Нека бъдем реалисти: Независимо колко сте влюбени с партньора си, никоя връзка не е перфектна. Всички правим грешки в любовта и въпреки че всяка двойка има своите разногласия, понякога тези различия са достатъчно големи, за да се разпадне тя. В най-добрия случай тези развръзки ни дават ценни уроци за това какво искаме в една връзка и как можем да подобрим себе си. Но понякога се оказва, че попадаме в токсични отношения, без да осъзнаваме как действията ни са ни довели дотам. Ако случаят е такъв, астрологията може да ви помогне да определите какво може би правите погрешно. Прочетете нататък, за да научите коя е най-голямата грешка във взаимоотношенията на всеки зодиакален знак.

Овен 

Овни, често сте прекалено твърдоглави и импулсивни. Като първи зодиакален знак обичате да поемате отговорност и искате да се чувствате като основен приоритет във взаимоотношенията си. Страстта е решаваща за вас и сте склонни бързо да губите чувствата си, ако не усещате топлина.

Телец

Управляван от Венера, планетата на привличането и романтиката, Телецът всъщност е един от най-тайно романтичните знаци. Като земен знак вие сте известни с това, че сте надеждни и практични във всеки аспект на живота. И като втори знак на зодиака, вие сте силно повлияни от личните си ценности. При ухажването няма бързане от ваша страна - обичате да не бързате да опознавате партньора си и да научавате подробности за личността му. Тази бавна романтика обаче може да накара партньора ви да се почувства зле. Често не изразявате достатъчно ясно намеренията си и ви отнема твърде много време да съобщите какво искате на новата си половинка.

Близнаци 

Близнаци е третият знак на зодиака, управляван от Меркурий, който е насочен към общуването. Имате дар слово и сте естествен чаровник, когато става въпрос за запознанства. Вероятно е обаче да се отдръпнете, ако усещате липсата на нещо, което може да ви накара да пропуснете възможна любовна връзка.

Рак

Раците обичат да поддържат близки отношения. Близките ви хора ви възприемат като емоционални и грижовни. Ще излезете извън рамките на възможностите си, за да се грижите за хората, и очаквате същото ниво на сигурност от идеалния си партньор. При запознанства обаче това поведение може да изглежда твърде натрапчиво. Раци, трябва да дадете на партньора си малко пространство и да повярвате, че връзката ви може да оцелее и без постоянно внимание.

Лъв

Креативни и любящи, Лъвовете са привлечени от хора, места и неща, които са ярки, смели и уникални. Лъвът е петият знак от зодиака и се управлява от огнената енергия на Слънцето. Има определен ослепителен чар, който въплъщавате. Няма по-лоялен, смел и страстен знак от Лъва, но някои могат да приемат това за его. Лъвове, трябва да оставите партньора си да има някакъв принос във връзката ви и да не бъдете винаги в центъра на вниманието.

Дева

Вие сте известни с голямото си внимание към детайлите, практичния си подход към живота и склонността си да прикривате емоциите си. Знаете точно какво искате и няма да се задоволите, докато не намерите партньор, който да се вписва в начина ви на живот. Когато решите, че наистина харесвате някого, обикновено нещата бързо стават сериозни. Чувствате се най-ценни в една връзка, когато сте в услуга на другите и получавате обратно същото уважение.

Везни

Вие сте седмият знак от зодиака и сте под влиянието на романтичната Венера. Вие сте и зодиакалният знак, който е най-тясно свързан с брака и дългосрочните партньорства. Това ви дава естествен флиртуващ стил на общуване - лесно е да се разбере защо хората обичат да се срещат с вас. Когато се срещате с някого, трябва да се доверите на собствените си инстинкти и понякога да бъдете по-настоятелни.

Скорпион

Повечето водни знаци имат репутацията на емоционални хора, но вие сте много затворени при една евентуална първа среща. Скорпионът е осмият знак от зодиака и се управлява от страстния Марс. Имате репутацията на зодиакален знак, който "ги обича и оставя". От друга страна, Скорпионите ценят лоялността и отдадеността. Поддържате тесен кръг от хора, на които имате доверие, но тези взаимоотношения обикновено са много лични и задълбочени.

Стрелец

Стрелци, вие сте известни с това, че сте изключително социални и приятелски настроени към всеки, когото срещнете. Това може да затрудни разгадаването на вашия стил на флиртуване. Когато става въпрос за влюбване, вие виждате романтиката като най-голямото приключение в живота, а във връзките сте оптимисти, обичате забавленията и търсите свободата. Едно нещо е сигурно - никога няма скучен момент! Стрелецът е известен с това, че е независим и свободолюбив затова може би трябва да правите компромиси и да се съобразявате повече с нуждите на партньора си.

Козирог

Вие сте зрелият и авторитетен баща на зодиака. Макар че сте склонни да бъдете сериозни по отношение на парите и кариерата, имате тайна мека страна. За съжаление може да се окаже почти невъзможно да привлечете вниманието на човека отсреща в ранните етапи на запознанството. Вие сте известни с това, че сте много амбициозни и целеустремени, а това може да се прояви като прекалено съсредоточаване върху работата или пренебрежение във връзката. Трябва да балансирате между работата и личния си живот и да намирате време за партньора си.

Водолей

Търсите партньор, който да ви подтиква да се развивате и израствате. Управлявани от непредсказуемия Уран, планетата на бунта, вие имате много нетрадиционен подход към взаимоотношенията. Не понасяте да ви казват какво да правите или да ви контролират по какъвто и да е начин, което прави връзките ви особено сложни. Когато става въпрос за запознанства, това може да се приеме като прекалено дистанциране или отчуждение от другия човек. Трябва да бъдете по-емоционално отворени към партньора си.

Риби

Когато си търсите партньор, вие искате да намерите чувствителни и творчески личности. Известни сте с това, че сте състрадателни и имате въображение. За съжаление в една връзка това може да ви накара да изглеждате твърде пасивни или замечтани. Трябва да сте по-решителни и да отстоявате себе си, когато влизате в романтична връзка.