Надеждността, практичността и последователността на земните знаци не познават граници. Лесно се живее с тях, създават се приятели и работи. Разбирането на уникалните характеристики на Телец, Дева и Козирог ще ви помогне да спечелите доверието им.

 

Общи характеристики на земните знаци

Астрологът Меган Роуз нарича тези знаци изпълнители, творци и организатори. Елементът Земя обединява знаците на зодиака, които обикновено се считат за женски. Те се управляват от ин енергията. Кои са земните зодии? Те включват Телец (фиксиран), Дева (мутабилен) и Козирог (кардинален) - втори, шести и десети знак в зодиакалния кръг. Дневният управител на земната стихия е Венера, а нощният - Луната.

Земята се счита за втория първичен елемент от четирите елемента, студен и сух по своята същност. Представителите на знака често биват упреквани в отчужденост и сдържаност. Всъщност те са уязвими и чувствителни, но изразяват емоциите по различен начин и демонстрират привързаност чрез действия и постъпки. Естествената сдържаност не им позволява да изтръскат стреса, който често ги разрушава отвътре. Елементът Земя се фокусира върху материалните ценности - ясни кариерни цели, желание за комфортен живот и лукс. Тези хора не държат главата си в облаците. Те ще намерят най-краткия път към целта, ще заземят въображението си и ще преодолеят всякакви препятствия, като мобилизират силите и вътрешните си ресурси.

Какъв е характерът на земните зодии? Техните отличителни черти са постоянство и упоритост, детайлност, здрави амбиции, отговорност и висока ефективност. Изпитват толерантност и приемане, умеят да се адаптират към ситуацията, изчакват момента и получават това, което искат. Обичат всичко красиво, качествено и полезно. Те знаят как да планират и спестяват. Те винаги мислят за бъдещето, имат нюх за успешни съюзи и са готови търпеливо да чакат резултата от своите инвестиции.

Положителни черти на земните знаци:

- Честност и прямота.

- Трудолюбие и лидерство.

- Прагматизъм и способност за управление на финансите.

- Практичност и възможност за адаптиране.

- Лоялност, преданост към идеалите.

- Умението да се наслаждаваш на живота.

Отрицателни черти на земните знаци:

- Сдържаност в изразяването на чувствата, граничеща със студенина.

- Цинизъм, скептицизъм.

- Страх от риск, който води до пропускане на възможности.

Земните знаци рядко имат късмет. Тяхното богатство е резултат от неуморен труд. Телците често градят кариера на едно място, Девите са готови да поемат рискове и да отидат на ново място, ако не бъдат оценени. Козирозите служат на по-висока цел или други хора, забравяйки за собствените си нужди.

За земните знаци е важно да създадат семейство. Астролозите Тали и Офира Едут смятат, че това са много надеждни любовници, тъй като привличането им се основава на чувства. Най-хармоничните съюзи се развиват с представители на техния тригон и със знаците на елемента Вода.

Описание на знаците на земния тригон

Земните знаци са скромни и често мълчаливи. По природа контролиращи, те са в състояние да оставят нещата да вървят, ако имат доверие на хората.

Телец

Телците са най-типичните представители на земната стихия и едни от най-красивите хора в зодиакалния кръг. Имат изразителни очи, голяма и чувствена уста, трапчинки и гъста коса. Телците са упорити хора. Те умеят да виждат и усещат красотата и естетиката, затова стават успешни художници, дизайнери, преуспяват на ръководни позиции и във военното дело. Представителите на този знак винаги имат силно тяло с правилни пропорции. В същото време Телците са гастрономи. Храната е стабилен източник на удоволствие за тях, така че трябва да внимават да не натрупат излишни килограми. Здравето им е добро, но може да страдат от главоболие и безсъние.

Астрологът Сюзън Тейлър нарича Телеца синоним на лоялност, стабилност и постоянство. Те готвят вкусно, обичат чистотата и реда, затова се разбират добре с Деви, Везни и Скорпиони.

Дева

Девата е роден анализатор. Трудно е да си представим, че зад красивата външност и младо лице се крие душата на мъдрец. Девата е практична, надеждна и системна в действията си. Тя търси истината и справедливостта във всичко, вижда хората докрай и често директно казва цялата истина. Нейната логика се търси в работата. Девите са кариеристи, които често постигат успехи в работата. Те не се стремят към лидерска позиция и се чувстват страхотно като личен асистент на мениджър. Те стават успешни адвокати, лекари, ветеринари, психолози и лингвисти.

Здравето на Девата е подкопано от мнителност, заблуда и преумора. Заплахите включват гастрит, колит, холелитиаза и уролитиаза. Необходимо е добро хранене и умерена физическа активност. Девата обича семейството и децата, има нужда от партньор, за да бъде щастлива. Най-силните бракове се създават с Телец, Рак, Риби и Скорпион.

Козирог

Козирогът има големи амбиции и работи упорито. Статусът и уместността са важни за него. Лесно е да го различите от тълпата по директния му поглед, бавна и умишлена реч, тежка походка и широки рамене. Външният вид е строг, макар и не лишен от хармония: ниско чело, големи очи, голям нос и тънки устни. С Козирозите можете да ходите на походи, да гасите пожари и да отворите бизнес. Те стават успешни фермери, строители, геодезисти, антиквари, учители и банкери. В отбора те са обичани за тяхната всеотдайност, а приятелите им ги ценят за готовността им да дадат фланелката си от гърба.

Земният знак често е недохранен, не се грижи за здравето си и не спи достатъчно. Той носи злоба и се опитва сам да преодолее стреса. В резултат на това страдат гръбначният стълб, ставите и нервната система.

Козирогът трябва да може да си почине и да превключи вниманието си. Близки хора и хобита ще помогнат за това. Представителите на знака изграждат силен съюз с Телец, Рак и Скорпион.