Не всички живеят добре заедно. Има хора, които просто не се справят в едно жилище. Разбира се, гледаме телевизионни предавания за съквартиранти, в които единият е мързеливец, а другият - припрян маниак, и те някак успяват да се справят. Но истината е, че в 9 от 10 случая това не се получава.

Какво ще кажете, ако сте човек, който си взима душ през цялото време - бихте ли могли да живеете с човек, който рядко си взима душ? Или пък, какво би станало, ако той се къпе редовно, но оставя банята да изглежда така, сякаш е ударил ураган? Никой не иска съквартирант, който е невнимателен: яде храна, без да я замени, никога не почиства след себе си. Но не само действията, а и отношението на съквартиранта към него са причина за лошото му съжителство. Какво ще кажете, ако човекът, с когото живеете, се държи така, сякаш живее сам, постоянно се разхожда гол или винаги слуша телевизора твърде силно?

Преди да започнете да живеете с някого, е добре да знаете какво да очаквате. Лошата ситуация със съквартиранта може да разруши една връзка и да направи така, че никога повече да не искате да имате нищо общо с този човек.

Вместо това вижте какво има да ви каже астрологията. Ето кои са зодиакалните знаци, с които е трудно да се живее, подредени от най-много към най-малко.

1. ДЕВА

Знаете - звездите няма нужда да ви казват - колко свръхкритични, перфекционистични и суетни могат да бъдат Девите. Те харесват нещата такива, каквито ги харесват, и ако вземете назаем някоя тяхна дреха и не я върнете в безупречно състояние или пък провалите почистването на банята в продължение на седмица, ще има проблем. Освен това, въпреки че Девите имат много добри качества, захаросаността не е едно от тях. Те могат да бъдат строги, така че ако изобщо сте чувствителни към критика, могат да не са първият ви избор за човек, с когото да живеете. Девите са много услужливи и знаят всичко, но може да не ви позволят да правите нещата сами, защото просто ще ги объркате. Ако живеете с Дева, може да се почувствате така, сякаш ходите по яйчни черупки в собствения си дом.

 

2. ВОДОЛЕЙ 

При Водолеите липсата на емоции е това, което ги прави трудни за живеене. Те няма да ви насърчават да им разказвате за себе си; всъщност биха предпочели да запазите чувствата си за себе си, тъй като емоционалните прояви ги карат да се чувстват изключително некомфортно. Водолеите са изключително независими, така че ако искате да живеете с някого, с когото можете да излизате през цялото време, може да възникнат някои проблеми, а когато се чувстват социални, очаквайте тяхната еклектична група приятели, които остават до всички часове на нощта. Всяко домакинство има правила, но спазването на правила не е характерно за Водолеите, така че бъдете подготвени.

3. СТРЕЛЕЦ

Стрелците обичат да са в движение, така че не е изключено да не виждате съквартиранта си Стрелец толкова често, колкото ви се иска. Ако нещата вкъщи станат напрегнати или има нещо сериозно, което трябва да се обсъди, Стрелецът може внезапно да изпита желание да отиде в Русия или Австралия. На Стрелците им пука и те искат да чуят какво преживявате, просто първо трябва да се справят със собствените си проблеми. Стрелците имат страхотно чувство за хумор; понякога обаче нямат най-добрия усет кога трябва да го проявят. Ако искате честното им мнение, Стрелците ще ви го дадат, а ако не искате честното им мнение, те все пак ще ви го дадат.

4. РИБИ 

Когато живеете с Риби, може да имате чувството, че дори когато са в една стая с вас, те не присъстват. Това е така, защото хората от зодия Риби имат много богат живот на сънища и въображение и постоянно сънуват или фантазират. Те са много креативни и ще оставят всичко, което правят, за да запишат тази страхотна идея или да работят върху своя картина. Креативността не винаги означава безпорядък, но при Рибите тя е такава. Те са твърде заети да творят, за да свършат своята част от домакинската работа. Освен това Рибите са крайни по отношение на вещите - или са минималисти, или са пакетиращи се хора, а средно положение обикновено няма.

5. ЛЪВ

Лъвовете се нуждаят от много внимание, а когато са вкъщи, нямат толкова голям достъп до тълпите си от обожатели. Ако сте прекалено заети със собствения си живот, за да галите егото им, може да възникнат трудности. Те обичат да се забавляват, така че ако сте по-скоро интроверт, когато става въпрос за домашния ви живот, може да ви е трудно да живеете с Лъв. Те са много щедри, така че със сигурност ще купят повече от своя дял от хранителните продукти, и са много любезни и услужливи. Лъвовете нямат много търпение и може да не разберат, ако обичате да правите нещата с по-бавно темпо.

