Може би си мислите, че знаете много за астрологията, но има вероятност това, което знаете, да е само на пръв поглед. Богатството на знанията по темата е наистина безкрайно, което ви прави вечни ученици по този въпрос. И ако ви е било интересно да научите някои странни факти за всеки зодиакален знак, то сте попаднали на правилното място!

Вероятно сте чували типичните стереотипи за всеки от знаците, като например, че Телецът е упорит, Близнаците са двулични, а Лъвовете търсят внимание. Замисляли ли сте се обаче откъде тези зодиакални знаци са получили репутацията си? А замисляли ли сте се, че дори и най-малко любимият ви зодиакален знак има нещо красиво и незаменимо в себе си?

Овен 

Овенът често има репутацията на злобен и избухлив, сякаш винаги търси кавга! И макар че в главата ви може да се появи образът на голямо чудовище, това далеч не е така, тъй като са първият знак в зодиака, те са бебето на групата. Така че следващия път, когато изпитвате страх да говорите със заплашителния си шеф Овен, помнете - те са просто едно невинно мъниче. Известни са с това, че възприемат всеки момент и преживяват живота така, сякаш всичко е съвсем ново.

Телец

Архетипът на Телеца често се свежда до упорит бик, който не може да остави нищо на мира. Те обаче са и изключително артистични, благодарение на връзката си с петте сетива: зрение, звук, вкус, допир и мирис. Обичат храната, мебелите, виното, дрехите и секса. Всичко, което можеш да имаш и да почувстваш със сетивата, Телецът го обожава напълно. Така че следващия път, когато Телецът не иска да ви прости, просто запалете ароматна свещ и му направете масаж. За нула време те ще бъдат в ръцете ви!

Близнаци

Може би си мислите, че Близнаците са безсърдечни и неемоционални, тъй като имат репутацията на твърде интелектуални и твърде склонни към обвързване хора. Близнаците имат желание да се учат от всичко и навсякъде. Те искат да обменят идеи. Искат да знаят всичко и в крайна сметка го правят от любов. Тъй като Близнаците са езотерично управлявани от Венера, тяхната жажда за знания всъщност е просто любовно писмо към живота. Те искат да се възхищават на мистерията, ужаса, красотата и благодатта, които се крият зад всичко това.

Рак

Раците се възприемат като прекалено чувствителни плачковци, чиито настроения се променят за миг. Това е забавен стереотип, но замисляли ли сте се откъде идва? Това е свързано с факта, че те се управляват от Луната. Раците са известни с това, че променят настроенията и навиците си на всеки два дни и половина, което е същото време, което Луната прекарва във всеки зодиакален знак! Тъй като Ракът следва 28-дневния лунен цикъл, за него е важно винаги да знае какво прави Луната. В някои дни може да им се иска да блестят и да бъдат забелязани, защото Луната е в Лъв. В други дни просто искат да са си у дома и да се грижат за свещеното си пространство, защото Луната е в Рак.

Лъв

Може да си мислите, че Лъвовете са просто търсещи внимание хора, но те са много по-силни от това. Могат да проявяват и манипулират собствената си реалност. Въпреки че имат репутацията на хора, които мислят, че са по-ярки от всички останали, тайната истина е, че те са такива. Лъвовете разбират, че животът е създаден от вашите убеждения и ще ви накарат да повярвате, че съществува само техният свят. Следващия път, когато се подразните, че някой Лъв вярва, че е "по-добър" от вас, помнете - те също имат смелостта да вярват в собствената си стойност.

Дева

В астрологията и Девата, и Близнаците се управляват от Меркурий - планетата на комуникацията и логиката, което може да затрудни разбирането на истинските разлики между тези зодиакални знаци. Докато Близнаците са в безкрайно търсене на знания, Девата всъщност прилага знанията си в реалността. Ученето от опита и активното израстване е начинът на Девите и те винаги полагат усилия да променят света със своите знания.

Везни

Може да си мислите, че Везните са твърде чувствителни или твърде романтични, но този зодиакален знак е и интелектуален воин. Всъщност да станете адвокат би било перфектната кариера за този въздушен знак, управляван от Венера! Използването на интелекта им в борбата за по-слабите е любимото им занимание. Везните са знак, който не се интересува само от себе си, защото са дълбоко очаровани от другите. Те разбират, че светът не е само за тях. Те заемат този свят заедно с други хора и са първите, които се опитват да осмислят всички различия. Свързани са със справедливостта, както вероятно всеки може да заподозре, защото техният знак е символизиран от везната.

Скорпион

Подобно на сестринския си знак - Телец - Скорпионите също са си спечелили репутацията на притежатели на обиди, които не знаят как да приемат промяната и да оставят миналото да си отиде. И макар че може да се страхуват от промяната, Скорпионът всъщност е знакът, който слага край на нещата. Той знае кога нещо трябва да приключи, за да започне нещо ново. Скорпионът е знакът, който взема съдбата в ръце и решава да сложи край на нещата.

Стрелец

Може би сте чели, че Стрелците са мъдри, ерудирани философи, които винаги знаят най-дълбокото нещо, което да кажат, и най-дълбокото разбиране на истината. И макар че може да са изключително интелигентни, те не получават знанията си от учебниците, а от училището на живота. Стрелецът е много по-груб, отколкото си мислите. Те се опитват да разполагат с библиотека от мъдрост, която може да дойде само от опита. Обичат да бъдат "всезнайковци" и не могат да бъдат спокойни твърде дълго време. За добро или лошо, те са знак, който обича да се фука и да открива.

Козирог

Може би си мислите, че Козирозите са просто скучни работохолици, които могат да бъдат безмилостни на властови позиции. И макар че понякога това може да е вярно, то не отрича колко вълшебен е Козирогът в действителност. Козирозите разбират истинското значение на проявлението, на усърдната работа за постигане на големи неща. Те са знак, управляван от мистично същество. Като такъв Козирогът е мистичен знак, който обича да работи, обича да мечтае и се радва да работи усилено, за да постигне това, което сърцето му желае.

Водолей

Водолеят има репутацията на високоинтелектуален и рационален в мисленето си човек. Те са много наясно със случващото се в света, може би до известна степен. Всъщност Водолеят може да бъде заслепен от идеалите си, забравяйки да се грижи за собствения си дом в процеса на толкова голяма грижа за света. Но ако някога възникне проблем, можете да разчитате на Водолея да ви помогне да намерите ресурси, които да подобрят живота ви.

Риби

Ако някога сте прекарвали време около Риби, знаете колко космически могат да бъдат те! Ще им разказвате някаква история, а те ще се взират в далечината, ще мислят за нещо друго и ще ви изключват напълно. И макар че това може да накара Рибите да изглеждат като въздухари, когато светът стане суров, Рибите обичат да пътуват в друг свят. Те разбират колко временен може да бъде този живот, което ги кара да искат да го оценят на по-дълбоко ниво. А когато Рибите са потънали в мечти, това не означава, че ви игнорират нарочно, те просто мислят за нещо по-интересно.