Тъй като реални кристални топки не съществуват, зодиакалните знаци са следващата най-добра възможност. Според вярващите, звездите могат да предскажат всичко - от най-привлекателната ви черта до това как зодиакалният ви знак може да повлияе на здравето ви. А сега нови данни сочат, че те дори могат да предскажат шанса ни да станем милиардери.

Ако сте Везни, смятайте, че имате късмет. Изследовате, установиха, че от 250-те милиардери в наскоро публикувания списък на милиардерите на "Forbes: има повече Везни (от 23 септември до 22 октомври), отколкото всеки друг знак. Общо в списъка има 27 милиардери Везни. На второ място се нареждат Рибите с 22 милиардери, следвани от Рака, Телеца и Лъва, които са с равен брой - 20. Козирогът и Стрелецът са на последно място, с едва по 8 милиардери за всеки зодиакален знак. Ето и пълния списък:

Везни: 27

Риби: 22

Рак: 20

Телец: 20

Лъв: 20

Скорпион: 16

Близнаци: 15

Овен: 15

Водолей: 12

Дева: 11

Стрелец: 8

Козирог: 8

Някои от забележителните Везни, които попадат в списъка, са Алис Уолтън, 20-ата най-богата милиардерка и втората най-богатата жена в света. Тя е дъщеря на основателя на Walmart Сам Уолтън. Друга наследница, попаднала в списъка, е Беате Хайстер, дъщеря на Карл Албрехт, основал веригата супермаркети за дисконтиране. За пореден път главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е най-богатият милиардер в света. Но той не е Везни, а Козирог.

Анализаторите от години следят връзката между месеца на раждане и процента на успеваемост. В проучване от 2017 г. изследователи от Университета в Торонто, Университета във Флорида и Северозападния университет в Илинойс установяват, че бебетата, родени през септември, имат най-голям шанс да се чувстват уверени в себе си.

Това е изненадващо сходно с това, което разкрива проучването на милиардерите. Септемврийските бебета са или Везни, или Дева. Последните заемат десето място в този списък на милиардерите. Признаваме, че това не винаги е точна наука. Успешният милиардер Бил Гейтс всъщност е Скорпион - ето колко различен би бил светът без него.