Всеки лъже - това е неизбежно. Някои от нас лъжат за дребни неща, докато други лъжат постоянно за всичко, без значение колко незначително или вредно може да бъде то. Разбира се, не винаги ни се разминава с тези лъжи. Понякога можете да разберете дали някой лъже по езика на тялото му или по постоянно променящата се история. В други случаи това не е толкова лесно. Но според астрологията всички ние имаме някаква "подсказка", която издава кога лъжем.

За всеки зодиакален знак има "подсказка", която ви разкрива кога точно ви лъжат. И се налага да оспорвате това, което е естествено за вас, когато вече знаете, че не сте честни, е трудно. Ето защо, когато наистина познавате някого добре, за вас може да е лесно да разберете, че той не казва истината. Може би издавам най-съкровените им тайни, но всички заслужаваме да знаем, когато някой ни лъже, нали? Вижте всяка зодия по-долу, за да разберете дали някой ви лъже. Скоро ще можете да разпознавате лъжеца за секунди.

Овен

Когато Овенът лъже, той ще се увери, че е възможно най-небрежен по отношение на това - и е доста добър и в това, освен когато лъже хора, които го познават по-добре, отколкото те самите. Но това, което отличава техниките на лъжене на Овена от тези на останалите зодиакални знаци, е начинът, по който се държи, след като е бил хванат в лъжа. Голяма или малка, Овенът има предупредителен знак, който съпътства всяка негова лъжа. Той винаги се опитва да се държи непринудено по отношение на лъжата си.

Телец

Когато Телецът лъже, той го прави много внимателно. Лъжата му се състои от много педантично разказване и точното количество подробности. Той може да се прави, сякаш много мисли за това, което казва, но не прекалено, за да можете веднага да разберете, че лъже. Ако лъже за местонахождението си през миналия уикенд, той ще разкаже историята бавно, за да не забрави какво е казал по-късно, когато неизбежно го попитате отново. Освен това ще използва същите точни детайли и ще ги каже по същия репетиран начин, така че да няма как да се обърка.

Близнаци

Близнакът е ужасен лъжец, въпреки че лъже почти постоянно. По някаква причина за него е по-удобно да натяква истината, отколкото просто да я каже, но това са Близнаците. Можете да разберете, че Близнакът лъже, защото е прекалено внимателен с думите си. Преди да сподели с вас, той се уверява, че всяка част от историята му е идеално подредена в главата му. Единственият проблем е, че тези детайли и перфектно подредената лъжа не му помагат, защото в повечето случаи лъжите му са твърде нелепи, за да им повярвате - независимо колко подробности влага в тях. Ако бъде хванат в лъжа, той ще се отдръпне много внимателно и ще се опита да реконструира историята си в движение. Това е пълна каша за гледане, но все пак не пречи на Близнака да се опитва да убеди всички останали, че това е истина.

Рак 

Ракът не може да не бъде максимално честен в почти всяка ситуация. Това е чудесна черта. Най-голямата забележка на Рака, когато се опитва да лъже, е, че за нищо на света не може да ви погледне в очите, докато ви лъже. Разбира се, той знае това точно толкова, колкото и всеки, който го е наблюдавал да лъже, затова се опитва да скрие факта, че да лъже директно в лицето на някого е твърде страшно за него. Най-вероятно ще се движи наоколо, преструвайки се на зает, докато ви лъже, за да изглежда по-достоверно.

Лъв

По начало Лъвът е много самоуверен зодиакален знак, така че когато става въпрос за лъжа, увереността му помага да се съсредоточи върху това да ви накара да повярвате на историята му. Лъвът също така е много влиятелна личност и може да убеди почти всекиго във всичко в правилната ситуация. Това може да е добре за някои ситуации, но за повечето от тях е много опасно умение. Когато Лъв лъже, той се опитва да ви накара да се съмнявате в себе си и в това, което знаете. Очевидно е, че ще искате да го обвините, че ви е излъгал и ви е накарал да изглеждате като идиот, а той, разбира се, ще иска да докаже невинността си.

