Защо не получаваме или бързо губим шансове за успех, не знаем как да изградим кариера, хармонични отношения, да боравим с пари и да поддържаме здравето си? Астрологията отговаря на тези въпроси с помощта на домовете на хороскопа.

Какво представляват домовете в астрологията? Астрологичните домове са сектори, които описват области от живота, личността и човешките прояви. Това е един от основните елементи на наталната карта. Домовете помагат да се опише съдбата на човек и неговите основни събития.

Има дванадесет астрологични дома според броя на зодиакалните знаци. В наталната карта те обикновено се обозначават с римски цифри, като се брои обратно на часовниковата стрелка. Астрологичните домове ви позволяват да коригирате поведението си и да подобрите сценария на живота си.

За какво отговарят домовете в астрологията? Сферата на всеки дом, разположена между върховете и линиите (куспидите), проникващи в зодиакалния кръг и разделящи го на дванадесет сектора, отговаря за определени области на живота, тяхната структура и характеристики.

Тяхното значение е свързано със знаците на зодиака и управляващи планети. Те описват ситуацията в определена област от живота, както и дарбите и пречките, дадени на човек по време на раждането. Домовете показват какъв избор да направите, как да се държите, за да хармонизирате външното и вътрешното състояние, да разкриете таланти и да избегнете рискове. Всички домове на хороскопа са уникални, те се управляват от различни планети или техните групи. Трябва да знаете как се нарича всеки от тях, какво засяга, как е свързан с потенциала и сферата на живот на индивида.

Първи дом

Първият дом съответства на знака Овен. Астрологът Джесика Ланиаду твърди, че асцендентът или изгряващият знак също се намира тук. Разкрива външния вид, характера, способностите и поведението на човека.

Втори дом

Това е домът на Телец. Той отговаря за моралните, етичните и материалните ценности, отношенията с парите, собствеността и баланса на приходите и разходите. Вторият дом описва как енергията протича в тялото на човек и как той се отнася към храната.

Трети дом

Домът на Близнаците е пригоден за комуникация, пътуване, запознанства, връзки, писане и реч, официални документи, както и обучение и бизнес сфера. Това е домът на роднини и най-близки приятели.

Четвърти дом

Домът на Рака е сферата на семейството, интимния живот и дома. Описва средата около човек, както и традициите, към които се придържа. Това е сферата на фамилията, рода. От него можете да определите до какво ще стигне човек в края на жизнения си път.

Пети дом

Домът на Лъва показва как човек се отнася към публичността, спорта, какви хобита има и какво обича да играе. Това е домът на децата и романтичните връзки. Ще ви помогне да разберете колко успешен е човек в бизнеса.

Шести дом

Домът на Девата се нарича дом на здравето и грижата за тялото. Описва отношението към работата, сектора на услугите и вероятността от ежедневни проблеми. С помощта на пети дом можете да разберете дали човек обича домашни любимци.

Седми дом

Домът на Везните е семеен знак, така че седмият дом отговаря за бракове и разводи, бизнес отношения, договори и съюзи. Това е домът на индивидуалните консултации и способността за преговори и намиране на компромис. Мъжете се ръкуват.

Осми дом

Домът на Скорпиона отговаря за въпросите на наследство и смърт, дългове и заеми, работа с чужди пари, участие в големи бизнеси и връзки с големи пари. Тук се намира сферата на секса, магията и окултното. Може да се използва за определяне на склонността към риск и способността за трансформация, прераждане от пепелта.

Девети дом

Управлява се от Стрелец. Това е домът на духа и съзнанието, пътуванията, научната кариера, чуждестранните връзки. Той описва идеалите на човека и неговата цел, изборът в полза на религиозен и философски мироглед. Помага да се намерят наставници и да се развие способността да се живее според закона.

Десети дом

Домът на Козирога отговаря за кариерата и властта, общественото признание и социалния статус. Благодарение на потенциала си човек изгражда кариера и заема ръководни позиции. Влияе върху политическите възгледи, желанието за уважение и слава. Този дом крие тайната на успеха на всички звездни личности.

Единадесети дом

Домът на Водолея ви помага да намерите истински приятели, да се присъедините към групи по интереси, обществени организации и сдружения. Благодарение на потенциала на единадесети дом, човек става покровител, филантроп. Този дом управлява астрологията и идеята за бъдещето.

Дванадесети дом

Домът на Рибите е домът на езотериката и изкуството, фантазиите и мечтите. Тук има индикация за желанието на човек да избяга от външния свят във вътрешния, потапяйки се в интроспекция.