Астрологията играе важна роля в ежедневието ни. От начина, по който ходим, до начина, по който говорим, звездите и планетите са чудесен източник на насоки. Има много фактори, които допринасят за нашата емоционалнoст. Характеристиките на вашия зодиакален знак определено могат да ни помогнат да разберем това. Ако сте човек, който обича Близнаци, може да се чудите защо Близнаците са толкова дистанцирани, особено ако сте по-дълбоко ангажиран и емоционален знак - като емпатичния Рак.

Ако вие самите сте Близнаци, сте забелязали дистанция между себе си и другите. Или може би хората споменават, че изглеждате разсеяни. Всичко това може да се дължи на зодиакалния ви знак и ние сме тук, за да обясним защо точно се случва това.

Те са променлив знак, което означава, че имат адаптивна енергия. Те са майстори на промяната и са любопитни за това какво крие светът около тях.

Какво прави някого дистанциран? Емоционалната откъснатост означава "неспособност или нежелание да се свържете с други хора на емоционално ниво". За Близнаците и хората, които ги обичат, това описание може да изглежда болезнено точно и има много причини за него.

1. Близнаците са въздушен знак.

Това, че са въздушен знак, допринася за тяхната променлива енергия. Този елемент е свързан с това да бъдеш тук, там и навсякъде. Никога няма да намерите Близнаци, които да се задържат на едно място за дълго време. Това безпокойство може да изнерви хората, но всъщност не е умишлено!

2. Близнаците се управляват от Меркурий - планетата на комуникацията.

Близнаците обичат да водят разговори с нови хора на много, много теми. Независимо дали ви разказват забавна история, или разискват въпроса за изменението на климата, винаги ще откриете Близнаци в тълпата, които разговарят. Въпреки това, поради бързите им познания по почти всяка тема, може да ви се стори, че Близнаците губят фокуса на разговора ви и се отклоняват другаде. Това се дължи на опитите им да помислят как още да се свържат с темата или да повдигнат друг аспект на разговора.

3. Близнаците са склонни към тревожност.

Когато Близнаците се чувстват притеснени, първият им инстинкт е да избягат от мястото на събитието - физически или емоционално. Това не е най-добрият механизъм за справяне, но е единственият начин, който те познават, за да избегнат всякакви негативни чувства и ситуации. Това наистина стига до сърцевината на въпроса: защо Близнаците са толкова затворени?

4. Близнаците са аналитични.

Някои хора казват, че аналитичността е добрата страна на тревожността, и това определено е вярно за Близнаците. Близнаците, в цялата си аналитична природа, винаги събират данни, разглеждат всички страни и намират нови и гледни точки на проблемите. Това е чудесна черта! Но, разбира се, това може да бъде още един начин, по който те да бъдат възприемани като дистанцирани, тъй като това често е много самотен процес.

5. Близнаците са интелектуалци.

Зоната на комфорт на Близнаците е в ума, а не в сърцето. Именно тук откъснатостта може да се наблюдава често в романтичните им взаимоотношения.

6. Близнаците са хора с високи постижения, които не обичат да си губят времето.

Те не обичат да се бавят или да прекарват твърде много време в неща, които им се струват безсмислени. Това важи и за други хора или разговори, които не ги интересуват. Ако Близнаците не чувстват, че разговорът, в който участват, няма никакво значение за нищо, те ще се отдръпнат напълно. Това е единственият случай, когато Близнаците няма да бъдат чути да говорят! Това е така, защото те са целеустремени.

Близнаците знаят как да използват думите си, за да получат това, което искат, както и да се измъкнат от неудобни ситуации. За да запазят здравия си разум, те не могат да се задържат на едно място твърде дълго. Чувството за застой и самодоволство са врагове на Близнаците.