Ако някой от зодиакалните знаци в астрологията получава най-много, то това са Близнаците. Може би това се дължи на самия знак. Каквото и да е, изглежда, че много хора смятат знака Близнаци за... двуличен. И това до голяма степен е свързано с представата ви за личността им.

Не ме разбирайте погрешно: Близнаците могат да бъдат изключително забавни, особено по време на партита. Те ще ви заговорят с всички най-симпатични момчета и ще ви позволят да вземете назаем всичко от гардероба им. От друга страна обаче, някои черти на Близнаците рано или късно ще изкарат всекиго извън нерви. Най-голямата слабост е неспособността им да се придържат към мнението си. Вместо това, това, което най-вероятно се случва в тази тяхна луда глава, е, че те си мислят, че не си вярват достатъчно, за да вземат правилното решение. (Вижте, съчувствам ви, но няма как да ви отнеме 30 минути да решите къде искате да отидете на вечеря).

Близнаците умеят да общуват чудесно, така че дори и случайно да се нахвърлите върху тях заради многобройните им странности, те ще ви изслушат, вместо да се изнервят от това. Все пак това не оправдава факта, че Близнаците могат да бъдат истински досадници.

И така, защо хората мразят Близнаците?

1. Те никога не могат да вземе решение.

Не давайте избор на Близнаците, ако можете да помогнете, освен ако нямате нищо против да ги чакате цял ден, за да вземат решение. Но те не само са нерешителни, но и са и от хората, които изключват нещо и се връщат към него след десет минути.

2. Неспокойствието на Близнаците ги забърква в големи неприятности.

Аз съм за това да се опитват нови неща, но Близнаците стигат до съвсем ново ниво. Само мисълта за рутина може да ги стресира, затова винаги търсят вълнение. За съжаление, това може да ги вкара в сериозни проблеми, ако не внимават.

3. Те не познават значението на понятието "време насаме".

Близнаците могат да бъдат чудесен човек, на когото да се обадите, когато наистина имате нужда от приятел. Ако има нещо, което те мразят повече от рутината, то това е да бъдат сами. Биха предпочели да се обградят с приятели 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Въпреки това не всички се чувстват по същия начин и може да се стигне дотам, че или да им кажете да ви оставят на мира, или сами да ги изгоните от дома си. Жестоко, но вярно.

4. Зодиакалният знак Близнаци е наистина много нервен.

Ако трябва да бъдем напълно честни, изразът "кълбо от нерви" описва с точност този зодиакален знак. Дали защото винаги се опитва да поставя високи изисквания към себе си, или защото понякога са толкова нерешителни, когато Близнаците се тревожат, няма как да не го почувствате и вие.