Ако искате да внесете бърза и уникална промяна в декора на дома си, винаги можете да се обърнете към личния си стил. Но ако търсите нещо още по-символично, защо да не проектирате дома си според зодиакалния си знак?

Открита преди повече от три десетилетия, астроархитектурата е наука за създаване на хороскоп на мястото, за да се балансира и подобри декорът му. Всеки дом има свой собствен хороскоп. Името на обитателите на дома, както и естеството на взаимоотношенията, които те споделят, определят неговата индивидуална енергия.

Как да проектирате дома си според зодиакалния си знак

Овен

Червеното може да предизвика чувство на агресия у Овните, но може да се използва в южната част на дома. В западната страна трябва да се показват по-ярки нюанси (като слънчево жълто) за цяла стена или изящни аксесоари, за да се разкрие тяхната въображаема, авантюристична страна. Винаги избягвайте огледала в източната страна на къщата.

Телец

Кухнята е любимото помещение в дома на всеки Телец, известен като любител на храната. За практичния звезден знак това пространство трябва да предоставя утилитарни и удобни решения за приготвянето на всяко ястие. Тъй като е силно управляван от Венера, този знак е привлечен и от луксозни и качествени предмети за декорация. Леглата и местата за сядане не трябва да се разполагат в източна и югозападна посока. Тъй като Луната се намира в техния знак, Телците процъфтяват в пространства с елементи на природата, съчетани с изцяло бяла цветова палитра.

Близнаци

Жадуващ за разнообразие в живота си и хронично амбициозен, този знак близнаци предпочита функционални пространства, в които няма безпорядък и достатъчно решения за съхранение. Вместо да трупате колекция от дрънкулки и предмети във всяка стая, инвестирайте в един-единствен висококачествен декоративен елемент. Докато зеленият цвят е техният основен цвят, огледалата осигуряват баланс в дома.

Рак

Тъй като Раците се управляват от Луната и водата, те се чувстват добре в домове, където са заобиколени от успокояващи тонове и сантиментални предмети. Най-голямата им грижа е да спестяват за комфортен живот в бъдеще, а най-благоприятното им място е североизточната точка в дома. За да имате късмет, добавете червен цвят в източната част на къщата. Като цяло пастелните цветове са препоръчителни за успокояване и умиротворяване на този знак.

Лъв

Дълбоко териториални, когато става въпрос за тяхното пространство и любими хора, Лъвовете имат силно влечение към традиционните домове. Старинни книги, снимки, картини на предците и сувенири от пътувания ще намерят място по стените им, за да напомнят за тяхната култура и наследство. Смелите цветове (като жълто и оранжево), съчетани със златни акценти, ще разкрият любовта на Лъва към забавленията и организирането на събирания у дома.

Дева

Макар че този знак е известен с търсенето на съвършенство - което включва стремеж към повече ред и стил в домовете им - просто симетрични мебели и празни стени няма да им стигнат. За да не се чувстват непълноценни, във всяко кътче на всяка стая трябва да се постави нещо символично или сантиментално. Нюансите на виолетово и лайм допълват най-добре личността на Девите. За да им дадете усещане за контрол, създайте добре планиран бюджет преди всеки ремонт.

Везни

Смятани за артистичния знак на зодиака, Везните са силно управлявани от Венера. Те постоянно се стремят да балансират везните, дори у дома - от обграждането с пищни предмети до смесването на пропорции и съчетаването на декоративни елементи в перфектна симетрия. Тъй като са привлечени от красиви предмети, които привличат вниманието на хората, вградете в декорацията на входа на дома привличащ вниманието централен елемент или смел червен нюанс.

Скорпион

Скорпионът се нуждае от дом, изграден с педантично внимание към детайлите. Този знак също така обича гордо да демонстрира висококачествени мебели, съчетани със смели изящни елементи в дома си. Тъй като Марс му противостои, най-малкото несъвършенство или лошо отношение към пространството може да се окаже причина за разваляне на сделката за този воден знак. Басейн или дори миниатюрен фонтан могат да държат тази зодия близо до нейната стихия, а ярките тонове на жълтото и оранжевото ще помогнат да се абсорбират пристъпите на агресия.

Стрелец

Стрелците са известни с това, че са изключително праволинейни хора, които предпочитат несложни пространства. Въпреки че не обичат да нарушават общоприетите правила за декорация на дома, всички цветове работят безопасно около тях. Зелени тонове и нюанси на изгрева и залеза ги карат да се чувстват позитивно. Простите, вдъхновени от природата акценти, като ваза със свежи цветя, саксийно растение или купа с плодове ги доближат до любовта им към природата.

 

Козирог

Козирозите обичат да колекционират и да украсяват домовете си с традиционни предмети, като кожени дивани, скринове от масивно дърво, часовници на дядо и сложно изтъкани килими. Под влиянието на Сатурн любимите им цветове варират от наситено синьо до черно. За да избегнете тъмен и задушен дом обаче, използвайте сиви и светлосини нюанси за останалата част от интериора. Избягвайте да поставяте два отразяващи предмета един срещу друг; вместо това поставете огледало до големи дървени мебели, за да абсорбирате излишната енергия.

Водолей

В знак на почит към своя воден знак Водолеите обичат дом, в който има усещане за плавност в разположението на мебелите и стила. Всяка мебел в дома трябва да е подвижна и достатъчно лека, за да може да се пренарежда, когато се появи настроение. Това ще ги накара да се чувстват спокойни и релаксирани по всяко време. Макар че пастелното синьо е техният основен цвят, футуристичните елементи от стъкло и стомана също са подходящи за този знак.

Риби

Техният знак на двойственост кара Рибите да искат всичко, което могат да поберат в един дом - от кът за закуска до масата за хранене до диван точно до кралско легло. Бързата промяна или преобразяване на по-малките аксесоари и мебели всеки сезон внася разнообразие в дома. Тъй като този знак също така обича да мечтае, естествените влакна като спално бельо и коприна ще създадат спокойно убежище за релаксация.