Някои хора получават всичко навреме и лесно. Затова пък други трябва да се потрудят здраво. Тези хора, които постигат успех във всичко с малко усилия се смятя, че имат голям късмет. В астрологията са споменати 5 такива зодиакални знака, в които родените хора се смятат за много остроумни и късметлии. Те постигат успех във всяка област. 

Телец

Хората от тази зодия се смятат за такива с много късмет. Твърди се, че те имат възможност да получат всичко преди другите. Постигат успех във всяка работа, с която се захванат. Финансовото им състояние е много добро. Щом решат да свършат дадена работа, те си поемат дъх едва след като постигнат успех в нея.

Лъв

Късметът на хората от тази зодия също е много голям. Те получават всичко въз основа на упорита си работа и късмета. Успяват да изградят своя отделна идентичност в обществото. Подобно на Телеца Лъвовете няма да си поемат въздух, докато не постигнат крайния резултат на работата, с която са се захванали.

Рак

Раците имат репутацията на плачливи домошари, което всъщност е много грешно. Кардиналната им природа им дава стимул, а интуицията им дава посока. За допълнителен тласък на късмета Юпитер е издигнат в знака на Рака, което означава, че енергията на Юпитер резонира с енергията на Рака.

Стрелец

Стрелецът е най-щастливият знак в зодиака. Те са авантюристите от дванадесетте знака и имат голям късмет, като например да хванат полета си точно навреме или да си намерят приятел за пътуване на мига. Стрелецът е променлив знак, което означава, че умее да се носи по течението, но също така има и сериозен устрем, който спомага за техния късмет. Стрелците не оставят късмета просто да дойде при тях - те работят за него.

Риби

Рибите са вторият най-щастлив знак в зодиака и тайно имат нещо общо със Стрелеца. Макар че много съвременни астролози смятат, че Нептун управлява Рибите, а древните астролози са вярвали, че Юпитер е тази, която управлява този знак. Заради това юпитерово влияние Рибите имат късмет точно като Стрелците. За разлика от Стрелеца обаче Рибите не използват сила, за да си набавят късмет. По-скоро използват интуицията си, за да се носят по вълните на късмета.