Да бъдеш силен означава нещо различно за всеки. Мнозинството от хората смятат себе си за "влиятелни" въз основа на социалното си влияние.

Като се има предвид, че в света живеят над 7,5 милиарда души, това изглежда справедлива мярка. И сред всички тези хора по света силата на вашия зодиакален знак е уникална за вас.

Но дали сте родени под един от най-могъщите зодиакални знаци? За този отговор можем да се обърнем към астрологията.

Петте най-могъщи зодиакални знака са Телец, Лъв, Скорпион, Стрелец и Козирог.

Дори ако вашият зодиакален знак не се нарежда сред първите пет, все пак може да се възприемате като могъщи въз основа на това колко добре можете да се контролирате или колко силни сте физически.

Независимо дали става въпрос за това да бъдете силни в социален, емоционален или физически план, тези пет зодиакални знака имат потенциал за сила и в трите области.

Ето защо това са 5-те най-могъщи зодиакални знака в астрологията.

1. Телец

Всички силни страни на Телеца - търпение, практичност, надеждност, отдаденост и отговорност - го правят невероятно силен. Телецът е най-могъщият зодиакален знак, защото има идеалния тип личност, за да бъде силен и отговорен във всички сфери на живота. Независимо дали става въпрос за професионален, социален или физически живот, този зодиакален знак доминира във всяка стая, в която влезе. Това им служи добре в кариерата, взаимоотношенията и семейния живот.

2. Лъв

Склонността на Лъвовете да бъдат доминиращи и трудни за устояване ги прави много силен тип личност. Това е особено вярно в социален план. Разбира се, понякога Лъвът може да изглежда малко арогантен, но това е така, защото те имат толкова голямо влияние и са родени лидери. Те знаят как да поемат контрола и да се самоутвърждават. Социалното влияние и самоконтролът изглежда са двете основни неща, които хората смятат за крайна мярка за нечия сила, но действителната физическа сила изглежда е по-скоро второстепенна в представата на хората за "сила". Все пак има какво да се каже за количеството самоконтрол и отдаденост, които са необходими, за да бъдеш физически силен.

3. Скорпион

Склонността да бъдат свирепи и отлични лидери превръща Скорпиона в друг силен зодиакален знак, веднага след Телеца и Лъва. Асертивната и страстна природа на Скорпиона го прави идеален лидер за всяка област на живота и му дава особено голям шанс да бъде силен в кариерата и в света на бизнеса. Смелостта и упоритостта също не вредят и Скорпионът вероятно ще приема трудни предизвикателства, като в същото време ще бъде изобретателен.

4. Стрелец

Склонността на Стрелците да бъдат оптимисти, идеалисти и ентусиасти, съчетана с неизчерпаемото им чувство за хумор, им дава огромна емоционална сила (и власт). Никой друг зодиакален знак не е толкова емоционално силен, колкото Стрелецът. Освен това е много вероятно Стрелецът да направи абсолютно всичко, за да постигне целите си, независимо колко трудно е това. Те настояват докрай и не се отказват. Това е само още един показател за висока емоционална сила и мощ.

5. Козирог

И накрая, от всички зодиакални знаци в астрологията, Козирогът има най-голяма доза самоконтрол във всички области на живота. А това само по себе си е вид сила! Благодарение на това Козирогът е най-вероятно да бъде физически здрав, което означава, че не се претоварва от диетични или физически ограничения. Силата на волята им е тази, която ги прави толкова силни.