Лъвовете са един от най-известните и обичани зодиакални знаци в цялата астрология. За съжаление в света съществуват много стереотипи за знака Лъв. И независимо дали вярвате в астрологията, или не, важно е да осъзнаете, че не всичко, което чувате за личността на Лъва, е вярно. Така че, ако си мислите, че познавате знака Лъв, помислете отново.

Ето 10 неверни стереотипа за Лъвовете и истината за това какви са те в действителност:

1. Лъвовете обичат да са в центъра на вниманието.

Обикновено се смята, че Лъвовете обичат да са в центъра на вниманието по всяко време, но това до голяма степен е невярно. 

Макар че жените Лъв наистина обичат да им се обръща внимание, те не искат прекалено много погледи върху тях. Лъвовете предпочитат да им обръща внимание човекът, с когото са и с когото се опитват да изградят, вместо цяла стая непознати.

2. Те искат да бъдат третирани като кралици.

Лъвът не иска непременно да бъде третиран като кралица, само защото тя е казала така. Тя знае, че е кралица и очаква да бъде уважавана като такава.

Не разбирайте погрешно и това желание да бъдете уважавани , просто изисква същото, което дава на другите.

3. Лъвовете са пълни маниаци на тема контрол.

Те нямат проблем да оставят други хора да поемат контрола над ситуациите, ако изглежда, че знаят какво правят. Обичат да решават проблеми и да се ориентират в ситуацията, затова често поемат контрола, ако никой друг не се намеси. Въпреки това Лъвовете винаги са готови да изслушат мнението на другите.

4. Лъвът може да бъде студен като лед.

Да, Лъвът може да изглежда наистина студен и неемоционален на пръв поглед, но не позволявайте това да ви заблуди. Макар че няма да проявя голямо съчувствие, когато сте настинали, той ще бъде до вас, ако му се обадите посред нощ, за да ви спаси от лоша ситуация.

5. Те са много придирчиви.

Лъвовете не са придирчиви само за да бъдат трудни. Те просто са склонни да знаят какво харесват и какво искат и не искат да се задоволяват с по-малко. Така че, въпреки че Лъвът би предпочел да пие кафе, приготвено от прясно смлени зърна, вместо от купения в магазина прах, това не означава, че са придирчиви към всичко в живота.

6. Те са егоисти.

Жената Лъв е много целеустремена и фокусирана върху постигането на целите си. Тя просто се стреми да бъде най-доброто от себе си и да изживее мечтите си. Когато става въпрос за споделяне, правене на услуги за приятели и подпомагане на непознати, Лъвовете са много щедри.

7. Лъвовете са много социални.

Само защото хората са склонни да бъдат привличани от Лъвове, това не означава непременно, че те са страхотни в социално отношение. Всъщност жената Лъв може да бъде много срамежлива, интровертна и затворена в себе си през повечето време, което затруднява контактите ѝ с хората. Ще отнеме известно време, за да опознаете наистина Лъва, но щом го направите, вероятно ще се влюбите в нея.

8. Те са арогантни.

Лъвът излъчва увереност и това може да бъде изключително смущаващо за другите. За щастие, Лъвовете се чувстват комфортно в кожата си, знаят какво искат, имат силно мнение и са щастливи от собствената си компания. Често не се съгласяват да правят неща, които не си заслужават времето или енергията им и са склонни да отстояват мнението си, поради което често изглеждат арогантни, дори когато не искат да бъдат такива.

9. Зодиакалният знак Лъв обича скъпите неща.

Лъвовете действително се грижат за качеството, а не за количеството, но това не се отнася за всичко в живота. Те не изискват непременно луксозни коли, скъпи чанти и пищни бижута. Обичат неща, които ще обогатят живота. Иска да пътува и да види света, да опитва изискани вина и да се наслаждава на изкуството и музиката. Тя се интересува от преживяванията, а не от вещите.