Всички имаме моменти, когато сме малко загадъчни: може би държим картите си близо до гърдите, докато се запознаваме с нови хора. Или пък заобикаляме истината, за да защитим чувствата на някого. Може дори да правим нещо толкова невинно, колкото да планираме парти изненада. За щастие тези случайни действия не ни определят като хитри или подли. Грозната истина обаче е, че някои хора са по-хитри от змии - и това може да има нещо общо с астрологията. 

Водолей

Водолеят е известен с това, че е един от най-интелигентните знаци на зодиака и е несравним по отношение на иновациите, творчеството и хуманитарните усилия. Но ако си мислите, че това означава, че те са имунизирани срещу хитрост, помислете отново. Водолеят, подобно на всички въздушни знаци, често премисля дълго нещата в главата си и взема решения там, много преди да предприеме каквито и да било външни действия. Ако сте близки с Водолей, можете да предположите, че той пази поне няколко тайни от вас - дори такива, които биха могли да повлияят на живота ви.

Рак

Тъй като са известни с това, че са грижовни и чувствителни, може би сте предположили, че Раците няма да се държат хитро. И ако е така, грешите. Ракът се управлява от Луната, а какво крещи за потайност, ако не новолуние, при което Луната е скрита? Уникалното в потайността на Раците е, че те са доста открити за нея. Наистина вярват във фразата "дръж приятелите си близо, а враговете си по-близо". Дори и Ракът да не ви харесва, той може да се прави на приятелски настроен, за да избегне конфликт или за да остане на ваша страна, ако някога се нуждае от услуга. За щастие, не е нужно да се притеснявате, че Раците в живота ви действат със злонамерени намерения, в по-голямата си част тяхната подлост е добронамерена.

Везни

Управлявани от Венера, планетата на любовта и хармонията, Везните умеят да общуват умело. За съжаление, понякога те имат скрит мотив. Въпреки че основната им задача е да помиряват враждуващите страни и да внасят мир в света около тях, те могат да използват този талант за зло и да се превърнат в съвършени интриганти. Една дума тук, друга дума там и воала, най-добрите приятели стават врагове. Не очаквайте обаче вашият приятел Везни да се занимава редовно с подлости. От една страна, те просто не обичат конфронтацията или драмата. И също така, те ще могат да се справят с повечето ситуации, без да плетат интриги. Везните имат достатъчно умения за общуване с хора, за да не се нуждаят от подлост като тактика.

Риби

Този емоционален, изпълнен с въображение и очарователен знак има и тъмна страна. Те са опасни, защото успяват да излъжат и самите себе си, до такава степен, че искрено вярват, че на първо място не правят нищо лошо. Защо? Ами този знак се управлява от Нептун - планетата на потенциала, измамата, разочарованието и пропагандата. Така че, макар и да не осъзнават, че вредят на другите, като ги оплитат в мрежата си от лъжи, е напълно възможно невинни хора да се опарят. Когато си имате работа с коварни Риби, доверявайте се на интуицията си. Ако смятате, че ви поднасят нещо невярно, вероятно сте прави.

Близнаци

Знакът на Близнаците - характеризиращ се с игривост, любопитство и гъвкавост - действа хитро по необходимост. За щастие, този знак не е роден злопаметен или злонамерен. Вместо това те просто казват "добрите" лъжи, които са им необходими, за да се справят. Управлявани от Меркурий, планетата на комуникацията, те имат дар слово и могат да създадат история, на която всеки ще повярва. Ще трябва да сте нащрек, когато общувате с тях, особено ако сте техен близък приятел или партньор.

Скорпион 

Нищо не е такова, каквото изглежда, когато си имате работа със Скорпион. Този знак се управлява от Марс, планетата на действието, но това се случва по-скоро пасивно. Скорпионите работят най-добре зад кулисите - те са олицетворение на движението в тишина. В същото време Скорпионите са недоверчиви към другите. Това ги кара да чувстват, че подлостта е необходима като инструмент в живота. Те също така лесно се ядосват и редовно търсят възмездие. Когато един Скорпион иска да ви получи, нищо няма да го спре. Те притежават силата и упоритостта да посрещнат всяко предизвикателство, което им се стовари на пътя. Ако това включва да направят нещо зад гърба на някого, те са способни да паднат толкова ниско.