Огнените знаци са най-харизматичните и ярки. Те изискват специален подход. Тези, които разбират и приемат най-добрите качества на Овен, Лъв и Стрелец, ще създадат силен и траен бизнес и романтичен съюз с тях.

Общи характеристики на огнените знаци

Елементът на огъня обединява активни личности, талантливи творци и успешни оратори. Те включват Овен, кардиналния знак на лидерите, фиксирания знак на кралския Лъв и променливия знак на героичния Стрелец. Това са първи, пети и девети знак от зодиакалния кръг. Елементът Огън обединява мъжките зодиакални знаци от северния дневен тригон; те се управляват от мъжкия принцип Ян. Техният дневен управител е Слънцето, а нощен - Юпитер.

Елементът Огън е основният елемент от четирите световни елемента. Огънят се счита за първоначалната енергия на всяко проявление; без него няма живот на Земята. Представителите на този тригон са известни със своята увереност, активност и дружелюбие. Те са най-енергичните в целия зодиакален кръг, те са в постоянно движение, кипят от идеи и осъществяват най-смелите проекти. Астролозите Тали и Офира Едут ги наричат ​​страстни, динамични и темпераментни.

Гневът на Огнените знаци е смазващ, а радостта им изглежда възможно най-искрена. Те лесно се запознават, бързо влизат в романтични отношения и също така бързо се охлаждат. Обвиняват ги, че са непостоянни и влюбчиви, но е невъзможно да останете безразлични към чара на тези хора. Астрологичното издание GaneshaSpeaks празнува тяхната страст, желание за господство и взаимност. Огнените знаци са сред лидерите в класацията на най-мощните знаци на зодиакалния кръг.

Кой е най-силният от огнените знаци? Овенът се смята за първи по отношение на силата на харизмата, характера и амбицията, следван от Лъва. Челната тройка затваря Стрелец.

Елементът на Огъня тласка представителите на тригона към подвизи. Те обичат лукса и са щедри на подаръци; не падат духом дори когато нещата вървят много зле. По душа представителите на знака са авантюристи, склонни към риск, жадуващи за конкуренция. Смелостта и независимостта им помагат да постигнат най-високо положение в обществото. Положителни черти на характера:

- Грижовни и любящи.

- Активност, жизнерадост.

- Перфекционизъм, страст.

- Развито въображение.

Отрицателните им черти:

- Невъздържаност, нетърпение.

- Нетактичност и грубост.

- Горещ нрав, агресивност.

- Желанието да вървим право към целта.

- Неспособност за приемане на чужда гледна точка.

Огнените знаци се втурват в центъра на нещата и мразят паузите и спиранията. Това, което изтощава другите, ги прави по-силни, вдъхновяващи и повдигащи духа. Благодарение на знаците на Огъня човечеството е постигнало успех в области от живота, където е необходимо да се управляват процеси и хора.

Те имат много общи неща, но има и разлики. Овенът е най-упорит, Лъвът е нарцистичен, а Стрелецът става донор за други хора, той е най-скромният от огнената троица.

Характеристики на знаците на Огнения тригон Огнените знаци са донори на енергия. Около тях има много хора, които мечтаят да получат тяхното внимание, приятелство и любов. Всеки огнен знак има слабости, на които можете да играете и да ги обвържете със себе си за дълго или завинаги.

Овен

Модното списание Aries Voice нарича Овена роден лидер. Лидерските позиции му отиват. Той има големи черти на лицето, подчертана брадичка и големи очи, които гледат право в душата. Характеризира се с резки движения. Говори с леко наведена напред глава, речта му е бърза и емоционална. Обича ярки дрехи, предпочита червено и черно. Не следва модата, но обича скъпите и статутни неща.

Овните често са по-високи от средния ръст, имат добре развита мускулатура и силно тяло. Те обичат да ядат вкусна храна. В същото време те са активни и рядко наддават наднормено тегло. Те трябва да контролират кръвното налягане и работата на мозъка, да избягват главоболие и да се грижат за здравето на очите.

Романтичните отношения с тях са трудни, но интересни. Мъжете Овен са проактивни и влюбчиви. Жените Овен са доминиращи, мощни, секси. И двамата са семейно ориентирани, грижовни и щедри. Те са идеална комбинация за Близнаци, Везни, Водолей и Стрелец.

Лъв

Лъвът е пример за чар, сила и красота. Има пищна коса, изразителни очи, мощно тяло с нисък ръст и идеални пропорции. Тези хора знаят как да се обличат красиво, обичат златото и са обсебени от марките.

Петият знак не обича промените и е силно привързан към хората и нещата. Прекрасен приятел за тези, които го ценят и хвалят, но опасен съперник, който е способен да смаже врага си. Според информационно-развлекателното издание Love to Know, Лъвът има желание за признание и способността да драматизира всичко. Той ще направи всичко в името на амбицията. Мечтаната работа на Лъва е главен изпълнителен директор, държавен служител, архитект.

Лъвът е нежен и грижовен родител, готов да прекарва активно време с децата си. Трябва да се пази от наранявания и да се грижи за опорно-двигателния апарат. Можете да поставите това на раменете на грижовен партньор като Близнаци, Везни, Овен и Стрелец.

Стрелец

Стрелецът има философско мислене, така че никога не оказва натиск върху хората. Жажда за постоянна активност, обича живота и бърза да го изживее ярко. Има широко лице, едри черти, изпъкнало чело и характерни извити вежди. Красива уста и нос с издълбани ноздри.

Стрелецът заема много място, независимо от височината и теглото. Обича да се облича стилно или необичайно. Най-добрата работа за Стрелец е тази, в която трябва да бъде герой, спасител, полицай. Стрелецът е добър в професии, свързани с пътуване. Успешен е като мениджър по туризъм, преводач, моряк и пилот.

Стрелецът има силна имунна система. Но има риск от вазодилатация и склонност към заболявания на нервната система. За него е много по-лесно да бъде сам, но Стрелецът е в състояние да създаде силна двойка с представители на елементите Огън и Въздух.