Ревността е емоция, която може да се прояви във всяка връзка, но според астрологията някои зодиакални знаци са по-склонни да я изпитат, а това е благодарение на техния характер.

Козирог

Козирозите са известни със своята отдаденост и защитен инстинкт. Те са емоционални и изпитват дълбока любов към тези, на които държат. Ако почувстват, че партньорът им проявява внимание към друг, тези качества могат да се превърнат в ревност. Козирозите изпитват силната нужда да пазят своите близки, а това е причина нещата да ескалират, когато се чувстват застрашени.

Скорпион

Скорпионите се славят със своята страст и дълбоки чувства. Те желаят силна и сериозна връзка и абсолютна отдаденост. Ако почувстват, че партньорът им не е напълно искрен, техните бурни емоции могат да избухнат в ревност и чувство за притежание. Скорпионите не прощават лесно, ако доверието им бъде нарушено. Даже напротив - те са склонни да подклаждат ревността си още повече със собствените си мисли.

Дева

Девите са внимателни, педантични и аналитични. Те обичат да обмислят и анализират всичко около себе си, включително и връзките си. Ако забележат леки промени в поведението на своя партньор или се почувстват недооценени, могат да развият необуздана ревност. Девите са изключително наясно с възможните опасности за връзката си и тяхната вътрешна нужда от съвършенство ги кара да бъдат още по-подозрителни.

Лъв

Лъвовете са самоуверени, обичат да привличат вниманието и могат да бъдат дори арогантни. Те разцъфтяват, когато са в центъра на вниманието. Ако почувстват, че някой друг получава вниманието, което те желаят, или още по-лошо - не са центърът на вселената на партньора си, ревността може да ги завладее. Тяхната нужда да бъдат обожавани правят емоцията им още по-интензивна.

Рак

Раците са чувствителни, емоционални и изключително привързани към тези, които обичат. Ако усетят, че половинката им е поела по път, който я отдалечава от тях, ревността се появява мигновено. Тяхната защитна природа понякога ги кара да бъдат прекалено подозрителни.

Телец

Телците са упорити и предани. Те ценят сигурността и стабилността в отношенията си. Ако усетят заплаха, те могат да станат изключително ревниви. Телците са много привързани към това, което смятат за свое, а всяко нещо, нарушаващо сигурността им, може да породи изпепеляваща ревност.