Всички зодии имат силни и слаби страни. Въз основа на класацията на нобеловите лауреати и мненията на астролозите разберете коя от тях е по-големият интелектуалец. Но не забравяйте, че всеки знак има специални черти, които му придават уникален начин на мислене.

Близнаци

Коя зодия е най-умната? Според един от водещите световни новинарски портали Business Insider, проучване на хороскопите на 900 носители на Нобелова награда от 1901 г. насам потвърждава, че Близнаците са най-умните. През миналия век представители на знака са получили 97 Нобелови награди. Сред тях е рок музикантът Боб Дилън. Астрологичен сайт, посветен на откритията на орбиталната инфрачервена обсерватория на Джеймс Уеб, нарича основната характеристика на Близнаците адаптивност, разнообразен интелект и способност за общуване.

Везни

Те са родени дипломати и високата им интелигентност им помага да видят различните страни на проблема и да намерят интелигентни решения. Тяхната интелектуална сила се крие в способността им да намират баланс между крайностите. Везните са пълни с мъдрост, остроумни и се стремят към съвършенство във всичко. Основното им предимство е способността да се избягват грешки. Този знак ще измери сто пъти, преди да направи окончателния избор.

Дева

Коя е най-умната зодия сред мъжете? Според социалното издание Medium мъжете Дева имат особен аналитичен ум и внимание към детайла. Имат силен интелект и естествено желание за съвършенство в работата си. Способността да анализират сложни проблеми и да намират ефективни решения ги прави идеални подчинени. Практичността, надеждността и отдадеността на работата превръща мъжете Дева в безценни служители.

Рак

Ракът има силно развита интуиция и неговият интелект е изграден върху нея. Той лесно се ориентира в сложни социални ситуации. Емпатичната природа насърчава дълбокото разбиране на човешкото поведение, което прави Рака проницателен наблюдател. Той често взема решения, базирани не на логика, а на емоции. Това не пречи на знака да изгради силни социални връзки, които помагат за постигане на успех. Ракът обича лукса и знае как да прави пари. След като си постави материална цел, той определено ще я постигне.

Овен

Според Love To Know, издание за важни неща, Овенът е способен да поема рискове. Има здрава хватка, остър ум и способност да превръща придобитите знания в инструмент за постигане на успех. Всички тези качества го правят един от най-интелигентните знаци на зодиака. Ярък пример за успешен Овен е Лейди Гага и илюзионистът Хари Худини. Силните страни на Овена са динамичното мислене и уменията за бързо вземане на решения. Интелигентността на представителите на знака се отличава с новаторски дух и способност да угаждат на хората.

Телец

Телецът е образец на мъдрост. Той подхожда към всеки проблем от практическа гледна точка. Отличава се с търпение и решителност, които му помагат да върви напред, преодолявайки всякакви препятствия. Телците са особено силни в задачи, които изискват методичен подход и внимание към детайла. Земният характер на знака му помага да просперира, да има стабилна работа, спестявания и комфортен живот. Балансът и рационалното мислене ви позволяват да видите истината и да действате според обстоятелствата.

Стрелец

Юпитер, планетата на късмета и изследването, управлява Стрелец и ги вдъхновява да търсят нови възможности. Те са родени философи. Тяхната интелигентност се проявява в жаждата им за всичко ново. Те трябва постоянно да учат, да се развиват и да усвояват информация. Освен това този знак знае как да разделя емоциите от фактите. Умът му е бистър, отворен за обмен на полезни знания. Стрелецът е воден от страст и е много подобен на Водолея в желанието си да подобри обществото.

Риби

Рибите имат интелект, който съчетава творчески и интуитивни компоненти. Те са новатори, които знаят как да видят ситуацията от неочакван ъгъл. Те никога не изключват нищо и са готови за конструктивен дебат. Тези хора са психологически стабилни. Това е особено важно, когато трябва да запазите трезв ум и самообладание в трудни житейски ситуации.

Водолей

Ведическият астрологичен сайт AstroVed включи Водолея в списъка си с лидери по интелигентност. Този знак се управлява от планетите Сатурн и Уран, което го насърчава да бъде новаторски и изследователски. Умът му е спокоен и събран, а начинът му на мислене е нестандартен. Той е далновиден новатор. Способността да се гледа далеч отвъд реалността прави Водолея лидер на поколението. Той постига най-голям успех там, където са необходими креативност и оригиналност.

Лъв

Лъвовете са известни със своята увереност и харизма. Тяхната способност да вдъхновяват и ръководят произтича от фундаментални познания и страст за непрекъснато саморазвитие. Тази зодия е роден лидер. Готов е да поеме отговорност и често управлява собствен бизнес. Лъвът има силна интуиция. Темпераментът му го подтиква да взема емоционални решения. Лъвът обаче е в състояние сам да коригира грешките и не се страхува от упорит труд. Харизмата и чарът му помагат да се измъкне.

Скорпион

Коя е най-умната зодия сред жените? Според астрологичното издание Revive Zone това е Скорпион. Знакът ще положи всички усилия, за да осъществи идеите си. Упорит и страстен, Скорпионът ще постигне целта си на всяка цена. Това е най-проницателният знак от зодиака. Обича да изучава чуждите тайни и се потапя в тях. Любопитството и аналитичното мислене правят жените Скорпиони умели изследователи и успешни стратези.

Козирог

Козирогът е роден стратег, мислител и интелектуалец. Неговите цели винаги са дългосрочни, той е готов да преследва успеха през целия си живот. Дисциплината, търпението и амбицията правят Козирога лидер във всякакви интелектуални битки. Тази зодия е кариерист, който е изключително отдаден на професията си. Буден, умен и проницателен, той не губи време за неща, които не смята за жизненоважни. Обича да доминира и е страхотен мотиватор за отбора.