Обмислени и внимателни ли сте при покупките на жилища, планирате ли всеки детайл? Тогава може би сте Дева. Страстен, смел и безстрашен декоратор? Най-вероятно сте Овен. Смята се, че вашият астрологичен знак дава личностни характеристики и предпочитания към начина на живот, както и влияе върху естетическите ви избори. Така че може ли декорирането на жилищното пространство според зодиакалния ви знак да направи дома ви по-уютен? Advertisement

Завладяващо е как звездният ни знак може да играе такава ключова роля в избора ни на стил. Малките, но съществени разлики между всеки от тях ни позволяват да изразим себе си по начин, който е автентичен. Изборът на правилния интериор у дома изисква внимателно обмисляне, винаги препоръчваме да инвестирате в предмети, които ви карат да се усмихвате и може би вслушването в чертите на вашия зодиакален знак ще направи домовете ни по-приветливи.

Овен

Дизайнерска личност: Импулсивна, дръзка, уверена

снимка: Market.dir.bg

Купи

Не е изненада, че Овенът е най-увереният декоратор в зодиака. Подобно на своите колеги огнени знаци, Овенът е страстен, мотивиран и уверен.

Представителите на тази зодия трябва да избягват постоянните приспособления в дома. Овните са склонни да прескачат от стил на стил, когато ги обземе вдъхновение, а конкурентната им личност означава, че те трябва да са първите, които приемат новите тенденции. Овните обичат отворени пространства и ярки цветове, които ги стимулират, като същевременно са в крак с тяхната енергична личност, нотка разкош, която да сигнализира за техния успех, и някои дръзки аксесоари, които отразяват тяхната увереност в собствения им вкус.

Телец

Дизайнерска личност: чувствена, удобна, спокойна

снимка: Market.dir.bg

Купи

В дома на Телеца всичко е романтика, комфорт и лукс, тъй като този земен знак е привлечен от релаксираща среда, заобиколена от тихи звуци и успокояващи аромати. Удоволствието е абсолютно необходимо за Телеца и той се чувства най-доволен, когато е глезен.

Телецът трябва да декорира дома си с коприна и кадифе, за да осигури най-меките докосвания, с много осветление, ароматни свещи и свежи цветя, за да поглези сетивата си.

Управляван от Венера - планетата, която управлява любовта, красотата и парите, и затова цветовите предпочитания са на страната на романтиката - кремаво, нежно розово, златни акценти и изумрудено зелено, което да съответства неговия стил.

Близнаци

Дизайнерска личност: еклектичен, игрив, домакин

снимка: Market.dir.bg

Купи

Близнаците са отворени към света и обичат да преживяват колкото се може повече. Този въздушен знак се интересува от толкова много различни занимания, страсти и стилове, че им липсва характерен стил, когато става въпрос за дома им.

Те ще съберат всичко, което обичат, на едно място и ще изпълнят пространството си с уникални дрънкулки, а тъй като Близнаците се управляват от Меркурий, планетата на технологиите, и от най-новите джаджи. Близнаците трябва да създадат дом, подходящ за парти, с много удобни места за сядане, обмислена свободна спалня за настаняване на гости и, разбира се, напълно заредена количка с напитки. Заложете на преливащи се цветове, които да съответстват на вашия рожден камък - перлата.

Рак

Дизайнерска личност: Сантиментален, обмислен, уютен

снимка: Market.dir.bg

Купи

Раците са силно интуитивни и чувствителни към средата, така че можете да сте сигурни, че всеки детайл в дома им ще бъде обмислен - въпреки че не очаквайте отворена покана, тъй като пазят ревностно личното си пространство.

Управляван от Луната, която олицетворява комфорта и грижата за себе си, което в дизайнерски план обикновено се изразява в уютни лични вещи, насочени към релаксация. Сантименталните Раците биха избрали лична стена с галерия, пълна със снимки на любимите им хора и кутии за дреболии, в които да съхраняват личните си съкровища. Ракът би се чувствал най-добре в уютно пространство, изпълнено с мека мебел в успокояващи неутрални цветове, украсено с много антики от местен произход.

Лъв

Дизайнерска личност: Лъв: бляскава, пищна, смела

снимка: Market.dir.bg

Купи

Жизнерадостни и страстни, Лъвовете обичат да са в центъра на вниманието, да се наслаждават на пищни вечери и ексклузивни социални събития. За този знак не е подходящ скромен дом, тъй като те са привлечени от всичко лъскаво, бляскаво и прекалено.

Лъвовете проектират домовете си така, че да бъдат толкова шумни, колкото са и те самите, и не се притесняват да демонстрират своята отдаденост на хубавите неща - те процъфтяват в смело декорирани пространства, пълни с огромни елементи, много метални покрития и луксозни меки мебели като кадифе и коприна. Що се отнася до цветовете, Лъвовете имат един от най-светлите рождени камъни - перидот, и е добре да добавят акценти от сияйно зелено.мТози енергичен огнен знак се управлява от слънцето, затова се чувства най-добре в светли домове с много естествена светлина.

Дева

Дизайнерска личност: Подреден, минималистичен, естествен

снимка: Market.dir.bg

Купи

Перфекционистът на зодиака, Девата трябва да има всичко в дома си старателно организирано и в логичен ред. Девите са на страната на минимализма, тъй като техният методичен и систематичен подход към живота се изразява в дом без излишни украшения. Те се справят добре с изчистени линии, малко геометрични шарки и практично складиране, за да скрият безпорядъка.

