Този земен знак се управлява от Венера, което прави Телеца чувствен и женствен, въпреки че символът му е бик. Като неподвижен знак, той е традиционалист и цени запазването на нещата такива, каквито са.

Мъж Телец

Мъжът Телец е практичен и надежден и е един от най-стабилните зодиакални знаци в астрологията. Той обаче е също така упорит, свръхпротективен и решителен, което означава, че не желае да отстъпи в почти всяка ситуация. Като реалист, мъжът Телец е вкоренен в реалността и предпочита да бъде в спокойно състояние. Спокойната му нагласа допълва нуждата му да разполага с план. И въпреки бика, който представлява този знак, този мъж е точно обратното - той е грижовен и тих и не поема много рискове. Но въпреки лежерния си нрав, под него всъщност се крие силно страстна природа. Целият този фронт е в стремежа му да разбере какво се случва вътре в него: планира, крои планове и решава какви действия ще предприеме по-нататък. Той цени най-много стабилността, най-вече защото има нужда да контролира ситуацията. Това важи с двойна сила за парите и материалните притежания. Нуждата на Телеца от стабилност може да го накара да изглежда скучен, но това е просто негова природа. Tой се справя отлично с рутината и е устойчив на промени. Но момчетата Телец трябва да помнят, че промяната означава личностно израстване, а упоритостта към промените може да попречи на този напредък.

Мъжът Телец в любовта и връзките

В търсенето на идеалната половинка този мъж се стреми към бавното и постоянното. Той не се стреми лесно да намери нещо сериозно, а предпочита да подходи внимателно. Мъжете Телец обмислят ситуацията от всеки ъгъл, преди да решат дали искат да действат според чувствата си. А когато веднъж преследват обекта на чувствата си, това става след дълъг и продължителен аналитичен процес. Срещите с мъж Телец означават романтични срещи, тъй като той ще направи всичко възможно, за да обсипе с обич потенциалната си половинка. Но той не държи на екстравагантността, по-скоро перфектната среща за него е да ви сготви вкъщи или да прекарате една неангажираща вечер с напитки. За него той иска цялото преживяване да е приятно - от цветята, до обстановката и дори външния му вид. След като намери партньор след доста време на чакане и обсъждане, влюбеният мъж Телец е човек, който е напълно отдаден. Тъй като той толкова много обича комфорта, не очаквайте мъжът Телец да ви изненада със спонтанни идеи. Вместо това връзката ви ще бъде изпълнена със скромни вечери, гушкане у дома на дивана и никога няма да се налага да се притеснявате за импулсивни действия. Но половинката му трябва да е наясно и с това, че ако възникнат спорове, той има проблеми с изразяването на емоциите си - това означава, че се нуждае от известно време, за да се климатизира към промените, и изисква партньор, който е търпелив.

По отношение на съвместимостта на Телеца, мъжът Телец е най-съвместим със земния знак Дева и водните знаци Рак и Риби. Девата и Телецът си дават възможност взаимно да излязат от съответната си зона на комфорт и наистина да се отворят един за друг,а освен това Девата е надеждна и отговорна, също като Бика. Ракът може да е интуитивен и емоционален, но връзката им е нежна и Ракът се радва на защитата, която Телецът му осигурява. Рибите вдъхновяват Телеца да мисли нестандартно, а връзката им се основава на романтика и любов.

Сексуалност на мъжете Телец

Предпочитанието на Телеца към романтиката му служи добре в леглото. Този изключително чувствен знак е грижовен по време на секс, като поставя нуждите на партньора си на първо място. Сексуалните му партньори трябва да очакват много нежност, примесени с малко страст. Идеалният сексуален партньор за Телеца е някой, който разбира нуждата му да се придържа към рутината, което означава, че той не е от хората, които експериментират. Сексът може да граничи с предсказуемост, но удоволствието никога не липсва. За да подобрят преживяването, мъжете Телец трябва да помислят за малко повече креативност и да опитат нещо ново.

Личностни черти на мъжа Телец

Мъжете Телец държат на стабилността, като се придържат към собствения си набор от правила и организация. Цялото планиране, което прави, е очевидно за това и му позволява да осигури безопасен живот за най-близките си хора. Наред с нуждата си от сигурност, Телецът е също така последователен и търпелив. Това означава, че той се справя с всяко препятствие по спокоен начин, като предпочита да посреща несигурността със сдържаност. Друга силна личностна черта на Телеца е неговата надеждност. Тъй като целта на всичко в живота му е хармония и спокойствие, той иска да накара другите да се чувстват комфортно. Но недостатъкът тук е, че никой не може да промени гледната точка на Телеца. Това отблъсква другите, които не разбират съвсем начина му на мислене, и го кара да изглежда, че не желае да се променя. Да, Телецът е упорит, но той също така държи да контролира, особено когато става въпрос за вземане на решения. Когато става въпрос за пари, Телецът е този, който поема юздите и поема контрола върху финансовите решения, тъй като не страда от прекомерно харчене или хазарт, въпреки че се наслаждава на хубавите неща в живота.