 

Дева

За Девата вниманието към детайлите е всичко... освен когато става дума за лъжа. Може да си мисли, че си прави услуга, като вкарва колкото се може повече "случайни" детайли, когато лъже, но всъщност само си копае по-голям гроб. Когато Девата лъже, тя добавя твърде много подробности към историята си. Тези детайли могат да варират от безобидни и несъществени - като например колко дупки е видял този ден - до откровено смущаващи или нелепи - като например как случайно е изпуснал четката си за зъби в тоалетната, разсеял се е и все пак я е използвал. Никой не трябва да знае тези подробности и те са по-абсурдни от лъжата му, което е точно начинът, по който го хващат.

Везни

Везните са друг зодиакален знак, който много трудно лъже хората. Той мрази конфронтацията и има чувството, че ако излъже неподходящия човек, в крайна сметка ще започне остър спор заради глупавото си решение. Така че, разбира се, когато е изправен пред това да излъже или да каже истината, той винаги ще се опитва да каже истината... освен ако не се налага да излъже. Когато Везните лъжат, те ще ви избягват. Не иска да е в една стая с вас, защото знае, че веднага ще се издаде.

Скорпион

Скорпионът обича да мисли за себе си като за най-честния и надежден човек, когото познавате - и обикновено е прав в това отношение. Добре, разбираме, че Скорпионът "мрази" да лъже. Но това не означава нищо, защото всички лъжат, включително и той. Когато Скорпионът лъже, той всъщност е много добър в това да бъде убедителен. Едва когато започнете с въпросите, той става наистина нервен.

Стрелец

Стрелецът е друг зодиакален знак, който е много добър в лъжата, защото никога не отделя твърде много време за нея. Той не е от хората, които държат да се уверят абсолютно сигурно, че му вярвате, защото знае, че това само влошава цялата ситуация и я прави по-измислена. Предпочита просто да вдигне рамене и да ви каже, че ако не му вярвате, това си е ваша работа. Когато Стрелецът лъже, той държи нещата да са непринудени. Ако поставите под въпрос честността му, той ще ви погледне в очите и ще ви каже, че няма време за това.

Козирог

Козирогът е още един зодиакален знак, който е невероятен в лъжата, защото знае как да придаде перфектно покер лице, за да ви помогне да му повярвате. Той също така знае, че най-добрите лъжи са прости и ясни. Така че, когато ви лъже, той се старае да подготви историите си така, както би ги подготвил за всяка друга своя история. Когато Козирогът лъже, е почти невъзможно да го разберете. Може колебливо да го попитате дали това, което казва, наистина е истина, но това няма да ви отведе много далеч, защото начинът, по който той прикрива следите си, е като ви казва, че не лъже. И в по-голямата си част това е точно така.

Водолей

Водолеят е зодиакалният знак, който носи всички свои емоции на лицето си. Той мрази да лъже и често изобщо не иска да лъже, просто защото знае, че не може да му се размине. Когато лъже, той се опитва да опрости нещата, но често се случва вътрешно да се изплаши и да започне да измисля още начини да ви убеди, че е невинен. Когато Водолеят лъже, той се опитва да ви отклони от следите си, така че автоматично да му повярвате, без да се налага да навлиза в подробности. Ако му зададете въпрос за лъжата му, той ще ви отговори безгрижно и веднага ще ви зададе въпрос обратно. Ще се опита да направи така, че да изглежда, че няма нищо страшно, и ще започне напълно несвързан разговор.

Риби

Рибите са или много лош, или много добър лъжец, в зависимост от това за какво лъже и каква е ситуацията, която налага лъжите му. Когато е много добър, почти не забелязвате, че лъже, защото почти нищо не казва. Когато обаче е ужасен в това, е трудно да не забележите. Той се опитва да бъде манипулативен в това отношение, но в действителност е много по-лошо от това. Когато Рибите лъжат, те играят играта на обвинения. Ще се направи на жертва, за да ви убеди, че казва истината, защото никой не би могъл да бъде безсилен и да лъже, нали?