Въздушните знаци са умни и талантливи. Близнаци, Везни и Водолей са достойни приятели, колеги и съпрузи. Тяхното дружелюбие и непринуденост помагат за изграждане на връзки и постигане на високо положение в обществото.

Обща характеристика на въздушните знаци

Елементът Въздух обединява три мъжки зодии. Те се управляват от ян енергията. Това са Близнаци (променлив), Везни (кардинален) и Водолей (фиксиран) - третият, седмият и единадесетият знак от зодиакалния кръг. Това е дневен източен тригон, управляван от Сатурн и Меркурий.

Въздухът е основният елемент, символът му е триъгълник. Той е третият от четирите елемента, свободен и вездесъщ. Той е свързан със сферата на нематериалния божествен свят. Въздушните знаци изглеждат малко странни за хората, но са много чаровни, умни и надарени. Астролозите Тали и Офира Едут ги наричат ​​"ветровете на промяната". Имат иновативно мислене и отлични комуникативни умения. Имат способността да виждат ситуацията в реалистична светлина без емоционален воал.

Природата на въздушните знаци е лесна, ненатрапчива. Те са общителни, бързи и схватливи, мразят скуката и монотонността. Предпочитат интелектуалната, а не физическата работа, лесно се разбират с нови хора, изразяват мислите си убедително и ясно. Интересно е да споделяте новини с тях, да клюкарствате или да участвате в словесни битки. Най-добрите черти на характера на знаците на въздушния тригон:

- Чар и остроумие.

- Спокойствие и способност за спор.

- Изострено чувство за справедливост.

- Комуникативни умения и развита интелигентност.

- Стремеж към справедливост и хармония.

Отрицателни черти на въздушните знаци:

- Нестабилност във възгледите и вярванията им.

- Дистанцираност и студенина.

- Мечтаене и нерешителност.

- Склонност към безпокойство и неспазване на обещания.

Въздушните знаци често са много талантливи и сред тях има много известни личности. Те са гъвкави, любопитни и се адаптират добре към хора и обстоятелства. Това позволява на представителите на знаците на тригон успешно да се реализират и да достигнат висоти в социалната и кариерната стълбица.

Въздушните знаци не обичат твърдите граници и условия. Да бъдат в центъра на събитията е любимото им занимание. За да успокоят неспокойния ум, за тях е полезно да се оттеглят сред природата, да слушат вятъра в короните на дърветата или шума на морето. Това ще им помогне да се рестартират и да се върнат с нова сила към работа, взаимоотношения и дела, които Въздушните знаци са готови да извършат в името на справедливостта и равенството.

Кой е лидерът сред въздушните знаци на зодиака? Според астролозите Лиза Стардъст и Ерика У. Смит всички въздушни знаци са истински лидери. Модното списание Voice отбелязва, че те са лидери по природа. Везните са най-силните, Близнаците са гъвкави и адаптивни, а Водолеят е упорит и ексцентричен.

Описание на знаците на тригона Въздух

Повечето от емоциите, които изпитват знаците на елемента Въздух, са вътре в тях. Това не им пречи ефективно да се отворят в комуникацията, да постигнат успех в кариерата си и да намерят партньор за силна романтична връзка. Астрологът Сюзън Милър смята, че те са най-големите интелектуалци.

Близнаци

Близнаците са амбивалентни и променливи. Някои хора ги смятат за двулични, въпреки че всъщност са гъвкави и лесно превключват по време на комуникация. Те се опитват да не приемат живота твърде сериозно и позволяват на хората да бъдат себе си. Близнаците имат средно големи черти на лицето, изразителни, интелигентни очи и подигравателен поглед, слабо лице, тънък нос и триъгълна брадичка.

Тялото на Близнаците е сухо, атлетично, жилаво и пропорционално, а ръстът им е нисък. Имат живи изражения на лицето, бързи и активни са. Това позволява на представителите на знака да се реализират като IT специалисти, журналисти, преводачи, фотографи и екскурзоводи. Те трябва да сменят вкусовите си предпочитания по-рядко, за да не разстройват стомаха си. Партньор на въздушния елемент, Везни или Водолей, и оптимистът, Стрелец, с когото този знак има отлична двойка, с удоволствие ще приготвят здравословна храна за любимия ви Близнаци.

Везни

Дипломатичните Везни притежават много чар и търпение. Те не обичат да вземат решения и често критикуват всички. Външно привлекателни, с хармонични черти на лицето. Имат красиви очи, широка усмивка, овално лице и високи скули. Тялото на представителите на знака рядко има изразени мускули, но винаги е красиво.

Те са бързи и неспокойни, често страдат от остеохондроза, изкривяване на гръбначния стълб и заболявания на нервната система. За да се приведете в ред, трябва да си починете, да се отпуснете и да правите това, което обичате. Най-добрите области за използване на талантите на знака ще бъдат готвене, музика, дизайн, мода, застъпничество и журналистика. Везните са идеални международни дипломати. За да намери лично щастие, седмата зодия се нуждае от лесен и ненатрапчив партньор. Те са много съвместими с Близнаци и Водолей. Създават щастлив съюз с Овен, Лъв и Стрелец.

Водолей

Водолеите могат да бъдат разпознати по необикновената им външност и бунтарски дух. Имат високо чело, гъста тъмна коса и ясен, пронизващ поглед. Гласът им има необичаен тембър. Те са слаби, здрави и имат големи крака. Те се движат плавно и грациозно.

Тялото им страда от прекомерна активност. Водолеите често имат нарушен метаболизъм, страдат от разширени вени и ставни заболявания. За да не подкопаете здравето си, трябва да избягвате тежка физическа работа. Най-добрите професии за знака са химик и лаборант, археолог и туристически агент.

От представителите на знака стават талантливи лекари, писатели и психолози. За да успеят в живота, те се нуждаят от хармоничен партньор като Близнаци и Рак. В отношенията с тях въздушният знак ще поддържа романтика и ще получава грижи, приемане и подкрепа.