6. ТЕЛЕЦ 

Телецът може да бъде труден за живеене, защото е изключително упорит и не иска да прави компромиси. Ако не искат да свършат някое домашно задължение, няма да го направят. Няма значение дали ще направите цяла презентация за това как не би трябвало да се налага да вършите цялата работа в двора сами, ако Телецът не иска да си изцапа ноктите, няма да види основателността на аргументите ви. Телецът е склонен да харчи прекалено много за луксозни предмети, така че ако имате определен бюджет, Телецът може да не го спази. Не предполагайте, че Телецът няма нищо против да изядете част от храната му - ако му се иска да я сподели с вас, ще ви уведоми.

7. ОВЕН

Добрата новина е, че Овните са забавни и никога няма да ви е скучно да живеете с тях. Лошата новина е, че те могат да бъдат безразсъдни и груби. Те няма да спрат и да помислят дали това, което ще кажат, ще ви нарани, а просто ще го кажат и ще се извинят по-късно. Имат нулево търпение и не харесват хора, които вечно се занимават с нещо. Ако сте човек, на когото отнема много време да взема решения или да се увери, че нещо е перфектно, може да има проблем. На Овните понякога им липсва дисциплина, което може да е фактор за това как се живее с тях - може да са твърде заети със забавни дейности, за да вършат домакинска работа в къщата. Наемът им може да закъснее, но те ще ви насърчат да преследвате мечтите си, така че има известен компромис, когато живеете с тях.

8. СКОРПИОН 

Скорпионите са страстни и интуитивни хора - те може да знаят какво чувствате, преди още да сте го обработили. Качествата, които правят Скорпиона труден за живеене, са, че те са склонни да бъдат мистериозни, ревниви и манипулативни. Те искат да бъдат алфа кучето в житейската ситуация. Могат да си обяснят как тяхното шпиониране е наистина във ваш интерес и как е нормално да бъдат потайни, дори когато изискват от вас да бъдете отворена книга. Въпреки това, след като веднъж сте спечелили доверието на Скорпиона, ще имате верен приятел в тяхно лице завинаги.

9. БЛИЗНАЦИ 

С Близнаците не е трудно да се живее, стига да сте търпеливи към тяхната колебливост и неспособност да вземат решения. Може и да не знаете в какво настроение ще намерите своя Близнак, но в по-голямата си част те са забавни, с тях се общува чудесно и имат способността да създават впечатлението, че всичко ще се нареди добре. Ако искате Близнаците да направят нещо навреме, като например да платят своята част от наема или да се срещнат за вечеря, трябва да ги измамите. 

10. ВЕЗНИ

Везните са един от най-приятните знаци за живеене. Те се стремят да имат хармоничен и удобен дом. Те са любезни и ще ви изслушат, когато имате нужда да поговорите от сърце. Могат да бъдат донякъде мързеливи, освен ако не са мотивирани по друг начин, а нерешителността им може да бъде дразнеща. Уверете се, че на Везните им е удобно да изразяват негативните си емоции, защото в противен случай те ще ги задържат в себе си, докато не избухнат в неподходящ момент. За всички е по-добре, ако просто изразяват емоциите си, когато се случат, вместо да ги потискат.

11. КОЗИРОГ 

Козирозите са един от най-добрите знаци за живеене. Те са изключително отговорни, надеждни и сигурни. Те ще се погрижат сметките да бъдат платени и всичко да работи както трябва. Може да съставят графици и списъци, но няма да се държат неразумно, ако не ги спазвате. Козирозите нямат необосновани очаквания към другите хора; те уважават това, че всеки има своите възможности и таланти. Ако се нуждаете от съвет, няма по-добър човек от мъдрия Козирог, когото да попитате. Най-голямата изненада от живота с Козирог е, че ще откриете колко забавни и весели са те.

12. РАК

Домът е изключително важен за Рака и ако живее с вас, ще се опита да се сближи с вас възможно най-бързо. Той ще бъде на ваше разположение винаги, когато имате нужда от него. Те наистина се грижат за хората и в природата им е да ги възпитават и защитават. Могат да бъдат донякъде притежателни и прилепчиви, но никой не е съвършен, но като партньор или съквартирант Раците се доближават доста до него. Опитайте се да не се възползвате от Рака и не забравяйте да дадете своя принос за гладкото протичане на домакинството, защото Ракът ще направи всичко, ако му позволите.