Как приемате критиките? Приемате ли я или се опитвате да я избягвате? В астрологията вашият зодиакален знак може да повлияе на начина, по който реагирате на критиката. Ако сте човек, който мрази някой друг да му посочва начините, по които може да подобри нещо, вероятно сте един от зодиакалните знаци, които не могат да приемат критика. Способността да я приемате и да я използвате, за да подобрите грешките си, е ценно умение. Понякога хората ни критикуват и те го правят за добро и наистина искат да ни помогнат. Има и хора, които критикуват от нуждата да покажат превъзходството си и използват критиката си като начин да ни причинят болка.

Везни

Везните могат да станат малко отбранителни, когато ги критикуват. Може да им се стори, че човекът, който ги критикува, нарочно се опитва да ги оневини в нещо, което Везните са направили или не са направили. На Везните им е трудно да приемат градивната критика по начина, по който им се отправя, тъй като тя им се струва конфронтационна и негативна. Ако изпитвате нужда да критикувате този зодиакален знак, направете го по възможно най-любезния начин.

Риби

Рибите са твърде чувствителни, за да приемат добре критиката. Приемат нещата много лично и суровата критика е в състояние да разруши самочувствието им. Критиката не е много полезна за Рибите. Те не използват негативните коментари като начин да се мотивират. Когато някой ги критикува, те се чувстват така, сякаш са били прободени с нож в сърцето. Рибите могат да реагират много емоционално. Ако някоя критика ги засегне особено силно, те ще се оттеглят в света на фантазиите си и просто няма да се справят с нея.

Рак

Раците могат да приемат критика, ако смятат, че тя е градивна. Ако искрено се опитвате да им помогнете, те могат да я приемат. Ако обаче не смятат, че заслужават да бъдат критикувани, това ще ги засегне силно и може да им отнеме известно време, за да се справят с това. Критиката за Рака е в състояние да създаде проблеми и да разруши взаимоотношенията ви.

Дева

Тъй като Девите имат склонност към перфекционизъм и често се смятат за най-умния човек в стаята, има моменти, в които не реагират благоприятно на критика. Девите са особено недоволни от критиката, когато смятат, че човекът, който я отправя, не е експерт и няма право да го прави. Девите не се радват, когато някой се държи по-високомерно с тях и се опитва да подкопае чувството им за благополучие или постижения. По-добре да разполагате с всички факти, ако ще се осмелявате да ги критикувате.

Стрелец

Хубавото е, че Стрелецът не се страхува да не бъде критикуван, за да не прави нещата, които иска или да не ходи на местата, които иска. Те умеят да приемат грешките си, да се учат от тях и да продължават напред. Това, което не се харесва на Стрелците, е някой да изтъква недостатъците и грешките им.