Този земен знак е представен от богинята на пшеницата и земеделието и по отношение на дизайна е дълбоко свързан с природата и земните тонове. Дървото и естественият камък ще бъдат успокояващи за Девата, а органичните форми ще разчупят суровостта на минималистичния стил.

Везни

Дизайнерска личност: Хармонична, елегантна, творческа

снимка: Market.dir.bg

Купи

Животът на Везните - и естетиката на дизайна - се върти около баланса и хармонията. Управлявани от Венера, планетата на любовта, красотата и парите, тези естети ще се обграждат с внимателно подбрани предмети, които отразяват добре развитите им вкусове. Тъй като Везните се стремят към равновесие във всички сфери на живота, добре балансираният дом е задължителен - никога прекалено показен или прекалено минималистичен.

С естествения си усет към дизайна Везните са чудесни интериорни стилисти. Те разбират магията на добре поставената ваза или килим и имат невероятната способност да направят стилен шедьовър от всичко. Домът на Везните ще бъде спокоен, с много романтични мотиви - сърца, цветя - и ще е добре да инвестират в много места за съхранение, за да поддържат реда и хармонията в него.

Скорпион

Дизайнерска личност: драматичен, готически, педантичен

снимка: Market.dir.bg

Купи

Скорпионът е един от най-загадъчните и съблазнителни представители на Зодиака, но подобно на небесното си духовно животно, този воден знак крие отровно жило. Именно тази скрита тъмна страна ще бъде в основата на обкръжението на Скорпиона, което клони към готиката на средата на миналия век и индустриалния дизайн, с много дълбоки, романтични цветове като изумрудено зелено, бордо и слива. Скорпионите ще бъдат привлечени от луксозни материи, приятни на допир - изкуствена кожа, коприна, кожа и богата естествена дървесина.

Високото ниво на самосъзнание означава, че детайлите са важни, така че интериорите обикновено са щателно планирани до последната дръжка на вратата. Скорпионът би направил добре, ако намали драматизма с разпръснати препратки към сияйния син камък, топаз, който насърчава изцелението, зареждането и подрежда меридианите на тялото.

Стрелец

Дизайнерска личност: авантюрист, гъвкав, вдъхновен от природата

снимка: Market.dir.bg

Купи

Безстрашните пътешественици на зодиака, Стрелците могат да бъдат открити да се скитат по света, преследвайки нови тръпки и приключения. Роден с неутолима жажда за промяна и новости, Стрелецът едва ли ще може да издържи дълго време на една-единствена дизайнерска схема в дома си. Той е безкрайно любопитен и вечно скитащ, така че вероятно ще променя нещата редовно.

С толкова много приключения в живота си Стрелците са отлични разказвачи на истории и техните домове винаги ще отразяват това, като стените им ще бъдат пълни с карти, интересни артефакти, сувенири и пощенски картички. Силният стремеж към природата означава, че Стрелците са привлечени от естествени цветове и материали, както и от предмети, които препращат към океана, планините или всякакви други чужди пейзажи, които могат да разпалят въображението им.

Козирог

Дизайнерска личност: традиционни, функционални, майсторски изработени

снимка: Market.dir.bg

Купи

Козирогът се управлява от Сатурн, планетата, която управлява времето и ограниченията, и съответно проявява работохолични тенденции. Козирозите вероятно ще разполагат с най-добрите пространства за домашен офис от всички останали знаци в зодиака, с функционално бюро и стилно място за съхранение, както и с най-новите смарт технологии.

За този земен знак се казва, че е традиционен и е по-консервативен, което се изразява в елегантен и класически дом, който издържа проверката на времето. Големи гардероби, кожени дивани, малко винтидж или дизайнерски колекции - всичко това е в обсега на дизайна на Козирога. Те също така ще бъдат благодарни за времето и усилията, вложени в изработката на мебелите им, и ще се съсредоточат върху това, а не върху цената. Козирогът най-вероятно ще похарчи пари за един или два елемента, които да добави към останалата част от декорацията на дома си, вместо да се впусне във всичко.

Водолей

Дизайнерска личност: Ексцентричен, хармоничен, технически грамотен

снимка: Market.dir.bg

Купи

Антиутвърждаващият се Водолей вероятно ще има най-интересния дом. Представени от носителя на водата, който символизира състраданието, духовността и идеализма, Водолеите са най-хуманитарният астрологичен знак. Техните домове ще отразяват радикалното им социално съзнание с много вдъхновяващи произведения на изкуството и уникални предмети от независими дизайнери.

Свободолюбиви и ексцентрични, Водолеите ще искат да се обграждат с нестандартни неща, но имат нужда от много време и пространство за размисъл и формулиране на идеи, затова обикновено създават у дома си спокойствие и тишина. Този знак се управлява от Уран - планетата, която управлява иновациите и технологиите, така че очаквайте домовете им да бъдат пълни с най-новите джаджи.

Риби

Дизайнерска личност: Духовна, спокойна, мечтателна

снимка: Market.dir.bg

Купи

Като последен знак в зодиака, за Рибите се казва, че са усвоили изпитанията и трудностите, което прави тази зодия най-съпричастните, състрадателни и често духовни хора от астрологичното колело. Това се отразява в хармонична и романтична дизайнерска схема с елементи, които се позовават на духовното. Рибите са големи почитатели на ароматни свещи и тамян.

Управлявани от Нептун, планетата, която управлява творчеството и мечтите, Рибите често могат да бъдат открити да мечтаят. Те са заобиколени от пухкави възглавници, меки завивки и осветление, което ще им помогне да навлязат в света на фантазиите си. Що се отнася до цветовете, Рибите мразят смелите шарки, а предпочитат приглушени и земни тонове като прасковено и нежно розово".

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.