Всички се сблъскваме с малки и големи моменти на нерешителност: с кого да се обвържем романтично, в кой ресторант да си поръчаме вечеря, къде да се преместим. Но за някои хора правенето на избор придобива съвсем нов смисъл. Тези хора се колебаят за всичко - често пъти правят избор, променят го и после отново го променят. Интересно е, че това може да има астрологично обяснение. Прочетете нататък, за да откриете шестте най-нерешителни зодиакални знака - от умерено нерешителните до крайно нерешителните.

Овен

Овенът се управлява от Марс, планетата на действието. Поради това те винаги са готови да вземат решение. Понякога обаче, този огнен знак "потъва" под тежестта на всичките си ангажименти. Те ще вземат решение бързо и заради упоритата им марсианска природа ще се придържат към него. Това ще продължи до момента, в който човекът осъзнае, че не може, или всъщност не иска, да прави нещата, които е казал, че ще направи. На свой ред никой от ангажиментите, които са поели не издържа дълго. Овен може веднага да каже "да" на вечеря в 19:00 ч., но когато наближи 18:00 ч., не се шокирайте, ако се откаже. Вероятно е така, защото са се съгласили и на курс по рисуване в 17:00 ч. и на коктейл в 21:00 ч.

Дева

Девата е един от най-практичните и надеждни знаци - не е знак, който обикновено се свързва с черти като нерешителност. Въпреки това те имат склонността да искат да прегледат всички факти, което може да ги накара да се забавят в избора си. Вместо бързо да вземат решение за най-добрия начин на действие, те ще правят графици, електронни таблици, списъци и схеми, докато не анализират всяка възможност и не оценят всеки вариант. За щастие това не е проблем за Девите в ежедневието, като например да изберат къде да си купят кафе или какво да гледат по телевизията. Но когато става въпрос за големи избори, като например смяна на работата или избор на ново жилище, Девите ще анализират обсесивно и ще се стресират от всяка възможност. Ако видите, че вашият приятел Дева се стресира, направете му списък с плюсове и минуси (обещаваме, че вече е направил такъв).

Стрелец

Приятелят ви Стрелец вероятно винаги лети до Япония, после до Монако и т.н. Този авантюристичен дух е причината да са толкова очарователни, но също така може да им е трудно да пуснат корени на дадено място или с даден човек. Стрелецът никога не изпитва желание да се установи или да остави значимо наследство. Те се интересуват само от това, което е тук и сега. Не се заблуждавайте обаче: Този знак ще направи избор, когато се налага. В края на краищата, как мислите, че са резервирани всички тези самолетни билети?

Риби

Управлявани от Юпитер, планетата на изобилието, Рибите лесно могат да се претоварят от всички възможности, които им се предлагат ежедневно. Те са представени от две риби, които плуват в противоположни посоки и затова искат едновременно да имат творческа и корпоративна кариера или да живеят в центъра на града, но и в провинцията. Ако трябва бързо да направят избор, то ще трябва да бъдете строги с тях, за да вземат по-лесно решение. За съжаление, ако ги оставите сами да го направят, те ще се колебаят вечно. Лекото побутване ще бъде високо оценено.

Везни

Везните са един от най-личните зодиакални знаци, способни да установяват бързи контакти с непознати и готови да разговарят цяла нощ с тях. Те са и изключително дипломатични - черта, която идва от способността им да виждат и двете страни на ситуацията и да съчувстват на всеки. Знакът на везната постоянно претегля плюсовете и минусите на всяко решение. Те могат да виждат множество гледни точки и трудно утвърждават една идея като единствено правилна. Това може да ги отведе по пътя на размишленията или опитите да намерят решение, което представлява компромис. Въпреки това, ако Везните смятат, че другите са третирани несправедливо, те ще действат бързо. Когато възникнат въпроси, свързани с несправедливост, Везните ще вземат решение и ще направят това, което им се струва най-честно и справедливо.

Близнаци

Представени с две лица, гледащи в различни посоки, Близнаците се нареждат на върха на нашия списък с най-нерешителните зодиакални знаци. Знакът на Близнаците е представен от двойствеността. Те имат две идеи, два плана, а често и двама партньори по едно и също време. За съжаление, те често ще чакат до последния момент, за да вземат решение, като просто ще изберат това, което звучи най-добре точно в този момент. (И да, те могат да пропуснат партито за рождения ви ден, ако някой приятел им предложи по-добър вариант).