Има тип хора, които сякаш са ви простили, но винаги ще ви напомнят за причинената обида. Други изобщо не знаят как да простят и изтриват номера на "грешника", без да чуят обяснение.

Следващите знаци обаче не са от тях. Те могат да ви дадат втори шанс и тогава няма да ви напомнят какво направиха преди две години. И така, кои са тези зодии - и защо бързо забравят обидите?

Везни

Везните не са от хората, които таят злоба дълго, защото не понасят негативизма. Идеята за отмъщение не подхранва и вдъхновява, а ги разяжда отвътре. Те искат да живеят в мир, позитивност и хармония с хората. Следователно най-често прощават на тези, които ги молят за това, и бързо забравят оплакванията. Друго качество на Везните е умението да гледат на ситуацията от различни ъгли. Те могат да разберат обстоятелствата, при които човек е действал "по този начин", и затова им е по-лесно да му простят.

Но има и нещо, което Везните не прощават. Ако партньорът е сприхав и често груб, знакът ще напусне живота му без разговор.

Риби

Много хора наричат ​​Рибите наивни, защото винаги виждат най-доброто в хората. Но именно при Рибите можете да дойдете за подкрепа и добра дума, без да се чувствате в тежест. По същата причина Рибите лесно прощават на други хора. Управляващата планета Нептун ги е дарила с добро сърце и способност да забравят оплакванията, така че Рибите обикновено не са в състояние да се ядосват дълго време.

Но има неща, които нараняват Рибите особено дълбоко. Знакът трудно ще бъде забравен, ако любим човек се подиграва с чувствата му или го използва.

Стрелец

Стрелецът се управлява от Юпитер, планетата на личностното израстване и постоянната промяна. Представителите на знака постоянно се променят, така че лесно вярват, че хората около тях могат да работят върху характера им и да живеят по нов начин. Освен това Стрелците са оптимисти. Те вярват, че лошото преживяване също е преживяване, просто трябва да се поучите от него и да продължите да бъдете приятели, да се срещате и да работите, сякаш нищо не се е случило.

За Стрелеца обаче е трудно да прощава язвителни забележки по техен адрес. Те са пълни с увереност, че ще завладеят тази планета, имат много хобита и интереси - затова, ако партньорът до тях понижи самочувствието им, Стрелците ще си отидат завинаги.

Рак

Раците се управляват от Луната - тя е отговорна за тяхната чувствителност и висока емпатия. Ето защо, ако Раците видят, че техният любим искрено се разкайва и моли за прошка, те веднага забравят всички оплаквания. Просто близките хора са много важни за знака и те не могат да видят сълзите и страданието им, дори човекът да е сгафил сериозно преди това.

Но Раците няма да ви простят, ако предадете доверието им. За тях е много трудно да се отворят пред хората, така че ако тяхната тайна "случайно" достигне до някои от вашите приятели, ще бъдете зачеркнати от списъка с техните контакти

Овен

Овенът се управлява от Марс - планетата на силата, натиска и известна агресия. Затова мнозина ще се изненадат да видят Овните в списъка, тъй като те се смятат за безмилостни и отмъстителни личности. Но всъщност Овните са много зависими от близките си и са готови да ги защитават. Следователно те лесно дават втори шанс и помагат на близките си да се измъкнат от трудни ситуации.

Но това, което Овенът никога няма да прости, е снизходително отношение. Те имат доста високо (и не без основание) самочувствие, така че ако някой публично ги съжалява, унижава достойнството им с шеги и общува така, сякаш няма какво да се очаква от Овена, зодията едва ли ще го търпи.