В свят, в който всичко е дигитално, присъствието в социалните медии е нещо съвсем естествено. За някои това може да означава да публикуват идеите си в Twitter или да поддържат връзка с колегите си в LinkedIn. Други обаче стигат твърде далеч от манията си по социалните медии.

Може би не могат да оставят телефона си, защото броят харесванията си във Facebook, или може би не могат да спрат да скролват в Instagram и да се сравняват с другите. Независимо дали са водени от нуждата от поощрение от страна на връстниците си, или чувстват, че пропускат всичко, ако не са онлайн, астрологията може да предложи обяснение защо социалните медии са такъв фокус за тях. Прочетете нататък, за да откриете шестте знака, които са най-пристрастени към социалните медии - от периодично поглеждащи до залепени за екраните си.

Козирог

Козирозите обичат да впечатляват хората около себе си и искат всички (особено колегите им) да ги смятат за готини и влиятелни. Този амбициозен знак иска да бъде най-добрият в това, което прави, което включва и създаването на перфектната страница в социалните мрежи, за да накара другите да му завиждат. 

Лъв

Лъвовете обичат вниманието, а то се изразява в получаване на много харесвания. Те са успешни в социалните медии, защото се чувстват комфортно да бъдат в центъра на вниманието, използвайки своята креативност и показвайки своята игрива страна. Ако разглеждате страницата на Лъв в Инстаграм, ще си помислите, че те живеят най-добрия си живот. Лъвовете обичат да "излъчват светлината си", защото са управлявани от Слънцето. Не само че Лъвовете обичат да публикуват, но и уважават хората, които имат големи последователи в социалните мрежи. Броят на последователите там може да накара Лъва да иска да бъде ваш приятел, ако изглежда, че имате влияние, което те нямат.

Близнаци

Близнаците обичат да разказват истории и да забавляват приятелите си. Тези социални пеперуди процъфтяват във Facebook, където могат да се присъединят към всички групи, да създадат невероятна мрежа от хора и да научат малки любопитни факти за всеки човек. Вашият приятел Близнак може и да не публикува постоянно, но определено е в крак с това, което правят всичките му приятели. Единственото нещо, което заетите Близнаци обичат повече от усвояването на информация, е да говорят за нея. Очаквайте те да са един от първите хора, които ще ви изпратят ново меме или ще ви оставят коментар, когато публикувате снимка.

Водолей

Водолеите са известни с това, че са много начетени и информирани, което може да ги накара да прекарват много време онлайн. Някои от тях се информират от вестници, а други търсят факти в Уикипедия и Фейсбук. Любовта на този знак към технологиите означава, че навсякъде, където се случва нещо ново, Водолеите със сигурност ще бъдат там. Очаквайте от тях да са изтеглили най-новите приложения, преди да сте чули за тях.

Овен

Овните лесно се отегчават и това, че са онлайн, ги разсейва от прозаичните ежедневни дейности. Освен това този понякога егоистичен знак със сигурност обича да гали егото си, дори и да е от непознати в интернет. Щом разберат, че могат да се похвалят с това, което правят, и да гледат как се трупат лайкове, те се пристрастяват към публикуването. Овните обичат екшъна и винаги търсят нещо, което да ги изтласка малко извън зоната им на комфорт. След като намерят тези дейности, те искат да се уверят, че всичките им приятели във Facebook знаят колко авантюристични са.

Стрелец

Стрелците обичат вниманието и могат да получат много от него в социалните мрежи. Ако сте излезли на вечеря с някой Стрелец, не се изненадвайте, че той безкрайно опреснява страниците си в социалните мрежи в очакване да се появят лайкове. Те обичат да създават контакти, да научават нови неща и да гледат забавни видеоклипове. Ако познавате Стрелец, не се изненадвайте, когато той се опита да ви покаже нов трик, който е научил в TikTok, или ви заведе в ресторант, за който е прочел във Facebook. Разбира се, след това те ще използват това като възможност да публикуват за него на собствените си страници в социалните мрежи, за да си гарантират, че ще получат харесвания.