Мъж Телец: Кариера

Въпреки всички похвални качества, мъжете Телец са склонни да изостават в някои професии, неспособни да спазват сроковете поради прекомерно мислене и анализиране. Той не се справя добре в бързо развиваща се среда, като вместо това предпочита работа, съобразена с уменията му, където може да не бърза с проектите и задачите. Въпреки това е решителен и работи усърдно, дори ако трябва да закъснее, за да завърши нещо. Перфектните професии за Телеца са тези, които му позволяват да чувства, че работата му е важна, така че професии като управление на проекти, готвач, дизайнер или фотограф са чудесен избор.

Мъж Телец: семеен живот

Телецът е изключително търпелив като баща и партньор, показвайки на децата си, че и той може да се забавлява. Той е изцяло отдаден на възпитанието на децата си да приемат правилата сериозно. Телецът е идеалният семеен мъж и поставя близките си на първо място. В неговия дом традициите са важни, така че той вероятно ще научи децата си да ги спазват.

Мъж Телец: Приятелства

Като приятел Телецът е идеалният спътник. Те са нежни, надеждни и лоялни към най-близките си приятели и са склонни да създават връзки, които остават за цял живот. Този човек е посветен на това да се увери, че приятелствата му са подхранени, и макар че може да не изразява признателността си към приятелите си, той доказва, че го е грижа, като си спомня важни моменти и събития, свързани с приятелите му. Телецът е склонен да поддържа малък кръг от приятели, тъй като е силно аналитичен и недоверчив при запознанства с нови хора. Истински скептици, те се нуждаят от време, за да се отворят към нови преживявания и личности, а да задържите Телец в живота си означава да бъдете истинската си същност и да ги предизвиквате, когато станат прекалено твърди в мнението си.

7 забавни факта за мъжете Телец

1. Мъжете Телец могат да ревнуват.

Ако сте във връзка с мъж Телец, трябва да разберете, че той иска да бъде единственият ви мъж. Тези мъже жадуват за вашето внимание и признателност, затова се уверете, че поддържате платонични отношения с приятелите си.

2. Те ценят своята независимост.

Тези момчета обичат да бъдат сами. Това не означава непременно, че искат да бъдат сами, но тези, които са близки с момчетата Телец, разбират, че те просто се чувстват добре, когато правят нещо свое. Приемете това като възможност да имате свои собствени интереси, за да можете по-късно да се свържете отново като двама много различни хора, които се обичат.

3. Телците са обсебени от това нещата да са "точно както трябва".

Мъжете Телец са перфекционисти, така че трябва да осъзнаете, че винаги ще се занимавате с това нещата да му се струват "точни". Независимо дали става дума за интуитивно усещане за деня или за това, че му отнема повече време да се приготви за излизане, оставете му време да обработи нещата и да се почувства комфортно.

4. Мъжете Телец обичат да се чувстват значими за хората, на които държат.

Мъжете Телец обичат да се чувстват оценени и могат да граничат с материализъм, само за да впечатлят хората, с които са. Давайте му често да разбере, че го цените. И ако му покажете признателността, която заслужава, ще я получите веднага в замяна.

5. Практичността е техният девиз.

Ако нещо не е напълно логично, мъжете Телец не се интересуват от него. Те желаят организиран живот с шепа хора, които познават и обичат. И това е почти всичко. Ако успеете да поддържате с него този начин на живот, той ще бъде щастлив човек.

6. Мъжете Телец са невероятно лоялни.

Въпреки няколкото си малки странности, той е доста лоялен. Ако вие сте неговият човек, вие сте неговият човек. Завинаги. С други думи, вие сте неговият най-добър приятел, неговият довереник, неговото всичко. И той си заслужава всяка минута.

7. Мъжете Телец искат дълбока, духовна връзка.

Тъй като мъжете Телец са склонни да блокират хората да виждат емоциите им, тази част от тях наистина иска да се свърже със специален човек. Някой, на когото могат да се доверят, че няма да излага емоциите им на показ пред целия свят. Ако познавате мъж Телец, който се е отворил пред вас и ви е показал части от себе си, които никой друг не може да види, считайте се за късметлия и ценете тази връзка с него.