Ако сте родени между 22 септември и 22 октомври, вие сте Везни. Управлявани от Венера, вие сте естествено очарователни и във вас има нещо, което се харесва на хората. Приоритет за вас са взаимоотношенията в живота ви и умението да общувате с другите е много важно. Също така се стремите да постигнете баланс и правите всичко възможно, за да сте сигурни, че всички са обгрижвани. По-долу са представени 10 черти, които всеки един представител на тази зодия ще може да потвърди.

Не можете да вземете решение

Преди да се ангажирате с нещо, обичате да претегляте всичките си възможности. Освен това сте много внимателни към всички останали и техните чувства, така че не искате да разстроите хората, като изберете "грешния" избор. Възможно е да се стресирате, когато ви възложат да вземате малки решения, като например да изберете място за хранене или място за групова почивка, защото искате да намерите решение, което да направи всички щастливи.

Взаимоотношенията са мястото, където се научават най-големите уроци

Възможно е да предпочитате да сте във връзка, отколкото да сте сами, и да чувствате, че наличието на партньор до вас ви помага да се балансирате. Освен това сте много наясно с нуждите на другите и полагате много усилия, за да накарате нещата да работят. На свой ред близките ви приятелства и романтичните ви връзки може да ви помогнат да станете по-самоосъзнати и да откриете различни страни от себе си.

Имате добър стил

Склонни сте да знаете какво се съчетава добре и може да положите много усилия, за да координирате облеклото си или да декорирате дома си. Естетиката е важна за вас, така че вероятно обичате да подреждате пространството си по много специфичен начин. Възможно е също така да Ви привличат предмети, които имат интересна история, и да се гордеете, че намирате уникални, единични екземпляри.

Вие сте много социални

Интуитивно знаете как да успокоявате другите хора и лесно се ориентирате в социалните ситуации. Умеете да усещате как се чувстват другите и сте в състояние да завържете разговор с хора, които не познавате толкова добре. Възможно е обаче да изпитвате затруднения да се придържате само към един набор от планове за уикенда, защото обичате първо да усещате какво правят всички останали.

Вие сте креативен мислител

Винаги се стремите да разширявате хоризонтите си и да виждате света от различен ъгъл и вероятно обичате да учите и да пътувате. Възможно е също така да ви привлича професия или хоби, което включва писане или друг вид визуална комуникация, където можете да споделяте идеите си. Дори и да не се възприемате като артистична личност, вероятно умеете да мислите нестандартно и да предлагате иновативни решения.

Предпочитате да общувате с хора на четири очи

Склонни сте да се чувствате по-комфортно в интимна обстановка, отколкото в огромни групи и се наслаждавате на времето си с добри приятели, членове на семейството и романтични партньори. Жадувате за тези близки връзки с хората и ви харесва, че можете да получите чужда гледна точка за всичко. Сътрудничеството на работното място или работата, в която си партнирате с друг човек, може дори да повиши производителността ви.

Мразите конфронтацията

Много внимавате как звучат думите ви и сте склонни да знаете кога да направите компромис и да оставите някой друг да се справи. Въпреки това може да се опитвате да избягвате конфликти на всяка цена, защото не искате да разстройвате приятелите и семейството си. Дори и да сте разочаровани от някого, може да не повдигнете въпроса веднага, защото се страхувате да не разклатите взаимоотношенията си.

Лошите маниери са най-голямата ви грешка

Обичате заобикалящата ви среда да е спокойна и вероятно се дразните, когато хората изразяват чувствата си прекалено директно или не се съобразяват с обществените сигнали. Много добре знаете какво е подходящо да повдигнете в разговор и естествено знаете как да се държите на вечери или събития за създаване на контакти. Въпреки че никога не бихте излезли от пътя си, за да поправите някого, определено си взимате бележка.

Искате да сте сигурни, че към всички се отнасят справедливо

Винаги се съобразявате с мнението на другите и искате всички да бъдат равнопоставени. Вероятно сте миротворецът сред приятелите си. Възможно е дори да защитавате идеите на някой друг, дори и да не сте непременно съгласни с тях.

Научавате се да поставяте граници

Вероятно изглеждате като човек, който е приятел на всички. Дори и да нямате такова намерение, в крайна сметка предизвиквате интересите на другите хора, защото ги карате да се чувстват добре. Въпреки че може да се опитвате да бъдете харесвани от всички, това не винаги е възможно. Важно е да разпознаете кога трябва да дадете приоритет на себе си и да правите това, което искате, а не това, което смятате, че ще направи някой друг щастлив.