Ще ги чуете да правят комплименти за пържолата в изискан ресторант, въпреки че са вегетарианци. Ще ги видите да се задяват със съседката, за която току-що са приключили с клюките. Ще почувствате колко принудителна е усмивката, която ви подаряват. Всички тези знаци, които долавяте, са признаци, че някой е напълно фалшив. Тази неавтентичност обаче може да е породена от неговия хороскоп. Прочетете нататък, за да разберете кои са най-фалшивите зодиакални знаци.

Дева

Заедно с Телеца и Козирога (които не са включени в този списък), Девата е земен знак, който е известен с това, че е лоялен и заслужава доверие. Поради тази причина е трудно да се каже, че земен знак е фалшив, тъй като Телецът и Козирогът нямат време за игри. Именно обаче тревожността и трудолюбието на Девите ги карат да се държат фалшиво. Те ще бъдат фалшиви и ще се преструват, че харесват другите... само за да бъдат оставени сами... със себе си, за да могат да работят, чистят и спортуват. Така че, ако една Дева изглежда, че се държи фалшиво, може би не е задължително да спрямо вас, а по-скоро са мислят върху списъка си със задачи, който ги затормозява.

Овен 

Овенът е известен както със своя темперамент, така и с дивата си, егоцентрична енергия - комбинация, която води до съмнително поведение, особено в социалните среди. Овенът обикновено слуша с намерението да отговори, а не да разбере истински. Бързо се намесват с нестандартни коментари, които насочват разговора към тях, но когато дойде вашият ред за съвет не очаквайте нищо повече от случайно кимване и одобрителен поглед. Ако все пак ви се наложи да проведете истински разговор за себе си с Овен, най-добре е да го направите на четири очи, където той не се бори да бъде център на внимание.

Лъв 

Подобно на Овните, Лъвовете обичат да се забавляват и да са в центъра на вниманието. Те ще се преструват, че харесват другите, само за да останат в центъра на всичко и да спечелят повече внимание от другите. А след като веднъж са включили чара си и са получили това, което искат, те бързо изчезват или показват другото си лице. Лъвовете имат неуместно чувство за собствена значимост, като постоянно търсят начини да задоволят нуждите си. Ако не можете да им помогнете в стремежа им към нещо, очаквайте много скоро да останете настрана.

Близнаци 

Знакът на Близнаците има репутацията на двуличник, което понякога се дължи само на нерешителността му, но може да се дължи и на любовта му към клюките. Управляван от Меркурий, този въздушен знак... е готов да сподели уязвимостите си с другите в опит да заздрави социалните връзки. Меркурий е и планетата на комуникацията и думите, нещо, което Близнаците използват като свое оръжие, за да се представят като това, което искат да бъдат, а не непременно като това, което са. Близнаците просто се забавляват, разказвайки вицове и истории.

Риби

Същата интуитивна и чувствителна природа, която прави Рибите безнадеждни романтици на зодиака, ги прави и едни от най-фалшивите. Тези риби са родени като угодници на хората и ще кажат или направят каквото е необходимо, за да бъдат всички щастливи. Никога не можете да сте сигурни дали се съгласяват с вас, защото сте прави, или просто за да избегнат конфронтация и да запазят мира. Този стремеж да не се стига до конфликти кара Рибите да преминават в режим на запазване, когато смятат, че са били обидени или наранени.

Везни

Подобно на Рибите, Везните избягват конфронтацията като чума. Знакът на везните е обсебен от равновесието и ще направят и кажат почти всичко, за да запазят мира, дори ако това означава да пожертват собствените си основни ценности. В стремежа си към наистина честно и справедливо съществуване Везните рядко вземат страна. Въпреки това това често може да има обратен ефект, в резултат на което да бъдат обявени за фалшиви. Например, те държат на социалното благоприличие и дори ще се усмихнат и ще проведат приятен разговор с човек, който не им е симпатичен, вместо да рискуват да направят сцена. Фалшивостта им се задълбочава от факта, че Везните се интересуват прекалено много от това какво мислят другите за тях. Те постоянно се притесняват, че хората няма да ги харесат или ще видят недостатъците им. За Везните да не бъдат харесвани, когато са истински, би било съкрушително. Независимо дали се опитват да се впишат в обстановката, избягват спорове или прикриват истинските си чувства, те ще се преструват, докато успеят.