Когато сте във връзка с някой притежател, в началото може да се чувствате добре. Но колкото по-дълго продължава, притежанието ще се засилва и накрая може да се почувствате задушени. Макар че ревността и притежанието не са едно и също нещо, те доста се подхранват взаимно.

Ако имате ревнива нагласа, може да не се доверявате на партньора си и да се опитвате да го държите близо до себе си, сякаш е нещо, което притежавате. Когато сте притежателни, искате да отблъснете всякакви чувства на ревност или конкуренция.

Владеещите хора не умеят да споделят и могат да се чувстват застрашени, когато са принудени да споделят. Когато сме прекалено привързани към нещата, това може да повлияе на начина, по който живеем.

Владетелската привързаност може да бъде интензивна и да притежава определена страст сама по себе си. Не е здравословно обаче да бъдете контролирани от някой друг до такава степен, че да се страхувате да направите самостоятелна крачка!

А според астрологията най-притеснителните зодиакални знаци имат проблем с това да не контролират взаимоотношенията си.

1. Телец

Телец, вашата притежателност идва от нуждата ви да се чувствате сигурни, така че когато става въпрос за партньор, можете да бъдете изключително териториални.

Не е трудно да си представим, че като дете често сте казвали: "Това е мое". Очаквате абсолютна лоялност и вярност от партньора, тъй като сте склонни да го възприемате като "принадлежност".

Но не само при хората се проявява вашата притежателност - това са и вещите ви, особено по отношение на луксозните предмети. Телци, вие жадувате за красиви и луксозни вещи и често не желаете да позволявате на други хора да ги заемат или докосват. Може да се привържете много към нещата, които притежавате.

2. Скорпион 

Скорпион, вие сте склонни да имате подозрителна и ревнива природа, тъй като се страхувате да бъдете изоставени и предадени; затова обичате да държите партньора си под свой контрол. Те може да почувстват, че притежанието ви е емоционално задушаващо, но вие не го правите, за да ги направите нещастни, а само за да се почувствате по-добре.

Смешно е, защото цените независимостта и това е нещото, което ви привлича към някого, и въпреки това умишлено се опитвате да я отнемете от партньора си, когато притежателността ви избухне.

3. Лъв 

Искате всички да са напълно наясно с това, което е ваше, Лъвове. Харесвате красивите неща и красивите хора и искате да ви се възхищават за това, че ги имате. Не смятате себе си за прекалено притежателни, а само за признателни за това, което имате.

Искате да сте човекът, който притежава уникалните предмети, и искате да можете да се хвалите с придобивките си. По някакъв начин успявате да направите показността си очарователна.

4. Рак

Знаете, че можете да бъдете прилепчиви, Раци, и се опитвате да разсъждавате пред себе си, че това е, защото ви е грижа. Мотивите ви може и да са добри, но все пак сте притежателни- просто държите на себе си толкова здраво, че понякога хората в живота ви не могат да дишат.

Трябва да отпуснете хватката си и да осъзнаете, че те няма да ви напуснат. Ако го направят, ще видите (в крайна сметка), че това е било за добро. Ако ги карате да се чувстват задушени и подтиснати, накрая само ще изпитват неприязън към вас.

5. Козирог

Козирог, работили сте изключително усърдно за това, което имате, така че сте заслужили правото да бъдете малко собственически настроени. Обичате да показвате къщата си и хубавото си обзавеждане. Може да не са изключително скъпи, но са ваши и се гордеете с постигнатото.

Може би следвате философията "който има най-много неща, печели", но това е просто вашият начин на живот. Не е лошо да искате хубави неща, стига това да не ви пречи да трупате преживявания и да разширявате света си.

6. Риби

Риби, вашата притежателност не идва от ревност, а от доверие.Трябва да почувствате, че някой е 100 процента отдаден на вас и че е "ваш", преди да можете наистина да се отпуснете в една връзка. Притежанието ви е начин да се предпазите от това да бъдете наранени. Мислите си, че ако държите толкова здраво на някого, той няма да има желание или възможност да се отклони, но тази каишка, на която го държите, го кара да се чувства така, сякаш го задушават и той трябва да се измъкне, за да спаси живота си.