Телец

Никой не е по-способен от Телеца да се наслаждава на прости неща сам с любимите хора: от гледане на любимите им филми у дома, до приготвяне на вечеря заедно. Телците смятат семейството за свое убежище на стабилност и комфорт, където винаги могат да се отпуснат и да трупат сили. До тази зодия членовете на семейството винаги се чувстват защитени и уверени в бъдещето.

Овен

Овенът лесно може да пренасочи безкрайната си жизнена енергия в полза на другите, когато семейството им има нужда от помощ. Той показва пламенен характер, ако любим човек трябва да бъде защитен. Всъщност малцина биха се сетили, но Овенът ще бъде един от първите, които ще подкрепят запазването на семейните традиции, защото за него е фундаментално важно да пази спомени и традиции от детството.

Козирог

Всеки Козирог, колкото и сериозен да е той, се размеква в семейния кръг. Понякога семейството му може да има оплаквания от невероятната работоспособност на Козирога, която не им позволява да прекарват много време заедно, но те стават по-снизходителни след скъпите и обмислени подаръци на представителите на зодиака и проявата на неговата трогателна грижа към роднините му.

Рак

Образът на майката е силно свързан с Раците, които се стремят с всички сили да превърнат къщата в безопасно място не само за себе си, но и за другите членове на семейството. Тяхната прекомерна защита понякога дразни близките им, но веднага щом Ракът преодолее себе си и престане да бъде толкова обсебващ, те пък веднага изискват обратното. Грижовната и силна емоционална връзка на Рака със семейството може да бъде наистина вдъхновяваща, ако бъде открита златната среда.

Везни

Жадни за постигане на хармония във всичко, включително и в семейните отношения, Везните полагат всички усилия да постигнат баланс и да контролират членовете на семейството си. Загрижеността на Везните се изразява най-вече във финансовото осигуряване на близките - всичко е свързано с желанието им да дадат възможност на семейството да живее в комфорт. Везните развиват топли, близки отношения с по-малките си братя и сестри, а и със собствените си деца.