си, така че всъщност не е виновен Телецът. Освен това тези двамата често забравят да си разменят списъците с хранителни продукти, като по този начин се оказва, че имат по двама от всичко!

Телецът е много по-добър в общуването от Рибите. Те дори използват цветист език и поетични думи, щом се почувстват у дома си с Рибите. Но понякога на Рибите им се иска двамата да общуват телепатично, така че Телецът веднага да разбере какво чувства, без да се налага да говори.

Плюсове на връзката между Телец и Риби:

 • Телецът и Рибите са нежни един към друг.
 • Те обичат да изразяват любовта си чрез сетивата и да общуват невербално.
 • Те са миролюбиви и не обичат да се карат.
 • Могат да се разсмиват един друг.
 • Те се грижат дълбоко един за друг.
 • Те се балансират взаимно.
 • Те искат да създадат семейство заедно.
 • Недостатъци на връзката между Телец и Риби:
 • Понякога Телецът и Рибите трудно общуват директно, особено по време на конфликти.
 • Рибите могат да бъдат твърде дистанцирани.
 • Телецът може да бъде твърде притежателен.
 • Те могат да задълбочат пороците на другия чрез твърде много чувствено отдаване и бягство.