Някои хора не се справят добре с промените. Не им харесва, когато се променя обкръжението им, работата им или дори хората около тях. Възможно е дори да не им е приятно да се променят.

Според астрологията в рождената ви карта може да има някои точки, които ви правят един от зодиакалните знаци, които мразят промените. В астрологията има фиксирани знаци, които са известни със своята съпротива срещу промените, както и земни знаци, които са склонни да бъдат доста негъвкави.

Ако сте един от тези знаци, имайте предвид, че промяната е нещо хубаво и ако я няма, ние затъваме и спираме да се развиваме. Добрата нагласа е от решаващо значение. Ако я приемете и не й се съпротивлявате, животът ви ще стане по-добър. Може да ви се струва рисковано, но ползите от промяната ще подобрят живота ви.

6 зодиакални знака, които мразят промяната

1. Телец 

Като неподвижен и земен знак, Телецът мрази промените повече от всеки друг зодиакален знак.

Телците знаят, че не могат да контролират всичко, но това не означава, че са съгласни промяната да им бъде натрапена. Те са упорити и ако се налага промяна, предпочитат тя да бъде на малки стъпки.

Те обичат да се чувстват така, сякаш контролират ситуацията, и когато се случи неочаквана промяна, се чувстват изгубени.

Телецът може да не изразява директно колко не харесва промяната и да изглежда, че няма нищо против нея, но истината е, че тя ги стресира.

2. Лъв 

Една от причините, поради които Лъвовете са лидери, е, че те не само често са отговорни, но и умеят да контролират. След като веднъж са си изградили мнение, като фиксирани знаци Лъвовете са склонни да се придържат към него и са необходими много доказателства и аргументи, за да променят мнението си, а в повечето случаи дори и тогава.

Лъвовете обичат графиците, както и това нещата и хората да са навреме. Не променяйте мястото на срещата в последния момент, освен ако не искате да ядосате Лъва. Те могат да бъдат негъвкави, дори когато би им било от полза да бъдат по-адаптивни. Лъвовете може да не харесват промените, но се принуждават да ги приемат елегантно.

3. Водолей 

Водолеят е фиксиран знак, който няма нищо против да инициира промяна - но това не означава, че им харесва, когато тя няма нищо общо с тях.

Те се интересуват от най-новите технологии и по-добрите начини за правене на нещата. Харесват прогреса, но това, което не им харесва, е промяна, която идва от хаос или има отрицателни последици.

Те ще бъдат първият човек на опашката в очакване на новия iPhone, но ще продължат да живеят в стария си апартамент в колежа, дори когато могат да си позволят нещо в по-добър квартал. Водолеите харесват това, което харесват, и не се интересуват от промяна на нещата.

4. Дева 

Девите знаят, че промяната е неизбежна, и оценяват това, което може да се научи от нея. Статутът им на земен знак се проявява, когато Девите анализират какво е създало промяната, последиците от нея и какво е можело да я предотврати.

Промените разтърсват Девите по начин, който те не винаги оценяват. Девите правят нещата прецизно и са стигнали до своите методи чрез проби и грешки. Когато нещата са такива, каквито ги харесват, те не изпитват нужда да ги променят. Ако работи, защо да го променяте?

5. Козирог 

Земният знак Козирог обича нещата да са подредени и регулирани. Промените не са такива; те са разхвърляни, случайни и сложни и това причинява на Козирога много страдания. Ако се случи нещо катастрофално и промяната им бъде наложена, те се чувстват така, сякаш всичко е неуправляемо, и може да не знаят какво да правят.

Козирозите не обичат да се чувстват неподготвени или да им липсват определени умения. Те искат да спасят положението, но невинаги са в състояние да го направят, когато става въпрос за промяна.

6. Овен 

Може би си мислите, че знак, който е толкова импулсивен и склонен да поема рискове, ще се справя чудесно с промените, но случаят с Овена невинаги е такъв. Въпреки че не са нито неподвижен, нито земен знак, те се нуждаят от зона на комфорт и силна основа, която да ги подкрепя, когато правят нещо рисковано.

Овните се справят доста добре с положителните промени, като ново бебе или повишение в работата, но негативните промени не са тяхната стихия. Тя ги стресира и ги кара да се чувстват безпомощни и неуравновесени.

Ако се случи нещо ужасно в политически план, природно бедствие или болест и Овенът не може да направи нищо, той трябва да направи нещо активно или социално, иначе ще стане саморазрушителен.